Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Algemeen: hoog -Johannes – ligt met kern boven oost Europa en via een brug boven midden Europa heeft het een verbinding met het Azorenhoog. De invloed van hogedruk wordt tijdelijk iets zwakker voordat maandag een nieuw warmbloedig hoog de nazomerse warmtepomp nogmaals gaat aanzwengelen.  Een hoogtelaag maakt vanaf medio volgende week de prognoses erg onzeker.

Tijdelijk wat zwakkere hogedrukinvloed

Het lijkt wel volop zomer, volop zon temperaturen die gisteren gewoon weer tot 29 a 31 graden stegen en een vorstgrens die ergens rond de 4300 meter ligt. Terwijl gisteren op enige hoogte de temperaturen niet veel hoger uitkwamen kon het kwik in het  Alpenlaagland een aantal graden winst pakken. Stapelwolken die in de loop van de dag boven de bergen ontstonden bleven vrij vlak en konden door de inverse niet verder uitgroeien tot het buienstadium. Het zuidoosten van Oostenrijk had nog wat meer last van die hardnekkige vochtige lucht en hier had men lokaal gisteren opnieuw weer wat langer last van de Hochnebel.

[/fusion_builder_container]

(Visited 19 times, 1 visits today)

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

 

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer

Innsbruck zomer

Beleef de variatie in Innsbruck

Pure levensvreugde voor een onvergetelijke vakantie: tussen cultuur en natuur, hoogtes en dieptes, tradities en trends – geen andere regio combineert extreme tegenstellingen op zo’n charmante wijze als Innsbruck. Hier kun je je vanuit het hart van de hoofdstad van Tirol binnen slechts 20 minuten in luchtige hoogtes op de Nordkette begeven. Lees meer

Isere

Eindeloos wandelen en fietsen in Isère

Isère ligt in het zuidelijke deel van de Franse Alpen en bestaat voor een groot deel uit hooggebergte. Kenmerkend zijn de indrukwekkende bergtoppen, ruige natuur, gletsjers, valleien en bossen. Je kunt er eindeloos wandelen, mountainbiken, klimmen en genieten van de rust.

In het departement liggen verschillende bergmassieven, waaronder de Écrins, de Belledonne, de Vercors en de Chartreuse, allemaal onderdeel uitmakend van de Alpen. De hoofdstad Grenoble is een bezoek ook zeker waard.

Lees meer