Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Algemeen: hoogtelaag –Arlette– is gisteren de Alpen gepasseerd en bevindt zich alweer boven het midden van Italië. Achter het koufront is de luchtdruk van het westen uit weer aan het stijgen en met een naar zuid draaiende stroming belooft dit in het weekend met veel zon warm en föhnig te gaan worden. Zondag-maandag zal een volgend koufront nogmaals een afkoeling en neerslag gaan geven voordat. Na dinsdag overgang naar warm zomerweer!

Zomerse setting steeds waarschijnlijker

Hoogtelaag -Arlette- trok gisteren geheel volgens ons synoptische spoorboekje over de Alpen en een daarmee samenhangend koufront zorgde voor neerslag en vooral naar het westen toe voor een stevige afkoeling. Zo viel er in de bergen tot 1500 meter weer sneeuw en de koude naar noordwest gedraaide wind maakte het voor het gevoel nou niet bepaald aangenaam. Aan de oostflank van het systeem werd met zuidoostelijke winden wat minder koude lucht over de oostelijke Alpen aangevoerd en hier kon het kwik lokaal nog tot 22.4 graden (Andau) oplopen. In de westelijk Alpen werd het nergens meers warmer dan 15 a 19 graden. In die wat warmere en vochtigere lucht ontstonden in de loop van de dag wel diverse regen en vooral ook onweersbuien.

[/fusion_builder_container]

(Visited 10 times, 1 visits today)

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

 

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer

Innsbruck zomer

Beleef de variatie in Innsbruck

Pure levensvreugde voor een onvergetelijke vakantie: tussen cultuur en natuur, hoogtes en dieptes, tradities en trends – geen andere regio combineert extreme tegenstellingen op zo’n charmante wijze als Innsbruck. Hier kun je je vanuit het hart van de hoofdstad van Tirol binnen slechts 20 minuten in luchtige hoogtes op de Nordkette begeven. Lees meer

Isere

Eindeloos wandelen en fietsen in Isère

Isère ligt in het zuidelijke deel van de Franse Alpen en bestaat voor een groot deel uit hooggebergte. Kenmerkend zijn de indrukwekkende bergtoppen, ruige natuur, gletsjers, valleien en bossen. Je kunt er eindeloos wandelen, mountainbiken, klimmen en genieten van de rust.

In het departement liggen verschillende bergmassieven, waaronder de Écrins, de Belledonne, de Vercors en de Chartreuse, allemaal onderdeel uitmakend van de Alpen. De hoofdstad Grenoble is een bezoek ook zeker waard.

Lees meer