Lees hier alles over wintersport in Innsbruck en omgeving


 

Algemeen: met een ten westen van de Alpen verlopende zuidwest-noordoost georiënteerde jetstream liggen de Alpen aan de warme kant in vrij vochtige en zachte lucht. Deze luchtmassa is instabiel van opbouw en zal ook in het weekend het weerbeeld in de Alpen onbestendig bepalen. Maandag komen we in wat koelere lucht terecht welke vervolgens onder invloed van hogedruk komt

De polaire jet verloopt vanaf de Azoren, via het westen van het Iberische Schiereiland, midden Frankrijk en verder via Polen naar de Baltische staten. Dit is ook het gebied waar de “frontale Zone” zich ophoudt. Ten westen daarvan bevindt zich de koelere Atlantische lucht en ten oosten daarvan de vochtigere en zachtere lucht. Vooral in het overgangsgebied van deze twee luchtmassa’s vormen zich neerslaggebieden en in het bijzonder regen en onweersbuien.

[/fusion_builder_container]

(Visited 20 times, 1 visits today)

2 Reactie op “Alpen-Europa – Rollercoaster weer”

 • Steven
  16 april 2016 at 17:50

  Hoi Johann,

  Kan je iets zeggen het aanwezige sneeuwdek in de Franse alpen? Ligt er nu meer of minder dan gemiddeld?
  In juni trek ik de Alpen door en veel hangt af van de al dan niet aanwezige sneeuw.

  Groeten
  Steven

 • Johann
  17 april 2016 at 11:30

  Hoe Steven, In de westelijke Alpen en met name in de hoek van de Haute-Savoie ligt (veel) meer sneeuw dan “normaal” . Deels is het sneeuwdek in het hooggebergte nog tot 400 a 700cm (Chamonix )machtig. Ook elders in de noordwestelijke en westelijke Franse Alpen ligt meer sneeuw dan doorsnee. Beneden de 2000 a 1800 meter is het sneeuwdek met name op zon geëxponeerde hellingen al aardig weggesmolten. Groet Johann (ps laat even wat van je horen als je gaat tracken)

Comments are closed.