Klik hier om mee te doen met de win-actie


 

Volg / Update Alpenweer

Uitzonderlijk zachte luchtmassa’s en föhn bepalen deze dagen het weerbeeld in de Alpen en dat houdt nog even aan. Er zit echter kouder weer en verse sneeuw in de verwachtingen. Hoe dat allemaal zal gaan verlopen vertelt Johann vanuit de sneeuw in de Walliser Alpen.

Alpenweerman Team zoekt versterking

Geïnteresseerd ? – meer info  HIER 

Lawinegevaar, klik op kaart of link en zoek per land / locatie voor info lawinegevaar

Lees ook de winterverwachting!

Net als voorgaande jaren is er weer een winterverwachting gemaakt voor Europa, met nadruk op de Alpen en Benelux. Lees hier wat je de komende winter kan verwachten en discussieer vooral mee op het forum!

Meer weer en foto’s vind je op Facebook  Instagram en/of Twitter. Ook zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS. Foto’s zien we graag tegemoet op foto@alpenweerman.nl.

(Visited 1.562 times, 1 visits today)

12 Reactie op “Alpen – Föhnig en eerst nog zacht, verse sneeuw onderweg”

 • Willemien Tel
  18 december 2019 at 19:21

  Nog steeds positief over langlaufen in Obergoms rond kerst Johann, of regent alle sneeuw weg vrijdag?

  • Johann
   18 december 2019 at 19:34

   Zier er tot zover nog steeds goed uit. De komende 36 uur dooit het nog wel flink door maar een 40 tot 50 cm sneeuwdek houdt stand tegen de dodelijke warmte die deze week de sneeuw teisterde. Vanaf vrijdag dan een paar dagen met sneeuwval en mogelijk ook veel! Probleem zit hem nog een beetje richting en tijdens de kerst. Dan zou het juist weer zacht kunnen gaan worden. Langlaufen kan hoe dan ook, of het dan een winterwonderland is zoals we dat van Obergoms kennen dat is nog even afwachten!

 • Willemien Tel
  18 december 2019 at 20:13

  Bedankt weer! We zullen een foto delen!

  • Johann
   18 december 2019 at 20:23

   Top!

 • Richard Boot
  18 december 2019 at 21:12

  Top leuk bericht vooral de live analyse zijn leuk. Bergflex springt enorm eerst nog sneeuw voor Saalbach Leogang nu geven ze tegen op voor het weekend en hogere temperaturen. Klopt dit hebben hebben de modellen het moeilijk en knabbelt dalijk reuze meevalllen

  • Johann
   18 december 2019 at 21:34

   Onderstaand nog de multimodel verwachting voor Saalbach

 • Johann
  18 december 2019 at 21:33

  In details komen de modellen steeds weer met verschillende oplossingen. Op het eerste gezicht niets dramatisch maar mn voor de lagere delen als ook locatie kan dit veel uitmaken inzake regen of sneeuw. Voor de noordkant en Saalbach zit het mi wel snor en gaat er in de Nordstau in tempi vanaf zaterdag maar met name in de periode van maandag tot en met woensdag steeds weer sneeuw vallen. Vervolgens krijgen we te maken met een inschuivend hoog waarbij de oostelijke Alpen tijdens de kerst wrs eerst nog van de koude lucht profiteren. Het wordt dan droog en met de verse sneeuw zou het dan wel eens heel fraai wintersportweer kunnen gaan worden. Of uiteindelijk aan de westflank van het hoog de warmere lucht vanuit het ZW erin gaat komen is nog onzeker. Ook koudere oplossingen zijn zeker mogelijk (hogedruk opbouw noorden) Komende dagen eerst maar eens afwachten en nog even door die vervelende föhn(storm) vrijdag heen bijten. ….

  • Richard Boot
   18 december 2019 at 21:39

   Bedankt voor de update we blijven de site volgen geweldig.

   • Johann
    18 december 2019 at 21:47

    Gerne… Morgen gaat AWM Maarten er in zijn weerbericht verder aandacht aan besteden. Hij zit vlgs mij nu al zijn hersenen te pijnigen met de diverse weermodellen output! #spannend

 • Alex
  18 december 2019 at 22:16

  De afgelopen dagen, ondanks de goede hoop van de lokale weergoden geen sneeuw gezien in Sölden. Wel veel wolken die bovenlangs gingen of het andere dal inschoot. Hopelijk een mooi laagje sneeuw van het weekend, anders gaan er weer veel ongevallen gebeuren op de dalafdalingen tijdens de drukke wintersport periode rondom kerst.

  • Marie
   18 december 2019 at 23:01

   Alex, zijn de pistes nog wel ok daar? Wij vertrekken morgen namelijk voor een paar daagjes Sölden.

   • Alex
    19 december 2019 at 08:35

    De pistes zijn prima, alleen de dalafdalingen zijn in slechte conditie op de laatste 200m hoogte boven het dorp; een dunne laag sneeuw en zware, vochtige sneeuw die snel in bulten verzameld. Maar je kan makkelijk met de lift naar beneden dus het is geen groot probleem.

Comments are closed.

 

SalzburgerLand

Win een skivakantie naar SalzburgerLand 

Je merkt het overal in SalzburgerLand: de locals en de wintersporter zijn simpelweg verliefd op de winter. Een skivakantie, daar houden we allemaal van toch? Maar het wordt natuurlijk nog veel leuker als die vakantie ook nog eens gratis is! Doe hier mee aan de prijsvraag en maak kans op een van de negen wintersportreizen. Elke reis is voor 2 personen. 7 nachten in een 2-persoonskamer in een hotel, inclusief halfpension. Plus twee skipassen voor 6 dagen. Doe mee!

Voigt Travel

Wintersporten in Zweden en Noorwegen 

Kleinschalige pistes, Zweedse koffiepauzes en uitzicht op beboste heuvels: ga wintersporten op z’n Scandinavisch’. Weg van de massa skiën en snowboarden tussen de Zweden en Noren. Bekijk hier de bijzondere winterse reizen van Voigt Travel. Lees meer

Wintersportboeken

Boeken over wintersport

Of je nu nog aan je eerste afdaling moet beginnen of al een doorgewinterde liefhebber van skiën bent? Ook jij vindt hier vast het juiste boek over wintersport. Zorg dus dat je tijdens een wintersport volop van de sneeuw geniet dankzij een goede voorbereiding en inspiratie. Zo zijn er boeken over de juiste technieken en trainingen en de beste je ski-uitrusting. Bestel hier