Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Algemeen: de drukverdeling boven midden Europa blijft vlak. Na een tijdelijke stabilisering van de hogere luchtlagen door de invloed van zwakke hogedruk wordt de atmosfeer door een naar noordwest draaiende stroming en de toevoer van weer wat vochtigere lucht opnieuw onstabiel van opbouw. Tegen het einde van de week met tussenhoog invloed tijdelijke weersverbetering

Het hoogtelaag wat een week lang het weerbeeld in grote delen van west en midden Europa teisterde is van de weerkaarten verdwenen. Met de invloed van zwakke hogedruk kon de atmosfeer eindelijk wat tot rust komen en daarmee werd ook de bereidheid van de atmosfeer tot het ontstaan van buien onderdrukt. Omdat er echter nog steeds veel vocht in de atmosfeer zat en er weinig stroming aanwezig was ontstonden er lokaal toch weer enkele buien die doordat ze nauwelijks van plek veranderden lokaal ook weer het nodige aan hemelwater produceerden, lokaal viel er 15 tot 25mm aan neerslag.

[/fusion_builder_container]

(Visited 21 times, 1 visits today)

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

3 Reactie op “Alpen-Europa | De buien carrousel komt weer op gang”

 • Hans
  7 juni 2016 at 09:43

  Dag Johann, bedankt wederom voor een duidelijk, maar helaas niet zo goed weerbericht. Wij vertrekken vrijdag voor een dag of 10 richting zuidkant alpen, dolomieten. Normaliter een garantie voor in ieder geval een paar mooie dagen, als ik het zo bekijk echter lijkt er weinig droogs in het vat te zitten en kijken we mogelijk zelfs (als ik die kaart van 15 juni zie) tegen volledige regendagen aan door zuidkantstuwing. Klopt dat of ben ik iets te pessimistisch?

 • Johann
  7 juni 2016 at 11:05

  @Hans In grote lijnen klopt het met wat je schrijft. We evolueren van een een westelij3 naar een naar zuidwest en mogelijk zelfs zuidelijke hoogtestroming. Nu zegt dat nog niet alles en mn niet voor wat betreft de Südstau. Veel gaat afhangen van wat het (hoogtelaag) rond die tijd gaat toen. Uitgaande van bv het ECMWF zouden de oostelijke Alpen (zuidkant) zelfs buiten schot blijven van het slechtere weer blijven. Het wordt dan zelfs zomers warm met temperaturen die tot 30+ kunnen gaan oplopen. Warmte onweders zullen dan voor een welkome verfrissing in de middag en avond gaan zorgen. Ik denk dat we vwb deze langere termijn nog maar even de komende dagen moeten afwachten. Wie weet verandert het hoogtelaag nog van koers of gaat vertragen en dan wordt het allemaal weer heel anders. Eén ding lijkt echter wel zeker, stabiel hogedrukweer lijkt voorlopig uitgesloten. Fijne dag en zomerse groeten uit Oberwallis

 • Hans
  7 juni 2016 at 12:37

  Dank voor de toelichting en het kleine beetje hoop dat je nog schenkt :).Ik blijf jullie weerberichten graag volgen en ben blij dat jullie in de zomer doorgaan.

  Vriendelijke groet en ook een zeer fijne dag!
  Hans

Comments are closed.

 

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer

Innsbruck zomer

Beleef de variatie in Innsbruck

Pure levensvreugde voor een onvergetelijke vakantie: tussen cultuur en natuur, hoogtes en dieptes, tradities en trends – geen andere regio combineert extreme tegenstellingen op zo’n charmante wijze als Innsbruck. Hier kun je je vanuit het hart van de hoofdstad van Tirol binnen slechts 20 minuten in luchtige hoogtes op de Nordkette begeven. Lees meer

Isere

Eindeloos wandelen en fietsen in Isère

Isère ligt in het zuidelijke deel van de Franse Alpen en bestaat voor een groot deel uit hooggebergte. Kenmerkend zijn de indrukwekkende bergtoppen, ruige natuur, gletsjers, valleien en bossen. Je kunt er eindeloos wandelen, mountainbiken, klimmen en genieten van de rust.

In het departement liggen verschillende bergmassieven, waaronder de Écrins, de Belledonne, de Vercors en de Chartreuse, allemaal onderdeel uitmakend van de Alpen. De hoofdstad Grenoble is een bezoek ook zeker waard.

Lees meer