Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Algemeen:  hogedruk strekt zicht zich uit vanaf de Atlantische Oceaan tot over west, centraal  en zuid Europa. Ook in de oostelijke Alpen worden de vochtige luchtmassa’s vandaag opgeruimd en gaan we een zomers weekend tegemoet. Volgende week aanhoudend warm zomerweer, wel neemt de kans op een lokaal warmte onweder geleidelijk weer toe.

Warm zomerweer, vooral later kans een lokaal warmte onweder

Ook in oosten overgang naar zonnig zomerweer
Terwijl de westelijke Alpen gisteren al volop profiteerden van hogedruk en daarmee volop zon en aangename temperaturen van 20 tot 25 graden   moesten de oostelijke Alpen zich eerst nog met een warmte front afrekenen. Hier overheerste de bewolking en lokaal viel er wat lichte (regen) en het werd er nergens warmer dan 20 tot 22 graden. Achter het warmtefront kwam gisteren de toestroom van subtropische luchtmassa´s opgang en vooral in de bergen was de opwarming al goed te merken, zo steeg bijvoorbeeld het nulgraden niveau in de Zwitserse Alpen binnen 24 uur van 2500 naar 3500 meter.

[/fusion_builder_container]

(Visited 14 times, 1 visits today)

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

één reactie op “Alpen – Europaweer – Lekker na-zomeren, lokaal ook weer tropisch”

  • Johan
    13 augustus 2016 at 19:06

    Johann, even een vraag vanuit een zonnig Karinthië. We lezen wat tegenstrijdige berichten over de rest van de week. Sommige houden van slechter weer vanaf dinsdag. Klopt dit? Ik hoop eerlijk gezegd dat jouw voorspelling de juiste is 😀

Comments are closed.

 

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer

Innsbruck zomer

Beleef de variatie in Innsbruck

Pure levensvreugde voor een onvergetelijke vakantie: tussen cultuur en natuur, hoogtes en dieptes, tradities en trends – geen andere regio combineert extreme tegenstellingen op zo’n charmante wijze als Innsbruck. Hier kun je je vanuit het hart van de hoofdstad van Tirol binnen slechts 20 minuten in luchtige hoogtes op de Nordkette begeven. Lees meer

Isere

Eindeloos wandelen en fietsen in Isère

Isère ligt in het zuidelijke deel van de Franse Alpen en bestaat voor een groot deel uit hooggebergte. Kenmerkend zijn de indrukwekkende bergtoppen, ruige natuur, gletsjers, valleien en bossen. Je kunt er eindeloos wandelen, mountainbiken, klimmen en genieten van de rust.

In het departement liggen verschillende bergmassieven, waaronder de Écrins, de Belledonne, de Vercors en de Chartreuse, allemaal onderdeel uitmakend van de Alpen. De hoofdstad Grenoble is een bezoek ook zeker waard.

Lees meer