Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

De Alpen liggen in een gebied met hogedruk. De atmosfeer is stabiel en de lucht is relatief droog. Uitzondering geldt voor het meest westelijke deel van de Alpen waar het in de namiddag iets wisselvalliger is. Verder laat de zon zich op de meeste plaatsen vaak zien vandaag. Na korte wisselvalligheid maandag en dinsdag keert hogedruk later in de week weer terug. Met nog een paar dagen te gaan lijkt september voor vrijwel heel Europa ver boven de maand gemiddelde temperatuur te gaan eindigen.

Na een korte wisselvallige periode begin van de week, opnieuw aangenaam nazomer weer en uitzonderlijk warm.

Vandaag begint de dag met volop zon en is het goed vertoeven in de bergen. Het is de hogedruk die het weerbeeld bepaald in de Alpen en zorgt voor een stabiele atmosfeer. De wind is hierbij zwak en er is veel ruimte voor de zon. Ook is er nauwelijks kans op onweersbuien.

14195193_10153873337483907_5844681890123178455_o

Mooie herfstplaatjes in Ötztal. Bomen met goud gele herfstbladeren en prachtige uitzichten. Via FB Ötztal 

cti4-huwcaajbdl-jpg-large

Aletsch gletjer in de herfst zon

14449814_986616491449645_4517898481252868524_n

skikampioen Marcel Hirscher is alweer hard aan het trainen hier in zijn gletsjer skigebied voor komend winterseizoen (via fb Hahnenkamrennen)

Verder zijn de temperaturen ook zeer aangenaam en kan de nulgradengrens gaan oplopen tot boven de 3500 m in de loop van de dag. Dit is erg opvallend voor deze tijd van het jaar. Een kleine uitzondering van het mooie nazomer weer vandaag geldt voor het noordwestelijke deel van Zwitserland. Hier kan het in de loop van de middag iets wisselvallig zijn door een kleine storing en kan er een buitje vallen.

14457431_10158012717360131_3497594232097455605_n

Genieten van de herfst in Damuls. In deze plaats waar in de winter heel veel sneeuw kan vallen duurt het nog 10 weken voor het winterseizoen van start gaat.

14468736_688575111301477_745941444223981299_o

Op veel plaatsen vindt deze tijd van het jaar de Almabtrieb plaat zoals hier in  het Zillertal (via fb Braunhoff Zilltaler).

anom2m_f108_europe

Later in de week wordt het opnieuw uitzonderlijk warm. Voor vrijwel heel Europa lijkt het maand temperatuur boven het gemiddelde te gaan eindigen. (temperatuur afwijking voor 29 sept. via karstenhaustein.com)

Morgen krijgt het westelijk deel van de Alpen te maken met een overtrekkend koufront. In het begin is het nog droog, maar in de loop van de dag zal de bewolking als snel gaan toenemen met daarbij ook regenbuien. Ook de oostelijke Alpen krijgen later op de dag te maken met deze wisselvallig heid hoewel het hier nog langer droog en aangenaam weer blijft. Voor de Dinsdag geldt een vergelijkbaar weerbeeld en zijn het vooral de oostelijke en zuidelijke Alpen zoals de Dolomieten die te maken krijgen met lichte wisselvalligheid.

cteycraxgaawmwa-jpg-large

Hoewel vandaag en later deze week er veel zonnige periodes zijn kan er in de nacht en vroege ochtend nog wel wat lage nevel zijn.

chart

Een ensemble die voor veel gebieden in de Alpen geldt. Maandag en dinsdag een kleine dip in de temperatuur en daarna opnieuw warm . Begin oktober neemt de onzekerheid toe, maar zijn er nog geen sterke aanwijzingen voor een winterse inval.

ecmopeu00_96_1

Een sterk blokkerend systeem van hogedruk boven het zuidelijke deel van Europa zorgen dat de tweede helft van de week opnieuw er zonnig en warm zal verlopen. Het wisselvallig weer bevindt zich met name in het noordelijke deel van Europa. (wetterzentrale.de)

De dagen daarna, na een korte wisselvallige periode op de maandag en dinsdag keert op woensdag de hogedruk weer terug. Het is een sterk blokkerend systeem boven het zuiden van Europa dat zorgt dat de wisselvalligheid zich vooral bevindt in het noorden van Euopa, met name Engeland. In de Alpen zal juist de zon zich opnieuw weer veel laten zien en blijft het mooi laat nazomer weer. Ook op de lange termijn zijn er nog geen sterke aanwijzingen voor een winterse inval en blijft het nog warm voor de tijd van het jaar.

Alpenweerman is powered by Kachelmann Wetter en Meteo-Oberwallis

Meer (Alpen)weer en updates ook via Alpenweerman Facebook of Twitter

(Visited 426 times, 1 visits today)

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

 

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer

Innsbruck zomer

Beleef de variatie in Innsbruck

Pure levensvreugde voor een onvergetelijke vakantie: tussen cultuur en natuur, hoogtes en dieptes, tradities en trends – geen andere regio combineert extreme tegenstellingen op zo’n charmante wijze als Innsbruck. Hier kun je je vanuit het hart van de hoofdstad van Tirol binnen slechts 20 minuten in luchtige hoogtes op de Nordkette begeven. Lees meer

Isere

Eindeloos wandelen en fietsen in Isère

Isère ligt in het zuidelijke deel van de Franse Alpen en bestaat voor een groot deel uit hooggebergte. Kenmerkend zijn de indrukwekkende bergtoppen, ruige natuur, gletsjers, valleien en bossen. Je kunt er eindeloos wandelen, mountainbiken, klimmen en genieten van de rust.

In het departement liggen verschillende bergmassieven, waaronder de Écrins, de Belledonne, de Vercors en de Chartreuse, allemaal onderdeel uitmakend van de Alpen. De hoofdstad Grenoble is een bezoek ook zeker waard.

Lees meer