Klik hier om mee te doen met de win-actie


 

Algemeen: Aan de noordoostflank van een Atlantisch hoog en in samenspel met een hoogtetrog die zich uitstrekt vanaf Scandinavië tot diep in west Europa liggen de Alpen in een koude noordwestelijke hoogtestroming waarmeer in fases onstabiele lucht wordt aangevoerd. In het weekend volgt overal een overgang naar stabiel en warm zomerweer.

Vandaag en morgen in de meest koude lucht, sneeuw tot 1600 meter

Herfst
Eergisteren zat ik hier op Rosswald (1800m) heerlijk in de brandende zon op het balkon van ons chalet. Zonder parasol was het gewoon te warm en vooral op hoogte merk je dan de kracht van de zonnestraling (UV index 8 tot 11). Gisteren een compleet anders beeld, veel bewolking en wind, af en toe regen geen zon, compleet herfst dus. Ook elders in de Alpen gisteren een markante afkoeling en in het gebied waar de strijd tussen de warmere en koudere lucht zich afspeelde vielen ook nog eens pittige regen en onweersbuien.

[/fusion_builder_container]

(Visited 22 times, 1 visits today)

 

SalzburgerLand

Win een skivakantie naar SalzburgerLand 

Je merkt het overal in SalzburgerLand: de locals en de wintersporter zijn simpelweg verliefd op de winter. Een skivakantie, daar houden we allemaal van toch? Maar het wordt natuurlijk nog veel leuker als die vakantie ook nog eens gratis is! Doe hier mee aan de prijsvraag en maak kans op een van de negen wintersportreizen. Elke reis is voor 2 personen. 7 nachten in een 2-persoonskamer in een hotel, inclusief halfpension. Plus twee skipassen voor 6 dagen. Doe mee!

Voigt Travel

Van de gebaande paden in IJsland

Ontdek het echte IJsland met Voigt Travel. Samen met lokale gidsen beleef je unieke excursies. Je slaapt in kleinschalige hotels en lodges. Zo ontdek je met alle aandacht de ongebaande paden van IJsland. Bekijk de reizen!

Lees meer

CP Helmen

CP Skihelmen met vizier 

Het Zwitserse topmerk CP focust zich als pionier van de Skihelm met Vizier al ruim tien jaar op de ontwikkeling hiervan en niet zonder succes! Inmiddels is CP marktleider in het hogere segment in de Alpenlanden en ook in Nederland groeit dit topmerk onstuimig. Het beste altijd nog beter maken: dat is de missie van CPLees meer