Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Algemeen:  tussen een depressie boven de noordelijke Atlantische Oceaan en een uitloper van hogedruk  boven west Europa liggen de Alpen in een west tot zuidwestelijke hoogtestroming. Vandaag neemt de invloed van het tussenhoog nog iets toe, woensdag trekt een depressie naar de Noordzee en een daarmee samenhangend koufront zal vooral op woensdag en donderdag de regen en onweersbuien weer doen opleven. Vrijdag weer stijgende luchtdruk en inzettende weersverbetering.

Donderdag passage onweerstoring

Gisteren hadden we te maken met fraai zomerweer, de regen en wolken die aanvankelijk nog boven de oostelijke Alpen lagen trokken naar het zuidoosten weg en ook hier kon de zon steeds beter doorkomen. In de loop van de avond nam langs de oostelijke Alpenhoofdkam de bewolking (wolkenvelden) weer wat toe en lokaal viel er in het noordoosten (Wenen) nog weer wat regen of een buitje.

Het warmst werde het gisteren in Ascona (Tessino, zuid Zwitserland) waar het kwik zelfs even tot tropische 30.2° graden steeg. In Oostenrijk bleef het kwik mede door de bewolking duidelijk achter en hier werd zelfs de zomerse grens van 25 graden nergens gehaald. Het warmst werd het in Dornbin (Vorarlberg) met 23.4 graden. De hoge temperaturen in Ticino konden mede door een krachtige noordelijke wind gehaald worden. Met een drukoverschot van 5 tot 8 hPa aan de noordkant kon de wind snelheden (pieken) bereiken van 40 tot 80km/h.

[/fusion_builder_container]

(Visited 30 times, 1 visits today)

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

4 Reactie op “Alpen-Europaweer – Zomers maar niet geheel bestendig / Donderdag passage koufront”

 • jo
  29 juni 2016 at 09:40

  Wij gaan over een kleine 3 weken naar Karinthië, kun je al een voorzichtige voorspelling doen, wordt het nog zomer in Karinthië?

 • johan
  29 juni 2016 at 09:44

  Wij gaan over een kleine 3 weken naar Karinthië, kun je al een voorzichtige voorspelling doen, wordt het nog zomer in Karinthië? Of mag het regenpak mee 🙁

 • Johann
  29 juni 2016 at 09:52

  @johan Een voorspelling doen kan ik wel maar of je daar veel mee opschiet is de vraag. Prognoses op een termijn langer dan 10 dagen zijn zeer tricky. Voorlopig duidt nog niets op een overgang naar standvastig hogedruk (zomer) weer. Maar wat niet is kan nog komen en dat geldt speicaal voor juli en augustus. Overigens moeten we ook niet vergeten dat in de Alpen vooral de maand juni vaak gekenmerkt wordt door wisselvallig zomerweer, hier in Zwitserland valt juist in deze maand rel. veel neerslag, meestal volgt dan in juli een overgang naar stabieler zomerweer dit soms tot ver in de herfst aanhoudt. Ik ben positief en dat geldt helemaal voor het mooie Karinthië! Alvast een fijne vakantie gewenst!

 • johan
  29 juni 2016 at 10:25

  @johann, hartelijk dank voor je snelle reactie! Het is inderdaad nog vroeg, maar hopelijk volgt deze zomer haar normale patroon en wordt het mooi weer in juli en augustus. Ik houd je website in de gaten! Leuk om dagelijks te lezen 🙂

Comments are closed.

 

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer

Innsbruck zomer

Beleef de variatie in Innsbruck

Pure levensvreugde voor een onvergetelijke vakantie: tussen cultuur en natuur, hoogtes en dieptes, tradities en trends – geen andere regio combineert extreme tegenstellingen op zo’n charmante wijze als Innsbruck. Hier kun je je vanuit het hart van de hoofdstad van Tirol binnen slechts 20 minuten in luchtige hoogtes op de Nordkette begeven. Lees meer

Isere

Eindeloos wandelen en fietsen in Isère

Isère ligt in het zuidelijke deel van de Franse Alpen en bestaat voor een groot deel uit hooggebergte. Kenmerkend zijn de indrukwekkende bergtoppen, ruige natuur, gletsjers, valleien en bossen. Je kunt er eindeloos wandelen, mountainbiken, klimmen en genieten van de rust.

In het departement liggen verschillende bergmassieven, waaronder de Écrins, de Belledonne, de Vercors en de Chartreuse, allemaal onderdeel uitmakend van de Alpen. De hoofdstad Grenoble is een bezoek ook zeker waard.

Lees meer