Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Algemeen: aan de voorzijde van gebied met lagedruk -hoogtetrog- die zich uitstrekt van IJsland tot over de Pyreneeën wordt met een zuidwestelijke hoogtestroming toenemend vochtige onstabiele lucht aangevoerd. Een hoogtelaag snoert zich richting noord Italië af en blijft daar vooreerst quasi stationair liggen. Onder een vlakke drukverdeling verblijven de Alpen in het weekend in vochtige onstabiele luchtmassa`s.

Onbestendige zomerse weerfase, vrij warm

Gisteren hadden we een zuidwestelijk aanvoer al te maken met veel vochtigere luchtmassa’s en het voelde in de warme lucht een stuk broeieriger (klam) aan dan de voorgaande dagen. Toch kwamen de temperaturen niet meer zo hoog uit als de dag ervoor, in Zwitserland werden maxima van 32 graden gehaald, in Oostenrijk maxima van 31 graden. Ook de zon had het gisteren een stuk moeilijker doordat er veel meer stapelwolken ontstonden die in de middag en avond op diverse plaatsen een verfrissend regen of onweersbui produceerden. Na een tijdelijk rustfase trokken in de avond en nacht nieuwe buien de westelijk Alpen binnen. Ook het oosten van Oostenrijk had toen nog te maken met meer bewolking en buien. Onderstaand nog een paar heerlijke zomerse plaatjes van 20 juli genomen rond de Säntis (Alpstein) door Marko Prietzel

santisb
santis21a
santis-markoprietzel

Regen en onweersbuien
Om dit moment zien we nog wat buien activiteit in het noordoosten van Oostenrijk en vooral boven de westelijke Alpen en het zuiden van Frankrijk. Deze buien zullen in de loop van de dag verder naar het oosten verplaatsen. Tijdens de zwaarste buien kunnen vooral later op de dag wanneer de atmosfeer nog een stuk is opgewarmd door de dagelijks gang in relatief korte tijd veel neerslag vallen waarbij onweer, hagel en ook zware windstoten mogelijk zijn, dit geldt speciaal voor de Alpenzuidzijde. Het is niet koud en ondanks de bewolking en neerslag kan het kwik naar 25 tot 28 graden stijgen, in het oosten kan met wat meer zon het kwik opnieuw tot 30 a 32 graden oplopen. De wind is meest zwak tot matig, tijdens onweersbuien kans op (zware) windstoten.

[/fusion_builder_container]

(Visited 56 times, 1 visits today)

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

één reactie op “Alpen -Europaweer | Onbestendig zomerweer met talrijke regen en onweersbuien”

  • Arco
    22 juli 2016 at 12:59

    Hier in Monvalle (Varese) wakker geworden met onweer en regen. Nu droog en bewolkt…
    Het valt tot nu toe wel mee.
    (Foto is gemaakt richting het noorden)

Comments are closed.

 

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer

Innsbruck zomer

Beleef de variatie in Innsbruck

Pure levensvreugde voor een onvergetelijke vakantie: tussen cultuur en natuur, hoogtes en dieptes, tradities en trends – geen andere regio combineert extreme tegenstellingen op zo’n charmante wijze als Innsbruck. Hier kun je je vanuit het hart van de hoofdstad van Tirol binnen slechts 20 minuten in luchtige hoogtes op de Nordkette begeven. Lees meer

Isere

Eindeloos wandelen en fietsen in Isère

Isère ligt in het zuidelijke deel van de Franse Alpen en bestaat voor een groot deel uit hooggebergte. Kenmerkend zijn de indrukwekkende bergtoppen, ruige natuur, gletsjers, valleien en bossen. Je kunt er eindeloos wandelen, mountainbiken, klimmen en genieten van de rust.

In het departement liggen verschillende bergmassieven, waaronder de Écrins, de Belledonne, de Vercors en de Chartreuse, allemaal onderdeel uitmakend van de Alpen. De hoofdstad Grenoble is een bezoek ook zeker waard.

Lees meer