Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Algemeen:  laag –Arlette– trekt vandaag via de Alpen naar het noorden van Italië en een daarmee samengaand koufront beïnvloedt vooral het weer in de westelijke Alpen. Vrijdag neemt de invloed van hogedruk weer toe en wordt drogere en weer warmere lucht vanuit het zuiden aangevoerd. Aan de Alpenoordkant wordt het föhnig en lokaal wordt het tropisch warm. Zondag nadert een volgende koufront de westelijke Alpen en zal maandag nogmaals voor een weersverslechtering gaan zorgen. Vanaf dinsdag weer oplopende temperaturen.

Zomerse aspiraties

Gisteren konden we in de Alpen profiteren van een tussenhoog en daarmee samenhangend ook weer warmere lucht. Met de zon en een lichte Südföhn kon het kwik aan de Alpennoordkant lokaal tot 22 a 24 graden stijgen. In Oberwallis werden de hoogste middagtemperaturen gemeten maar de 24.7 graden (Steg) waren net niet genoeg voor een zomerse dag. In Oostenrijk bleeft het kwik wat achter, de hoogste temperaturen werden hier in de omgeving van Innsbruck gemeten alwaar het kwik tot bijna 23 graden steeg. De zuidkant van de Alpen had door Staueffekten last van meer bewolking en lokaal viel er ook een spat regen. In de loop van de middag begon in de westelijke Alpen de (hogere) bewolking steeds dikker te worden gevolgd door eerste neerslag meest in de vorm van buien met lokaal ook onweer.

[/fusion_builder_container]

(Visited 17 times, 1 visits today)

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

 

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer

Innsbruck zomer

Beleef de variatie in Innsbruck

Pure levensvreugde voor een onvergetelijke vakantie: tussen cultuur en natuur, hoogtes en dieptes, tradities en trends – geen andere regio combineert extreme tegenstellingen op zo’n charmante wijze als Innsbruck. Hier kun je je vanuit het hart van de hoofdstad van Tirol binnen slechts 20 minuten in luchtige hoogtes op de Nordkette begeven. Lees meer

Isere

Eindeloos wandelen en fietsen in Isère

Isère ligt in het zuidelijke deel van de Franse Alpen en bestaat voor een groot deel uit hooggebergte. Kenmerkend zijn de indrukwekkende bergtoppen, ruige natuur, gletsjers, valleien en bossen. Je kunt er eindeloos wandelen, mountainbiken, klimmen en genieten van de rust.

In het departement liggen verschillende bergmassieven, waaronder de Écrins, de Belledonne, de Vercors en de Chartreuse, allemaal onderdeel uitmakend van de Alpen. De hoofdstad Grenoble is een bezoek ook zeker waard.

Lees meer