Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Koufront in Temperatursturz in aantocht

Vandaag wordt aan de voorzijde van een naderende hoogtetrog nogmaals zeer warme lucht aangevoerd en kunnen we met veel zon en ondersteuning van de föhn nogmaals genieten van een tropische dag met maxima die lokaal tot 34 graden oplopen!

Radarbeeld 13-40

Inmiddels zien we in het westen al neerslag samenhangend met een oprukkende koufront naderen en donderdag en vrijdag gaat een inkomend hoogtelaag(trog) en het daarmee opkomende koufront een einde maken aan de hoog-zomer en evolueren we naar een markant koeler en onbestendig weertype.

Koufront donderdag 12h00

In de warme vochtige lucht en op het koufront gaan na föhneinde van west naar oost eerst stevige regen en onweersbuien vallen met lokaal hagel, plensregens en zware windstoten

Vooral in de Nordstau van de Alpen gaat vervolgens in de periode van donderdag tot en met zondag veel neerslag vallen (lokaal is 100 tot 180mm mogelijk) waarbij de sneeuwvalgrens tot in het weekend daalt tot 2000 a 1700 meter.

T850hPa voor vandaag 

En de T850hPa voor het weekend

Lokaal kan het in de Nordstau bij aanhoudende en intensieve neerslag zelfs tot 1600 a 1500 meter sneeuwen! In de bergen (hooggebergte) gaat de Temperatursturz voor winterse toestanden zorgen met 30 tot 50 en lokaal ook nog meer Neuschnee.

GFS met lokaal tot 180mm aan neerslag cumulatief tot maandag

Waarvan een deel in de bergen in vaste vorm gaat vallen!

Cumulatief sneeuw en neerslag(verdeling) tot maandagochtend

Nulgradenniveau dalend tot circa 2200 meter! Naast de kou en sneeuw gaat ook de harde tot stormachtige wind (bergen) voor slechte condities zorgen en zal door overvloedige neerslag lokaal weer overlast ontstaan door kleinschalige overstromingen en modderstromen (Muren)

Ensembles westelijke Alpen

Vanaf zondag geleidelijk weer verbeterende condities maar aanhouden onbestendig en koel nazomerweer. Meer Alpenweer morgen dan verzorgd door Alpenweerman Lander van Tricht! Fijne dag nog en ciao vanuit een tropisch warm Oberwallis

Webcams- meer beelden uit de Alpen en Oberwallis zie – Meteo-Oberwallis – en onze link – Alpenwebcams

Voor reis -verkeer- informatie van en naar de Alpen zie onze pagina op de site – HIER

Join Alpenweerman community:

JOIN US, wordt sponsor of partner van Alpenweerman.nl.  Neem geheel vrijblijvend contact met ons op via info@alpenweerman.nl.

Meer weer en foto’s vind je op Facebook  en/of TwitterOok zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS.

(Visited 1.727 times, 1 visits today)

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

 

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer

Innsbruck zomer

Beleef de variatie in Innsbruck

Pure levensvreugde voor een onvergetelijke vakantie: tussen cultuur en natuur, hoogtes en dieptes, tradities en trends – geen andere regio combineert extreme tegenstellingen op zo’n charmante wijze als Innsbruck. Hier kun je je vanuit het hart van de hoofdstad van Tirol binnen slechts 20 minuten in luchtige hoogtes op de Nordkette begeven. Lees meer

Isere

Eindeloos wandelen en fietsen in Isère

Isère ligt in het zuidelijke deel van de Franse Alpen en bestaat voor een groot deel uit hooggebergte. Kenmerkend zijn de indrukwekkende bergtoppen, ruige natuur, gletsjers, valleien en bossen. Je kunt er eindeloos wandelen, mountainbiken, klimmen en genieten van de rust.

In het departement liggen verschillende bergmassieven, waaronder de Écrins, de Belledonne, de Vercors en de Chartreuse, allemaal onderdeel uitmakend van de Alpen. De hoofdstad Grenoble is een bezoek ook zeker waard.

Lees meer