klik hier voor de voordeelaanbiedingen


 

Volg / Update Alpenweer

Uitzonderlijk zachte luchtmassa’s en föhn bepalen deze dagen het weerbeeld in de Alpen en dat houdt nog even aan. Er zit echter kouder weer en verse sneeuw in de verwachtingen. Hoe dat allemaal zal gaan verlopen vertelt Johann vanuit de sneeuw in de Walliser Alpen.

Alpenweerman Team zoekt versterking

Geïnteresseerd ? – meer info  HIER 

Lawinegevaar, klik op kaart of link en zoek per land / locatie voor info lawinegevaar

Lees ook de winterverwachting!

Net als voorgaande jaren is er weer een winterverwachting gemaakt voor Europa, met nadruk op de Alpen en Benelux. Lees hier wat je de komende winter kan verwachten en discussieer vooral mee op het forum!

Meer weer en foto’s vind je op Facebook  Instagram en/of Twitter. Ook zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS. Foto’s zien we graag tegemoet op foto@alpenweerman.nl.

(Visited 1.564 times, 1 visits today)

12 Reactie op “Alpen – Föhnig en eerst nog zacht, verse sneeuw onderweg”

 • Willemien Tel
  18 december 2019 at 19:21

  Nog steeds positief over langlaufen in Obergoms rond kerst Johann, of regent alle sneeuw weg vrijdag?

  • Johann
   18 december 2019 at 19:34

   Zier er tot zover nog steeds goed uit. De komende 36 uur dooit het nog wel flink door maar een 40 tot 50 cm sneeuwdek houdt stand tegen de dodelijke warmte die deze week de sneeuw teisterde. Vanaf vrijdag dan een paar dagen met sneeuwval en mogelijk ook veel! Probleem zit hem nog een beetje richting en tijdens de kerst. Dan zou het juist weer zacht kunnen gaan worden. Langlaufen kan hoe dan ook, of het dan een winterwonderland is zoals we dat van Obergoms kennen dat is nog even afwachten!

 • Willemien Tel
  18 december 2019 at 20:13

  Bedankt weer! We zullen een foto delen!

  • Johann
   18 december 2019 at 20:23

   Top!

 • Richard Boot
  18 december 2019 at 21:12

  Top leuk bericht vooral de live analyse zijn leuk. Bergflex springt enorm eerst nog sneeuw voor Saalbach Leogang nu geven ze tegen op voor het weekend en hogere temperaturen. Klopt dit hebben hebben de modellen het moeilijk en knabbelt dalijk reuze meevalllen

  • Johann
   18 december 2019 at 21:34

   Onderstaand nog de multimodel verwachting voor Saalbach

 • Johann
  18 december 2019 at 21:33

  In details komen de modellen steeds weer met verschillende oplossingen. Op het eerste gezicht niets dramatisch maar mn voor de lagere delen als ook locatie kan dit veel uitmaken inzake regen of sneeuw. Voor de noordkant en Saalbach zit het mi wel snor en gaat er in de Nordstau in tempi vanaf zaterdag maar met name in de periode van maandag tot en met woensdag steeds weer sneeuw vallen. Vervolgens krijgen we te maken met een inschuivend hoog waarbij de oostelijke Alpen tijdens de kerst wrs eerst nog van de koude lucht profiteren. Het wordt dan droog en met de verse sneeuw zou het dan wel eens heel fraai wintersportweer kunnen gaan worden. Of uiteindelijk aan de westflank van het hoog de warmere lucht vanuit het ZW erin gaat komen is nog onzeker. Ook koudere oplossingen zijn zeker mogelijk (hogedruk opbouw noorden) Komende dagen eerst maar eens afwachten en nog even door die vervelende föhn(storm) vrijdag heen bijten. ….

  • Richard Boot
   18 december 2019 at 21:39

   Bedankt voor de update we blijven de site volgen geweldig.

   • Johann
    18 december 2019 at 21:47

    Gerne… Morgen gaat AWM Maarten er in zijn weerbericht verder aandacht aan besteden. Hij zit vlgs mij nu al zijn hersenen te pijnigen met de diverse weermodellen output! #spannend

 • Alex
  18 december 2019 at 22:16

  De afgelopen dagen, ondanks de goede hoop van de lokale weergoden geen sneeuw gezien in Sölden. Wel veel wolken die bovenlangs gingen of het andere dal inschoot. Hopelijk een mooi laagje sneeuw van het weekend, anders gaan er weer veel ongevallen gebeuren op de dalafdalingen tijdens de drukke wintersport periode rondom kerst.

  • Marie
   18 december 2019 at 23:01

   Alex, zijn de pistes nog wel ok daar? Wij vertrekken morgen namelijk voor een paar daagjes Sölden.

   • Alex
    19 december 2019 at 08:35

    De pistes zijn prima, alleen de dalafdalingen zijn in slechte conditie op de laatste 200m hoogte boven het dorp; een dunne laag sneeuw en zware, vochtige sneeuw die snel in bulten verzameld. Maar je kan makkelijk met de lift naar beneden dus het is geen groot probleem.

Comments are closed.

 

Val d'Aosta

Wintersport in Valle d’Aosta

Het bergdecor van Valle d’Aosta in Noord-Italië is adembenemend. Het dal wordt omringd door de hoogste toppen, door de Mont Blanc, de Monte Cervino, de Monte Rosa. Skiën tot 3000 meter en zelfs hoger betekent sneeuwzekerheid tot eind april. Lees hier de reistips en reisverhalen. Lees meer

Ortovox

Ortovox: duurzame veiligheid in de bergen

Ortovox produceert volledig klimaatneutraal de allerbeste buitensportkleding en bijbehorende accessoires, ook voor wintersport. Wat in 1980 begon met een revolutionaire lawinepieper heeft dit jaar geleid tot ontwikkeling van een hightech airbagsysteem. Dat natuurlijk naast de kleding en gear die comfortabel, stijlvol zijn en altijd gericht op veiligheid.


Wil je meer weten over Ortovox, bijvoorbeeld over de klimaatneutrale collectie, de Safety Academy met lawinetrainingen of natuurlijk de kleding, klik dan hieronder. In Nederland koop je Ortovox bij TwinSeasons. Lees meer

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer