Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Algemeen: Na het binnentrekken van het koufront vanuit het noordwesten hebben vandaag vooral de oostelijke alpen
nog te maken met buien en wolkenvelden. In het westen is het door luchtdrukstijgingen droger en zonniger.
Met het binnentrekken van het koufront gisteren deden de temperaturen met name aan de noordelijke zijde van de Alpen een stukje terug. Van lage dertigers naar lage twintigers. Dit ging in delen van de Alpen gepaard met stevige regen en onweersbuien. Vooral in delen van Oostenrijk kwam er in korte tijd een enorme hoeveelheid water naar beneden en stroomde het water door de straten.
 Ondergelopen straten in delen van Tirol en het zuidoosten van Oostenrijk. Foto: zeitungsfoto.at.
Vandaag begint de dag in het grootste deel van de Alpen droog, met in de westelijke Alpen op dit moment al volop zonneschijn. In Oostenrijk is het nog bewolkt en valt er momenteel hier en daar nog een buitje. Vooral in het zuidoostelijke deel zitten nog een paar pittige exemplaren.
radar
Actuele radarbeeld van het Alpengebied met vooral aan de noord en oostelijke zijde van de Alpen bewolking en wat neerslag.
Door het mooie weer in de westelijke Alpen vanochtend is het perfect weer om er vroeg op uit trekken voor een mooie tocht in de bergen. Zoals hier op onderstaande plaatjes goed te zien is, is het op dit moment goed toeven hier.
 Mooie zonsopkomst hier bij een van de vele berghutten in de Italiaanse Dolomieten vanochtend
Ook in de Franse Alpen is het vandaag uitstekend weer voor een mooie trektocht. Genieten geblazen!
Na het passeren van het koufront is het in de oostelijke alpen erg bewolkt en is het zicht erg beperkt. Het ergste is dit in het zuidoosten. Er kan in de gehele oostelijke alpen een bui vallen. Tegen de avond wordt het dan droger en komen er meer en meer opklaringen. De meeste zon is te verwachten in Vorarlberg en rondom het Gardameer. Verder naar het westen hebben de Alpen te maken met stabiel bergweer met op uitgebreide schaal veel zonneschijn. In de loop van de middag kunnen er wel wat kleine stapelwolken ontstaan waarbij er aan de Italiaanse zijde hier en daar een druppel kan gaan vallen. Veel stelt dit echter niet voor en onweer wordt er niet echt verwacht. De oostelijke helft van Zwitserland kan nog wel te maken hebben met wat meer wolkenvelden, maar ook hier klaart het gedurende de dag steeds meer op. Het is zomers warm met een nul-graden grens die stijgt in het noorden van 3000 naar zo’n 3500 m. In het zuiden ligt deze nog hoger en komt de nul-graden grens uit tussen de 4000 en 4400 m. In de dalen is het op uitgebreide schaal zomers warm met temperaturen van tussen de 24 en 30 graden.
maandag
 Op maandag door luchtdruk stijgingen in grote delen van centraal Europa en de Alpen waardoor het behoorlijk zonnig en warm zomerweer belooft te worden.
Op maandag stijgen de temperaturen ook in de oostelijke Alpen steeds verder en wordt het ook hier steeds zonniger, droger en stabieler weer met een enkel onschuldig stapelwolkje. Perfect weer om er op uit te trekken dus. In de westelijke Alpen is het ook warm met hier iets meer bewolking waarbij met name aan de Italiaanse zijde een enkele onweersbui kan ontstaan. Verder is het ook hier behoorlijk zonnig en warm bergweer. Op dinsdag wordt het in het gehele Alpengebied zwoel weer. De temperatuur is hoog en het is erg vochtig en klam weer. Het weertype wordt langzaam iets labieler. De dag begint zonnig met in de namiddag stijgende kans op enkele onweersbuien die lokaal best pittig kunnen uitpakken.
Het weer voor de dagen daarna is nog wat onzeker. Het lijkt er op dat er vanuit het westen een storing binnentrekt die voor enkele (onweers)buien kan gaan zorgen. Vanaf donderdag lijkt de hogedrukinvloed weer terug te komen en lijkt er weer stabiel zomerweer in zicht met veel zonneschijn en zomerse temperaturen. Later in de week richting het weekend misschien zelfs zeer warm met op uitgebreide schaal temperaturen tussen de 30 en 35 graden in de dalen met lokaal misschien wel uitschieters richting de 40 graden!
volgend weekend

Richting het weekend lijkt er zelfs zeer warme lucht het Alpengebied te gaan binnen stromen met temperaturen tussen de 30 en 40 graden in sommige dalen!

Al met al ziet het er helemaal niet zo slecht uit voor de Alpen de komende tijd. Houd zoals altijd de lokale berichtgeving goed in de gaten. Voor alle mensen die komende week richting de Alpen trekken veel plezier en vergeet niet af en toe een kijkje te nemen op de website, Facebook of twitter pagina van Alpenweerman voor de laatste weer updates. Een fijne zondag toegewenst!

Alpenweerman is powered by Kachelmann Wetter en Meteo-Oberwallis

Meer (Alpen)weer en updates ook via Alpenweerman Facebook of Twitter

(Visited 27 times, 1 visits today)

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

 

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer

Innsbruck zomer

Beleef de variatie in Innsbruck

Pure levensvreugde voor een onvergetelijke vakantie: tussen cultuur en natuur, hoogtes en dieptes, tradities en trends – geen andere regio combineert extreme tegenstellingen op zo’n charmante wijze als Innsbruck. Hier kun je je vanuit het hart van de hoofdstad van Tirol binnen slechts 20 minuten in luchtige hoogtes op de Nordkette begeven. Lees meer

Isere

Eindeloos wandelen en fietsen in Isère

Isère ligt in het zuidelijke deel van de Franse Alpen en bestaat voor een groot deel uit hooggebergte. Kenmerkend zijn de indrukwekkende bergtoppen, ruige natuur, gletsjers, valleien en bossen. Je kunt er eindeloos wandelen, mountainbiken, klimmen en genieten van de rust.

In het departement liggen verschillende bergmassieven, waaronder de Écrins, de Belledonne, de Vercors en de Chartreuse, allemaal onderdeel uitmakend van de Alpen. De hoofdstad Grenoble is een bezoek ook zeker waard.

Lees meer