Lees hier alles over wintersport in Innsbruck en omgeving


 

Algemeen:  de Alpen bevinden zich in vocht-labiele luchtmassa’s. Mede door de invloed van een koufront valt er ook op donderdag weer het nodige aan neerslag. Vrijdag van het noordwesten uit tussenhoog invloed en inzettende weersverbetering. In het weekend weersverslechtering op volgende opkomend koufront(en)

Weekend toenemend onbestendig en afkoeling

Het wil maar niet lukken met stabiel zomerweer, warm vochtige labiele luchtmassa’s produceren, getriggert de dagelijkse gang en -of (ver)storingen steeds weer convectieve neerslag. Omdat er nauwelijks stroming staat is de treksnelheid van de buien laag waardoor er lokaal (extreem) veel neerslag valt. Wat de gevolgen daarvan waren hebben we de afgelopen anderhalve week kunnen zien. Koud is het geenszins en de combinatie van hoge luchtvochtigheid en de hoge temperaturen maakten at het klammig dan wel broeierig aanvoelt.

[/fusion_builder_container]

(Visited 34 times, 1 visits today)

6 Reactie op “Alpen-Europa | Stabiel zomerweer ver te zoeken.”

 • Danny
  9 juni 2016 at 10:55

  Johan , komend weekend vertrek ik naar de Alpen voor een weekje ( bestemming nog te bepalen ) Weersberichten zijn nergens heel gunstig maar waar zie jij nog de beste vooruitzichten komende week ? Dacht zelf aan de Ecrins of de Aosta

 • Johann
  9 juni 2016 at 11:50

  @Danny Beste papieren zuidelijke (Franse) Alpen. De warmte zal in de loop van de vlg week vooral naar het oosten toe te vinden zijn. Ivm mogelijk ZW tot Z stroming later in de wek kans op Südstau effecten, dan vooral aan de west. zuidkant bewolking en regen, noordkant oostelijke Alpen daar minder last van en ook nog eens warm (best en langst goed blijft het naar het oosten toe of zoals gezegd in zuidwesten! Blijft al met al lastig, hoe dan ook succes met het maken van de keus en fijne week in de Alpen waar dan ook!

 • Danny
  9 juni 2016 at 12:53

  Thanks Johan !

 • stef
  17 juni 2016 at 20:58

  Hoi Johan,
  dinsdag vertrekken wij vanuit Zams, om zo via Samnaun,Tschierv, Sondalo, Ponte di legno om zo aan t ekomen in Madona di campiglio. Stevige trip met de mountainbike, wat zijn jouw verwachtingen voor deze periode ?

  Mvg
  Stef

 • Johann
  19 juni 2016 at 13:04

  @Stef Perfecte timing! Vanaf dinsdag markante weersverbetering en vooral heel stuk warmer met in de tweede helft van de week Tmax tot 33 graden. Wel kans op lokaal “Wärmegewitter” /Warmteonweder in de loop van de dag door dgl gang! In weekend wrs weer enige afkoeling maar de ontwikkelingen vanaf dan zijn nog onzeker. Goede reis en mooie dagen. Sportieve groeten vanuit Sardinie. Johann

 • lutgen stef
  5 juli 2016 at 16:23

  Hoi Johann
  zie je bericht nu pas . Ik heb inderdaad schitterend weer gehad, en hierdoor een prachtige reis .
  Mvg
  Stef

Comments are closed.