Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Algemeen: achter een koufront neemt de invloed van een krachtige uitloper van hogedruk weer toe en vooral van morgen gaan we de daarmee samenhangende weersverbetering goed merken. Met veel zon stijgen de temperaturen weer tot zomerse waarden. Inde loop van de dinsdag krijgen we te maken met een volgende markante hoogtetrog en koufront en een  weersverslechtering.

Meer zon, oplopende temperaturen. Dinsdag toenemende kans op onweersbuien

Een koufront heeft er de afgelopen 36 uur voor gezorgd dat de warme luchtmassa’s werden uitgewisseld voor veel koudere van origine polaire (maritiem polaire) luchtmassa’s. Daarbij viel lokaal behoorlijk wat neerslag en was er kleinschalig weer last van wateroverlast en modderlawine`s (Murabgänge). Niet verwonderlijk ook wanneer we naar de 12 uur neerslaghoeveelheden kijken, maar liefs 40 tot 80mm kwam er naar beneden en dat is voor de natuur soms net wat teveel van het goede. In het hooggebergte viel, pak hem beet vanaf 2200 tot 2500 met hoogte, sneeuw en boven de 2500 meter werd het met lichte vorst en vooral daar waar veel neerslag gewoon weer winters.

[/fusion_builder_container]

(Visited 33 times, 1 visits today)

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

 

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer

Innsbruck zomer

Beleef de variatie in Innsbruck

Pure levensvreugde voor een onvergetelijke vakantie: tussen cultuur en natuur, hoogtes en dieptes, tradities en trends – geen andere regio combineert extreme tegenstellingen op zo’n charmante wijze als Innsbruck. Hier kun je je vanuit het hart van de hoofdstad van Tirol binnen slechts 20 minuten in luchtige hoogtes op de Nordkette begeven. Lees meer

Isere

Eindeloos wandelen en fietsen in Isère

Isère ligt in het zuidelijke deel van de Franse Alpen en bestaat voor een groot deel uit hooggebergte. Kenmerkend zijn de indrukwekkende bergtoppen, ruige natuur, gletsjers, valleien en bossen. Je kunt er eindeloos wandelen, mountainbiken, klimmen en genieten van de rust.

In het departement liggen verschillende bergmassieven, waaronder de Écrins, de Belledonne, de Vercors en de Chartreuse, allemaal onderdeel uitmakend van de Alpen. De hoofdstad Grenoble is een bezoek ook zeker waard.

Lees meer