Lees hier alles over wintersport in Innsbruck en omgeving


 

Algemeen: het weerbeeld in de Alpen staat vandaag in het teken van een hoogtetrog en een actief koufront dat met regen, onweer en veel wind van west naar oost over de Alpen trekt. In het weekend breidt een krachtig hoog zijn invloed tot over de Alpen uit waardoor het zomerweer zich weer kan herstellen. Een volgende hoogtetrog staat voor medio volgende week op het weer programma, tot dan prima zomer en bergweer.

Tijdelijke dip, weekend herstel zomerweer

Gisteren konden we in het overgrote deel van de Alpen nog profiteren van mooi zommerweer en veel zon. Pre frontaal werd vanuit het zuiden droge en warme lucht aangevoerd en kom het kwim nogmaals hoog zomers tot zelfs tropische waardes oplopen. De maxima kwamen in de middag uit tussen de 28 en 32 graden. In de loop van de dag (middag) nam in de westelijke Alpen de bewolking snel toe en weldra ontstonden de eerste regen en onweersbuien.

[/fusion_builder_container]

(Visited 40 times, 1 visits today)

3 Reactie op “Alpen Europaweer – Koufront trekt door, graadje of 10 kouder!”

 • Jason
  5 augustus 2016 at 17:49

  @johann ik lees je berichten altijd met veel plezier. We zitten nog 1 dag in, nu regenachtig, Tirol. Volgende week gaan we voor 2 weken naar Karinthië. Daar wordt het eerste helft mooi weer. Daarna iets minder. Kun je al iets zeggen over de periode na 15 augustus? Kunnen de kinderen nog een weekje zwemmen?

 • Johann
  6 augustus 2016 at 00:35

  @Jason – Dat is nog te ver weg om ook maar iets zinnigs over te zeggen. Vwb dat zwemmen, daar zou ik me iig GEEN zorgen over maken. Alvast een fijne vakantie gewenst.

 • Johann
  6 augustus 2016 at 10:41

  @Jason – volgende week nogmaals een dip maar dan lijkt het toch weer heel mooi zomerweer te gaan worden. #komtgoed

Comments are closed.