Algemeen: de Alpen verblijven ook vandaag en morgen onder de invloed van zwakke hogedruk invloed met weinig drukgradiënt. Samen met luchtmassa’s die vochtig warm en onstabiel van opbouw zijn is de broeierige atmosfeer gevoelig voor het ontstaan van regen en onweersbuien. Vrijdag en zaterdag volgt stabieler zomerweer met meer zon en afnemende buienkansen!

Broeierig met regen en onweersbuien, vrijdag en zaterdag stabieler zomerweer

Gisteren was het opnieuw een broeierig warm zomerdag waarbij er mede ondersteund door de dagelijkse gang weer diverse regen en onweersbuien vielen. Op andere plaatsen viel het met de buien weer mee en bleef het gewoon droog en scheen ook de zon. Omdat er maar bar weinig stroming in de atmosfeer zat was de treksnelheid van de buien laag en dit had tot gevolg dat wanneer je dan net zo’n bui boven je hoofd had deze ook lekker kon uitregenen. Lokaal viel er daardoor soms veel neerslag met neerslaghoeveelheden dit tot 20 a 30mm opliepen.

[/fusion_builder_container]

(Visited 25 times, 1 visits today)

 

SalzburgerLand

Win een skivakantie naar SalzburgerLand 

Je merkt het overal in SalzburgerLand: de locals en de wintersporter zijn simpelweg verliefd op de winter. Een skivakantie, daar houden we allemaal van toch? Maar het wordt natuurlijk nog veel leuker als die vakantie ook nog eens gratis is! Doe hier mee aan de prijsvraag en maak kans op een van de negen wintersportreizen. Elke reis is voor 2 personen. 7 nachten in een 2-persoonskamer in een hotel, inclusief halfpension. Plus twee skipassen voor 6 dagen. Doe mee!

Voigt Travel

Van de gebaande paden in IJsland

Ontdek het echte IJsland met Voigt Travel. Samen met lokale gidsen beleef je unieke excursies. Je slaapt in kleinschalige hotels en lodges. Zo ontdek je met alle aandacht de ongebaande paden van IJsland. Bekijk de reizen!

Lees meer

CP Helmen

CP Skihelmen met vizier 

Het Zwitserse topmerk CP focust zich als pionier van de Skihelm met Vizier al ruim tien jaar op de ontwikkeling hiervan en niet zonder succes! Inmiddels is CP marktleider in het hogere segment in de Alpenlanden en ook in Nederland groeit dit topmerk onstuimig. Het beste altijd nog beter maken: dat is de missie van CPLees meer