Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Algemeen: het (hoogte)laag dat de verantwoordelijk was voor het slechtere weer en de afkoeling verplaatst zich met zijn kern verder naar het zuiden van Italië. De Alpen profiteren toenemend van de invloed van hoog –Johannes– dat met zijn centrum boven Polen ligt. Ook in de oostelijke Alpen vandaag overgang naar stabiel zonnig en vooral ook weer warmer nazomerweer.

Ook voor langere termijn aanhoudend warm nazomerweer

Ook gisteren stond het weer in het teken van grote verschillen tussen west en oost. Terwijl in de Franse en het grootste deel van de Zwitserse Alpen de zon volop scheen gingen de oostelijke Alpen gepaard onder een dikke laag bewolking waaruit steeds weer regen viel. Deze tweedeling kwam tot stand door een hoogtelaag dat via de westelijke Balkan naar het zuiden trok. Met een noordoostelijke stroming werd er vochtige en koele lucht aangevoerd die in de bergen ook nog eens stuwde. De westelijke Alpen profiteerden daarentegen al volop van de invloed van hoog Johannes op weg naar Polen. De grote verschillen waren ook in temperatuur af te lezen, in de regen hooguit 10 tot 15 graden, in de zon 23 tot 26 en aan de Zwitserse zuidkant in Ticino met nogmaals Föhn gewoon weer 30 tot 31 graden.

[/fusion_builder_container]

(Visited 61 times, 1 visits today)

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

 

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer

Innsbruck zomer

Beleef de variatie in Innsbruck

Pure levensvreugde voor een onvergetelijke vakantie: tussen cultuur en natuur, hoogtes en dieptes, tradities en trends – geen andere regio combineert extreme tegenstellingen op zo’n charmante wijze als Innsbruck. Hier kun je je vanuit het hart van de hoofdstad van Tirol binnen slechts 20 minuten in luchtige hoogtes op de Nordkette begeven. Lees meer

Isere

Eindeloos wandelen en fietsen in Isère

Isère ligt in het zuidelijke deel van de Franse Alpen en bestaat voor een groot deel uit hooggebergte. Kenmerkend zijn de indrukwekkende bergtoppen, ruige natuur, gletsjers, valleien en bossen. Je kunt er eindeloos wandelen, mountainbiken, klimmen en genieten van de rust.

In het departement liggen verschillende bergmassieven, waaronder de Écrins, de Belledonne, de Vercors en de Chartreuse, allemaal onderdeel uitmakend van de Alpen. De hoofdstad Grenoble is een bezoek ook zeker waard.

Lees meer