Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Algemeen: hoog –Peter– ligt met zijn zwaartepunt praktisch stationair boven de Oostzee-Baltische Staten en is voor grote delen van west Europa en de Alpen nog steeds weer bepalend. Een depressie – Xandrea – ligt eveneens quasi stationair boven de oostelijke Atlantische Oceaan en breidt zijn invloed geleidelijk nog iets verder over west Europa uit. Daarbij wordt het van het zuidwesten uit geleidelijk instabieler, in de Alpen is het föhnig en vooral aan de zuidkant toenemend onbestendig.

Warm voorjaarsweer
Met een lichte zuid-overdruk (4 hPa) stuwde zich met een zuidoostelijke stroming aan de zuidkant van de Alpen wat vochtigere lucht. Door de dagelijkse gang werden de wat vochtigere luchtmassa’s toenemend onstabiel wat vervolgens resulteerde in lokale regen en -of onweersbuien. Met de zon viel het aan de zuidkant ook wat tegen. Het betere weer was duidelijk voorbestemd voor de noordkant, met veel zon steeg het kwik hier lokaal tot 24 a 26 graden. Topper in Zwitserland  was Basel met 26.2 graden, in Oostenrijk ging Neusiedl am See aan de kop met 25.3 graden.

[/fusion_builder_container]

(Visited 24 times, 1 visits today)

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

2 Reactie op “Alpen-Europa | Eerst nog zomers. IJsheiligen met gevoelige afkoeling richting de Pinksteren”

 • Steven vermandele
  8 mei 2016 at 10:10

  Hoi Johann,

  Zal de koude golf voor sneeuw van betekenis zorgen in het (Franse) hooggebergte?

  Fijne zondag gewenst.
  Steven

 • Johann
  8 mei 2016 at 17:45

  @Steven De aangevoerde arctische luchtmassa’s zijn ook vrij droog dus neerslag zal niet echt een thema zijn. Sowieso wordt de meeste neerslag bij een noordelijke aanstroming in de Nordstau van de Alpenhoofdkam verwacht. Met meer hogedruk inmenging naar het westen dus geen of weinig neerslag in de westelijke (Franse) Alpen. Gr Johann

Comments are closed.

 

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer

Innsbruck zomer

Beleef de variatie in Innsbruck

Pure levensvreugde voor een onvergetelijke vakantie: tussen cultuur en natuur, hoogtes en dieptes, tradities en trends – geen andere regio combineert extreme tegenstellingen op zo’n charmante wijze als Innsbruck. Hier kun je je vanuit het hart van de hoofdstad van Tirol binnen slechts 20 minuten in luchtige hoogtes op de Nordkette begeven. Lees meer

Isere

Eindeloos wandelen en fietsen in Isère

Isère ligt in het zuidelijke deel van de Franse Alpen en bestaat voor een groot deel uit hooggebergte. Kenmerkend zijn de indrukwekkende bergtoppen, ruige natuur, gletsjers, valleien en bossen. Je kunt er eindeloos wandelen, mountainbiken, klimmen en genieten van de rust.

In het departement liggen verschillende bergmassieven, waaronder de Écrins, de Belledonne, de Vercors en de Chartreuse, allemaal onderdeel uitmakend van de Alpen. De hoofdstad Grenoble is een bezoek ook zeker waard.

Lees meer