Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Gladheid door sneeuw en tijdelijk ook ijzel

Na het mooie  weer van vandaag gaat de winter de komende dagen uit een geheel ander vaatje tappen waarbij er weer verse sneeuw gaat vallen. Tijdelijk zal er woensdag en donderdag van west naar oost echter ook wat zachtere lucht gaan binnenstromen waardoor de sneeuwvalgrens tot 900 a 1200 meter kan gaan stijgen. Dit zal met name aan de noordkant van de Alpen gaan gebeuren omdat hier de westen wind en vooral op wat groter hoogte de minder koude lucht vrij(er) spel hebben.

Vanaf morgen moet het verkeer en reisverkeer rekening houden met gladheid door sneeuwval, woensdag en donderdag ook door ijzel!

Vooral op de wat langere termijn is het lastig om de timing van de frontale neerslag in te schatten. Een eerste front (koufront) gaat morgen dinsdag al wat sneeuw in het westen van Duitsland en de westelijke Alpen geven.

Morgen frontale neerslag ook in Duitsland, vooral in de hogere delen gladheid door sneeuw. Bron KachelmannWetter

Volgende fronten met wat zachtere lucht volgen op de woensdag en donderdag en juist dan moet met een stijgende vorst en sneeuwvalgrens rekening worden gehouden met (mot) regen die op de bevroren ondergrond kan aanvriezen en voor verraderlijke gladheid (ijzel) kan gaan zorgen.

Woensdag en donderdag stroomt er van het westen uit wat zachtere lucht over de Alpen uit. GFS voor donderdag 00h00
Van het westen uit stijgt de sneeuwvvalgrens aan de noordkant van de Alpenhoofdkam en in het westen tot 800 a 1200 meter. De regen kan voor veradelijke gladheid gaan zorgen!
Ook donderdagochtend nog steeds kans op regen en ijzel, boven de 800 a 1200 meter lichte sneeuw

In de inner-alpine gebieden en de grotere beschutte dalen kan de koudere lucht zich gewoon handhaven. Dit betekent dat eventuele neerslag daar gewoon als sneeuw gaat vallen, aan de noordkant is vooral in het Alpenlaag en voorland  zoals gezegd dus ook bevriezende regen en ijzel mogelijk.

De tong met zachtere lucht en duidelijk stijgende sneeuwvalgrens in het westen en noorden. GFS sneeuvwvalgresn donderdag 03h00

Koufront – sneeuw
Donderdagavond en in de nacht op vrijdag volgt dan een koufront en daalt de sneeuwvalgrens weer tot in de lagere delen en dalen en moet vooral aan de noordkant rekening worden gehouden met gladheid door (intensieve) sneeuwval.

Donderdagavond koufront passage met sneeuw en dalende sneeuwvalgrens


Ook het weekend zal zoals het er nu naar uitziet in het teken staan van doortrekkende storingen waarbij vooral op zondag sneeuw van betekenis gaat vallen, in de westelijke Alpen stroomt dan weer wat zachtere lucht binnen maar algemeen zal het boven de 800 tot 1000 meter gewoon sneeuwen. Daarover later dan meer!

Verwachte sneeuwval cumulatief tot donderdag middag vlgs meso-model Arpege. Tijdelijk kan er onder de 1000 meter ook regen gaan vallen met kans op gladheid door ijzel!

De komende dagen is het voor het reisverkeer van en naar de Alpen zeker zaak om de weerberichten goed in de gaten te houden en het liefst de betere (drogere) momenten tussen de neerslaggebieden te kiezen wanneer je op reis gaat. Afhankelijk van de situatie zullen we verdere updates op de site of via de sociale media verzorgen.

Zie ook onze pagina reisinformatie op de site – HIER

Meer info over de toestand van de wegen op de Duitse Autobahnen (zoom per Bundesland) zie – HIER

Join Alpenweerman community:

De  winter is begonnen. Volg hier de weersontwikkelingen met betrekking tot het winterweer in de Lage Landen en natuurlijk ook in de Alpen. JOIN US, wordt sponsor of partner van Alpenweerman.nl. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op via info@alpenweerman.nl.

Zie ook onze nieuwe Alpenweerman PROMO  (via YouTube)

rehall-logo-2015
Winter is coming – be prepared –
image1


Alpenweerman is powered by
Kachelmann Wetter en Meteo-Oberwallis

Meer (Alpen)weer en updates ook via Alpenweerman Facebook of Twitter

(Visited 2.094 times, 1 visits today)

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

 

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer

Innsbruck zomer

Beleef de variatie in Innsbruck

Pure levensvreugde voor een onvergetelijke vakantie: tussen cultuur en natuur, hoogtes en dieptes, tradities en trends – geen andere regio combineert extreme tegenstellingen op zo’n charmante wijze als Innsbruck. Hier kun je je vanuit het hart van de hoofdstad van Tirol binnen slechts 20 minuten in luchtige hoogtes op de Nordkette begeven. Lees meer

Isere

Eindeloos wandelen en fietsen in Isère

Isère ligt in het zuidelijke deel van de Franse Alpen en bestaat voor een groot deel uit hooggebergte. Kenmerkend zijn de indrukwekkende bergtoppen, ruige natuur, gletsjers, valleien en bossen. Je kunt er eindeloos wandelen, mountainbiken, klimmen en genieten van de rust.

In het departement liggen verschillende bergmassieven, waaronder de Écrins, de Belledonne, de Vercors en de Chartreuse, allemaal onderdeel uitmakend van de Alpen. De hoofdstad Grenoble is een bezoek ook zeker waard.

Lees meer