Lees hier alles over wintersport in Innsbruck en omgeving


 

Algemeen:  hogedruk strekt zicht zich uit vanaf de Atlantische Oceaan tot over west, centraal  en zuid Europa. Ook in de oostelijke Alpen worden de vochtige luchtmassa’s vandaag opgeruimd en gaan we een zomers weekend tegemoet. Volgende week aanhoudend warm zomerweer, wel neemt de kans op een lokaal warmte onweder geleidelijk weer toe.

Warm zomerweer, vooral later kans een lokaal warmte onweder

Ook in oosten overgang naar zonnig zomerweer
Terwijl de westelijke Alpen gisteren al volop profiteerden van hogedruk en daarmee volop zon en aangename temperaturen van 20 tot 25 graden   moesten de oostelijke Alpen zich eerst nog met een warmte front afrekenen. Hier overheerste de bewolking en lokaal viel er wat lichte (regen) en het werd er nergens warmer dan 20 tot 22 graden. Achter het warmtefront kwam gisteren de toestroom van subtropische luchtmassa´s opgang en vooral in de bergen was de opwarming al goed te merken, zo steeg bijvoorbeeld het nulgraden niveau in de Zwitserse Alpen binnen 24 uur van 2500 naar 3500 meter.

[/fusion_builder_container]

één reactie op “Alpen – Europaweer – Lekker na-zomeren, lokaal ook weer tropisch”

  • Johan
    13 augustus 2016 at 19:06

    Johann, even een vraag vanuit een zonnig Karinthië. We lezen wat tegenstrijdige berichten over de rest van de week. Sommige houden van slechter weer vanaf dinsdag. Klopt dit? Ik hoop eerlijk gezegd dat jouw voorspelling de juiste is 😀

Comments are closed.