Klik hier om mee te doen met de win-actie


 

Algemeen: hoog –Gerd -met kern boven oost Europa zal ook het dit weekend zijn het weerbeeld in de Alpen bepalen. Met aangevoerde lucht vanuit de subtropen blijft het hoogzomers warm waarbij de luchtvochtigheid geleidelijk wel wat zal gaan toenemen. Maandag bereikt een zwak koufront de Alpen waarbij tijdelijke koelere lucht binnenstroomt. Vanaf dinsdag van west naar oost herstel zomerweer.

Maandag – dinsdag enige afkoeling, daarna weer zomers warm

Gisteren was de bereidheid tot de vorming wolken en Hochnebel al wat groter dan de voorgaande dagen. Met de zon erbij loste deze echter snel weer op. Wat taaier was de mist en Hochnebel aan de Alpenzuidzijde die vervolgens dan weer plaats maakte voor stapelwolken waardoor het met de zon soms tegenviel.  Rondom het meer van Lugano bleef het zelfs de gehele dag bewolkt en was het met 1 uur zon gedaan. Deze bewolking had natuurlijk ook invloed op de temperaturen die in het zuidelijke Ticino met maxima van 26 graden dan ook flink achterbleven bij de rest van de Alpen.

[/fusion_builder_container]

(Visited 20 times, 1 visits today)

 

SalzburgerLand

Win een skivakantie naar SalzburgerLand 

Je merkt het overal in SalzburgerLand: de locals en de wintersporter zijn simpelweg verliefd op de winter. Een skivakantie, daar houden we allemaal van toch? Maar het wordt natuurlijk nog veel leuker als die vakantie ook nog eens gratis is! Doe hier mee aan de prijsvraag en maak kans op een van de negen wintersportreizen. Elke reis is voor 2 personen. 7 nachten in een 2-persoonskamer in een hotel, inclusief halfpension. Plus twee skipassen voor 6 dagen. Doe mee!

Voigt Travel

Van de gebaande paden in IJsland

Ontdek het echte IJsland met Voigt Travel. Samen met lokale gidsen beleef je unieke excursies. Je slaapt in kleinschalige hotels en lodges. Zo ontdek je met alle aandacht de ongebaande paden van IJsland. Bekijk de reizen!

Lees meer

CP Helmen

CP Skihelmen met vizier 

Het Zwitserse topmerk CP focust zich als pionier van de Skihelm met Vizier al ruim tien jaar op de ontwikkeling hiervan en niet zonder succes! Inmiddels is CP marktleider in het hogere segment in de Alpenlanden en ook in Nederland groeit dit topmerk onstuimig. Het beste altijd nog beter maken: dat is de missie van CPLees meer