Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Algemeen: een koufront en navolgende hoogtetrog trekken langzaam van west naar oost over de Alpen en vandaag bevinden we ons in de meest koude lucht. Vanaf dinsdag komen de Alpen geleidelijk weer onder de invloed van hogedruk en kan de atmosfeer weer stabiliseren en de luchtmassa’s opwarmen. In weekend van noorden uit markante afkoeling.

Alpen: vanaf dinsdag meer zon en warmer
Terwijl de westelijke Alpen gisteren te maken hadden met veel bewolking en (buiige) neerslag profiteerden de oostelijke Alpen eerst nog van de zon en hogere temperaturen. In verloop van de dag begon het vanuit het het westen ook daar langzaam af te koelen en kreeg de zon het steeds  moeilijker. Op passage van het front ontwikkelden zich in de middag ook enkele pittige regen en onweersbuien. Met het instromen van de koudere lucht daalde de sneeuwvalgrens van 2000 naar 1600 tot 1400 meter en lokaal aan de noordkant tot 1200 meter. Het warmst werd het in de meest oostelijke delen alwaar het kwik nogmaals tot zomers 25 a 26 graden opliep.

[/fusion_builder_container]

(Visited 26 times, 1 visits today)

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

 

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer

Innsbruck zomer

Beleef de variatie in Innsbruck

Pure levensvreugde voor een onvergetelijke vakantie: tussen cultuur en natuur, hoogtes en dieptes, tradities en trends – geen andere regio combineert extreme tegenstellingen op zo’n charmante wijze als Innsbruck. Hier kun je je vanuit het hart van de hoofdstad van Tirol binnen slechts 20 minuten in luchtige hoogtes op de Nordkette begeven. Lees meer

Isere

Eindeloos wandelen en fietsen in Isère

Isère ligt in het zuidelijke deel van de Franse Alpen en bestaat voor een groot deel uit hooggebergte. Kenmerkend zijn de indrukwekkende bergtoppen, ruige natuur, gletsjers, valleien en bossen. Je kunt er eindeloos wandelen, mountainbiken, klimmen en genieten van de rust.

In het departement liggen verschillende bergmassieven, waaronder de Écrins, de Belledonne, de Vercors en de Chartreuse, allemaal onderdeel uitmakend van de Alpen. De hoofdstad Grenoble is een bezoek ook zeker waard.

Lees meer