Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Algemeen: de invloed van hogedruk neemt maandag weer verder toe en versterkt zich ook over de oostelijke Alpen. Met westelijke hoogtewinden wordt geleidelijke weer warmere en drogere (stabielere) lucht aangevoerd. Dinsdag woensdag passage zwak koufront en tijdelijk weer wat onstabieler met oplevende buienkans. Vanaf woensdag overgang naar warmer zomerweer.

Na koufrontje overgang naar warm zomerweer

De westelijke Alpen konden gisteren met veel zon genieten van een heerlijke zomerdag. Achter het koufront was het weliswaar eens stuk afgekoeld (graadje of 10) maar de zon die 10 tot 12 uur scheen maakte alles weer goed en met middag temperaturen van van 23 tot 25 was het heerlijk bergweer . Het koufront was niet in staat om aan de zuidkant de aanwezige warmere en vochtigere luchtmassa’ s geheel op te ruimen en hier werd het een stuk warmer. Daarbij kreeg het kwik ook nog een steuntje in de rug van de Nordföhn (drukoverschot noord-zuid tot 9 hPa). In de warme lucht en met de föhn steeg het kwik er lokaal tot bijna 33 graden.

[/fusion_builder_container]

(Visited 33 times, 1 visits today)

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

 

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer

Innsbruck zomer

Beleef de variatie in Innsbruck

Pure levensvreugde voor een onvergetelijke vakantie: tussen cultuur en natuur, hoogtes en dieptes, tradities en trends – geen andere regio combineert extreme tegenstellingen op zo’n charmante wijze als Innsbruck. Hier kun je je vanuit het hart van de hoofdstad van Tirol binnen slechts 20 minuten in luchtige hoogtes op de Nordkette begeven. Lees meer

Isere

Eindeloos wandelen en fietsen in Isère

Isère ligt in het zuidelijke deel van de Franse Alpen en bestaat voor een groot deel uit hooggebergte. Kenmerkend zijn de indrukwekkende bergtoppen, ruige natuur, gletsjers, valleien en bossen. Je kunt er eindeloos wandelen, mountainbiken, klimmen en genieten van de rust.

In het departement liggen verschillende bergmassieven, waaronder de Écrins, de Belledonne, de Vercors en de Chartreuse, allemaal onderdeel uitmakend van de Alpen. De hoofdstad Grenoble is een bezoek ook zeker waard.

Lees meer