Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Algemeen: uitgaande van een depressie boven  de Britse eilanden nadert een koufront langzaam de Alpen en zal in de nacht op donderdag de westelijke Alpen bereiken. Donderdag trekt het front verder naar het oosten. Vrijdag volgt een weersverbetering op een volgend tussenhoog, zaterdag staat een volgend koufront op het weermenu.

Voorlopig nog geen stabiel zomerweer 

Het wil maar niet vlotten met standvastig en stabiel hogedrukweer en telkens weer gooien storingen zand in de motor van de hogedruk boven grote delen van west en centraal Europa. Opvallend daarbij is dat ook het zuiden van Europa periodiek met verstoringen te maken heeft. De afgelopen weken was dat in de vorm van een afgesnoerd hoogtelaag dat vooral in de centrale Middellandse Zee voor regen en onweer zorgde. De afgelopen 24-48 uur dan weer door een laagje dat boven de westelijke Middellandse Zee het zomerweer frustreert en zelfs voor neerslag zorgt in onder andere het zuiden van Spanje tot in het noorden van Afrika. Dit systeem is inmiddels wat naar het oosten getrokken en ligt nu boven de Balearen, wie daar vandaag bij het opstaan naar buiten kijkt en een mooie zonnige start van de dag verwacht zal bedrogen uitkomen en de bewolking reikt zelfs tot over Sardinië en Corsica. In de buurt van het centrum van het laag valt op de Balearen zelfs wat regen of een regenbuitje.

[/fusion_builder_container]

(Visited 53 times, 1 visits today)

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

 

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer

Innsbruck zomer

Beleef de variatie in Innsbruck

Pure levensvreugde voor een onvergetelijke vakantie: tussen cultuur en natuur, hoogtes en dieptes, tradities en trends – geen andere regio combineert extreme tegenstellingen op zo’n charmante wijze als Innsbruck. Hier kun je je vanuit het hart van de hoofdstad van Tirol binnen slechts 20 minuten in luchtige hoogtes op de Nordkette begeven. Lees meer

Isere

Eindeloos wandelen en fietsen in Isère

Isère ligt in het zuidelijke deel van de Franse Alpen en bestaat voor een groot deel uit hooggebergte. Kenmerkend zijn de indrukwekkende bergtoppen, ruige natuur, gletsjers, valleien en bossen. Je kunt er eindeloos wandelen, mountainbiken, klimmen en genieten van de rust.

In het departement liggen verschillende bergmassieven, waaronder de Écrins, de Belledonne, de Vercors en de Chartreuse, allemaal onderdeel uitmakend van de Alpen. De hoofdstad Grenoble is een bezoek ook zeker waard.

Lees meer