Lees hier alles over wintersport in Innsbruck en omgeving


 

Algemeen: een zwakke storing trekt vandaag over de Alpen, een volgende actievere storing volgt op de vrijdag. Gelijktijdig komen de Alpen dan in een zuidwestelijke hoogtestroming te liggen waarbij minder stabiele luchtmassa’s het weerbeeld zullen gaan bepalen.

Gisteren trok de as van hogedruk van west naar oost over de Alpen en daarop volgde een draaiing van de hoogtestroming naar zuidwestelijke richtingen. Deze warme lucht werd toenemend vochtiger en samenhangend met een storing (thermische vore) die ten noordwesten van de Alpen naar het noordoosten koerst vertaalde zich dat eindelijk in meer bewolking en neerslag die in de namiddag en avond de westelijke Alpen binnentrok. In de aangevoerde zeer warme lucht kon het kwik gisteren op uitgebreide schaal tot tropisch waardes stijgen. In Zwitserland steeg het kwik op divers plaatsen tot boven de 35 graden, in de oostelijke Alpen tot boven de 31 graden met heel lokaal ook 32+ op de teller.

[/fusion_builder_container]

(Visited 21 times, 1 visits today)

3 Reactie op “Alpen -Europaweer | Aanhoudend warm maar ook onstabiel zomerweer”

 • John
  21 juli 2016 at 13:38

  Johann, kun je ook al een kleine prognose doen voor de eerste week van augustus in het Zillertal?
  Op diverse websites gaat men uit van minder weer, met veel bewolking en regen vanaf 1 augustus, wat denken jullie?
  John

 • Johann
  21 juli 2016 at 13:51

  @John – Pfff, daat is nog erg ver weg. Maar goed, kijken we naar hetgeen ons die lange termijn voorschotelt (modellen) dan zie ik geen periode aanbreken met veel bewolking en regen vanaf 1 augustus. Integendeel, het wordt heel aardig tot goed zomerweer, veel zon en zomerse temperaturen. Lokaal wel kans op een warmte onweder. Voor details (fronten, timing, precieze positie sturende drukgebieden) is het echter nog veel te vroeg en daarover kan niemand (websites) nu al iets zinnigs zeggen. Gr. Johann

 • John
  21 juli 2016 at 14:21

  @Johann, hartelijk dank voor de snelle reactie! Duidelijk dat dit nog erg onvoorspelbaar is. Ik houd deze site gewoon dagelijks in de gaten.
  Ik geniet iedere dag van de uitgebreide voorspelling en de schitterende foto’s! Keep up the good work!!

Comments are closed.