Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Algemeen: de invloed van lagedruk neemt tijdelijk af en vanuit het noordwesten zorgt een tussenhoog voor de aanvoer van drogere en wat warmere luchtmassa`s. Zaterdag leidt een Atlantische storing een onbestendige en ook koeler weer fase in die vermoedelijk tot midden volgende week zal aanhouden.

Atlantische Fronten luiden onbestendige weerfase in

Gisteren vielen er op een koufront dat van het noorden uit over de Alpen trok geruime tijd neerslag. Vooral aan de noordkant van de alpen en in de Jura viel door opstijgingsprocessen veel neerslag, lokaal werd er hier tot 80mm geregistreerd en naar het oosten toe ook nog meer. In de middag en avond trok het koufront naar het zuidoosten weg, het werd droog en het klaarde het van het noorden weer op. In de latere middag en avond was het met name in de westelijke Alpen meest al weer wolkenloos en kon men nog genieten van een mooie avond. Lokaal kon het kwik aan de zuidkant nog stijgen tot 25 a 27 graden, elders was het in de neerslag en achter het front een stuk koeler.

[/fusion_builder_container]

(Visited 38 times, 1 visits today)

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

 

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer

Innsbruck zomer

Beleef de variatie in Innsbruck

Pure levensvreugde voor een onvergetelijke vakantie: tussen cultuur en natuur, hoogtes en dieptes, tradities en trends – geen andere regio combineert extreme tegenstellingen op zo’n charmante wijze als Innsbruck. Hier kun je je vanuit het hart van de hoofdstad van Tirol binnen slechts 20 minuten in luchtige hoogtes op de Nordkette begeven. Lees meer

Isere

Eindeloos wandelen en fietsen in Isère

Isère ligt in het zuidelijke deel van de Franse Alpen en bestaat voor een groot deel uit hooggebergte. Kenmerkend zijn de indrukwekkende bergtoppen, ruige natuur, gletsjers, valleien en bossen. Je kunt er eindeloos wandelen, mountainbiken, klimmen en genieten van de rust.

In het departement liggen verschillende bergmassieven, waaronder de Écrins, de Belledonne, de Vercors en de Chartreuse, allemaal onderdeel uitmakend van de Alpen. De hoofdstad Grenoble is een bezoek ook zeker waard.

Lees meer