Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Algemeen: Vandaag trekt er met een zuidwestelijke hoogtestroming een stevige storing binnen die voor de nodige neerslag zal gaan zorgen. Er moet rekening worden gehouden met onweer. De temperaturen zullen daarbij wederom zomers gaan uitpakken.

Gisteren was het in de Alpen een behoorlijk zwoele dag met van tijd tot tijd zon, maar ook af en toe stevige (onweers)buien. De temperaturen waren hoog en het voelde met de vochtige atmosfeer dan ook erg klam en benauwd aan. De temperaturen kwamen in de westelijke en zuidelijke Alpen uit tussen de 26 en 31 graden. Het was hier daarmee op veel plekken tropisch warm te noemen. In Oostenrijk en met name Zwitserland was het iets koeler maar met temperaturen van tussen de 22 en 27 graden, was het hier ook zomers warm en kon de korte broek gewoon aan.

1300_hu
1600_hu

Hierboven een twee plaatjes uit Oostenrijk gisteren. Het ene moment scheen de zon volop, en het volgende moment hadden ze hier te maken met een stevige (onweers)bui. Dit weerbeeld was gisteren redelijk typerend voor een groot deel van de Alpen gisteren.

Prachtige mooie onweerswolken boven zuid Duitsland gisteren. Onweerswolken ontstaan gemakkelijk met deze omstandigheden. Ook vandaag moeten de Alpen rekening houden met kans op onweer.

Vanochtend begint de dag in een groot deel van de alpen niet zo best en hebben ze op uitgebreide schaal te maken met regen en onweersbuien. Alleen het noordoosten van de Oostenrijkse Alpen hebben op dit moment nog te maken met veel zonneschijn.

radar

Het radarbeeld van vanochtend laat in een groot deel van de Alpen slecht weer zien met op dit moment in met name Italië een enkele klap onweer. Oostenrijk ligt er vanochtend nog droog bij. Bron: wetteronline.

Een storing naderd de westelijke alpen. Met een zuidwestelijke stroming wordt het in de noordelijke Alpen vandaag föhnig weer met hoge temperaturen en in eerste instantie ook nog zon. In het westen en zuiden van de Alpen hebben ze vandaag vroeg al te maken met zware bewolking en valt er veel neerslag met ook regelmatig een klap onweer er tussen. Later op de dag gaat de föhn in de noordelijke Alpen er langzaam wat uit en gaan het ook hier van west naar oost steeds meer regenen, ook moeten ze hier moet rekening worden gehouden met een klap onweer. De temperatuur doe langzaam een klein stapje terug. De sneeuwvalgrens zal daarbij vandaag tussen de 2500-2800 m gaan uitkomen.

0850_hu (1)

In het noordoosten van Oostenrijk begint de dag vriendelijk met veel zonneschijn en hoge temperaturen. Prachtig weer in Zell am See vanochtend.

0900_hu

Wel is goed te zien dat ook hier in Oostenrijk de atmosfeer behoorlijk vochtig is. Het is heiig en er ontstaan al vroeg kleine stapelwolken boven de bergen. Het is duidelijk dat er hier iets staat te gebeuren. In de loop van de dag krijgen ze hier dan ook te maken met (onweers)buien.

zondag kaart
 Vandaag liggen de Alpen onder invloed van een groot hoogte laag, waarbij er vanuit het zuidwesten warme vochtige lucht wordt aangevoerd, die voor de nodige neerslag zal gaan zorgen.
Op maandag hebben met name de noordwestelijke elijke Alpen opnieuw te maken met buien. De temperatuur zal daarbij ook wat lager gaan uitkomen dan vandaag.
In de zuidelijke Alpen moeten ze maandag in de loop van de middag ook rekening houden een enkele onweersbui. Het beste weer is maandag voor de Alpen het dichtste bij de middellandse zee. Hoe verder naar het noorden, hoe onstabieler de atmosfeer.
woensdag kaart

Ook komende week blijven de Alpen onder invloed liggen van allerlei hoogte laagjes die voor onstabiel weer blijven zorgen waardoor onweersbuien gemakkelijk kunnen ontstaan.
De dagen daarna blijven de Alpen te maken hebben met een redelijk vlakke drukverdeling die wat aan de lage kant is. Dat betekent dat ze in het gehele Alpengebied kans blijven houden op de vorming van (onweers)buien. De zon zal tussendoor ook zeker te zien zijn, maar als U de bergen in trekt, ben dan voorzichtig en houd de lokale berichtgeving goed in de gaten zodat U niet verrast wordt door zwaar onweer. De nulgraden grens ligt daarbij tussen de 2500 en 2800 m.

Europa
In een groot deel van west en centraal Europa hebben ze op dit moment te maken met hetzelfde onstabiele weer wat zich in de Alpen bevindt. Met name Frankrijk en Duitsland is het op dit moment nog warm met 20 tot 28 graden. Hier kunnen van tijd tot tijd zeer stevige onweersbuien voorkomen met grote hagelstenen en wateroverlast tot gevolg. Na het weekend wordt het hier wel ietsje koeler met 17 tot 21 graden.
In het zuiden van Europa rondom de middellandse zee is het komende weekprachtig zomerweer met veel zon. De temperaturen komen daarbij uit tussen de 25 en 32 graden. Vandaag en morgen hebben Portugal, de Spaanse binnenlanden en Italië nog wel te maken met wat onweersbuien bij iets koelere temperaturen van 18 tot 22 graden. Maar ook hier gaat het komende week dan ook opknappen met veel zonneschijn en zomerse temperaturen tussen  25 -30 graden.
Alpenweerman is powered by Kachelmann Wetter en Meteo-Oberwallis

Meer (Alpen)weer en updates ook via Alpenweerman Facebook of Twitter

(Visited 31 times, 1 visits today)

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

 

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer

Innsbruck zomer

Beleef de variatie in Innsbruck

Pure levensvreugde voor een onvergetelijke vakantie: tussen cultuur en natuur, hoogtes en dieptes, tradities en trends – geen andere regio combineert extreme tegenstellingen op zo’n charmante wijze als Innsbruck. Hier kun je je vanuit het hart van de hoofdstad van Tirol binnen slechts 20 minuten in luchtige hoogtes op de Nordkette begeven. Lees meer

Isere

Eindeloos wandelen en fietsen in Isère

Isère ligt in het zuidelijke deel van de Franse Alpen en bestaat voor een groot deel uit hooggebergte. Kenmerkend zijn de indrukwekkende bergtoppen, ruige natuur, gletsjers, valleien en bossen. Je kunt er eindeloos wandelen, mountainbiken, klimmen en genieten van de rust.

In het departement liggen verschillende bergmassieven, waaronder de Écrins, de Belledonne, de Vercors en de Chartreuse, allemaal onderdeel uitmakend van de Alpen. De hoofdstad Grenoble is een bezoek ook zeker waard.

Lees meer