Advertentie

Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Algemeen: Een hoge drukgebied laat vandaag en het hele weekend z’n invloed gelden in de Alpen. Er is veel zonneschijn en het is echt voorjaar. Van maandag op dinsdag trekt er een koufront de Alpen binnen die voor wat neerslag en hogerop misschien wat sneeuw zal zorgen. Daarna waarschijnlijk weer hoge druk met mooi voorjaarsweer.

Gisteren was het prachtig weer. In de middag was de lucht wat vochtiger en kwamen er wat wolkjes, maar het bleef prachtig. Kijk en geniet mee van de webcambeelden van gisteren.

Genieten in de Kitzbüheler Alpen gisteren. In de middag was er iets meer bewolking aanwezig.
Ook in de Dolomieten scheen de zon volop
In de lagere delen zoals hier in Zuid-Duitsland is het voorjaar echt begonnen.
Hogerop ligt er nog volop sneeuw zoals hier bij het bovenste deel van de Grote Aletschgletsjer in Zwitserland.
Ook prachtige plaatjes van Oostenrijks hoogste berg, de Gross Glockner met 3798 m hoogte.
Het voorjaar is bekend om z’n mooie contrast tussen lente beneden en winters boven zoals hier in Karinthië in Dobratsch.
Het Italiaanse Merano
Het Pustertal in de zuidelijke Alpen

Vandaag is het wederom lenteachtig en verloopt de dag vrijwel wolkenloos met hooguit het oostelijke deel wat wolkenvelden in de middag. Neerslag zal er nergens vallen en de wind stelt vrijwel niets voor. De temperatuur is mild en de nul-graden grens ligt vandaag tussen de 2500 en 3000 m. Een perfecte lente dag dus. Met recht een Goede vrijdag.

Hoge druk condities boven centraal Europa. De isobaren (lijnen van gelijke druk) liggen ver uit elkaar, dus dat betekent nauwelijks wind.

Morgen lijkt erg op vandaag kwa weer en het wordt wederom overwegend zonnig. Gedurende de middag kunnen boven de bergtoppen wat stapelwolken ontstaan. In de zuidelijke en meest oostelijke Alpen kunnen deze wolken iets eerder op de dag ontstaan. In de namiddag misschien enkele wolkenvelden, maar de zon zal dominant zijn. Neerslag wordt er niet verwacht. Wederom een prachtige dag met iets zachtere temperaturen als vrijdag. De nul-graden grens zal tegen de 3000 m hoogte liggen.

Op zondag begint de invloed van het hoge drukgebied langzaam wat af te nemen. In de ochtend is het op de meeste plaatsen nog zonnig, maar in de middag drijven dan langzaam dichtere wolkenvelden de Alpen binnen. Ook kunnen er boven de Alpentoppen weer wat stapelwolken ontstaan. In een groot deel van de Alpen zal het echter droog blijven. Alleen in de uiterste oostelijke Alpen kunnen er wat buitjes ontstaan. Veel neerslag zal hier echter niet bij zitten. Het wordt iets koeler en de wind trekt iets aan vanuit het zuiden.

Op maandag is er op grote schaal bewolking aanwezig in de Alpen. Het langst zal de zon nog schijnen in de zuidoostelijke Alpen in de Dolomieten en de Karawanken. In de loop van de dag zijn in de noordelijke Alpen wat buitjes mogelijk. In de loop de dag kan er vanuit het zuidwesten wat neerslag opzetten die met name in de Franse en aangrenzende Italiaanse Alpen voor wat neerslag kan gaan zorgen. Dit lijkt echter alweer minder te worden, dan de afgelopen dagen is berekent.

Op dinsdag trekt vanuit het noorden een koufront de Alpen binnen en kan er met name in Oostenrijk wat sneeuw gaan vallen.
Met name in Oostenrijk kan er wat sneeuw vallen.

Tegen de avond naar dinsdag trekt er ook een koufrontje vanuit het noorden de Alpen binnen. Deze zal met name in Oostenrijk voor neerslag gaan zorgen waarbij er ook sneeuw kan gaan vallen vanaf zo’n 1200 tot 1500 m hoogte. Het koelt daarbij in de gehele Alpen weer wat af.

De dagen daarna lijkt de hoge druk het weer over te nemen en belooft het wederom weer mooi weer te worden met lenteachtige temperaturen.

In de tweede helft van volgende week keert het voorjaar weer terug en wordt het weer warm met veel zonneschijn.

Voor nu een heel fijn weekend gewenst allemaal en geniet van het mooie weer! Komende dagen weer meer mooie beelden vanuit de Alpen en de Lage Landen.

Actuele beelden van de Alpenweerman webcams in Zwitserland:

https://www.meteo-oberwallis.ch/webcam/hasel/nord.php

Meer weer en foto’s vind je op Facebook  Instagram en/of Twitter. Ook zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS. Foto’s zien we graag tegemoet op foto@alpenweerman.nl.

(Visited 248 times, 1 visits today)
Advertentie

 

Advertentie

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Advertentie

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer

Advertentie

Wintersportboeken

Boeken over wintersport

Of je nu nog aan je eerste afdaling moet beginnen of al een doorgewinterde liefhebber van skiën bent? Ook jij vindt hier vast het juiste boek over wintersport. Zorg dus dat je tijdens een wintersport volop van de sneeuw geniet dankzij een goede voorbereiding en inspiratie. Zo zijn er boeken over de juiste technieken en trainingen en de beste je ski-uitrusting. Bestel hier