Klik hier om mee te doen met de win-actie


 

Algemeen: de drukverdeling boven midden Europa blijft vlak. Na een tijdelijke stabilisering van de hogere luchtlagen door de invloed van zwakke hogedruk wordt de atmosfeer door een naar noordwest draaiende stroming en de toevoer van weer wat vochtigere lucht opnieuw onstabiel van opbouw. Tegen het einde van de week met tussenhoog invloed tijdelijke weersverbetering

Het hoogtelaag wat een week lang het weerbeeld in grote delen van west en midden Europa teisterde is van de weerkaarten verdwenen. Met de invloed van zwakke hogedruk kon de atmosfeer eindelijk wat tot rust komen en daarmee werd ook de bereidheid van de atmosfeer tot het ontstaan van buien onderdrukt. Omdat er echter nog steeds veel vocht in de atmosfeer zat en er weinig stroming aanwezig was ontstonden er lokaal toch weer enkele buien die doordat ze nauwelijks van plek veranderden lokaal ook weer het nodige aan hemelwater produceerden, lokaal viel er 15 tot 25mm aan neerslag.

[/fusion_builder_container]

(Visited 25 times, 1 visits today)

3 Reactie op “Alpen-Europa | De buien carrousel komt weer op gang”

 • Hans
  7 juni 2016 at 09:43

  Dag Johann, bedankt wederom voor een duidelijk, maar helaas niet zo goed weerbericht. Wij vertrekken vrijdag voor een dag of 10 richting zuidkant alpen, dolomieten. Normaliter een garantie voor in ieder geval een paar mooie dagen, als ik het zo bekijk echter lijkt er weinig droogs in het vat te zitten en kijken we mogelijk zelfs (als ik die kaart van 15 juni zie) tegen volledige regendagen aan door zuidkantstuwing. Klopt dat of ben ik iets te pessimistisch?

 • Johann
  7 juni 2016 at 11:05

  @Hans In grote lijnen klopt het met wat je schrijft. We evolueren van een een westelij3 naar een naar zuidwest en mogelijk zelfs zuidelijke hoogtestroming. Nu zegt dat nog niet alles en mn niet voor wat betreft de Südstau. Veel gaat afhangen van wat het (hoogtelaag) rond die tijd gaat toen. Uitgaande van bv het ECMWF zouden de oostelijke Alpen (zuidkant) zelfs buiten schot blijven van het slechtere weer blijven. Het wordt dan zelfs zomers warm met temperaturen die tot 30+ kunnen gaan oplopen. Warmte onweders zullen dan voor een welkome verfrissing in de middag en avond gaan zorgen. Ik denk dat we vwb deze langere termijn nog maar even de komende dagen moeten afwachten. Wie weet verandert het hoogtelaag nog van koers of gaat vertragen en dan wordt het allemaal weer heel anders. Eén ding lijkt echter wel zeker, stabiel hogedrukweer lijkt voorlopig uitgesloten. Fijne dag en zomerse groeten uit Oberwallis

 • Hans
  7 juni 2016 at 12:37

  Dank voor de toelichting en het kleine beetje hoop dat je nog schenkt :).Ik blijf jullie weerberichten graag volgen en ben blij dat jullie in de zomer doorgaan.

  Vriendelijke groet en ook een zeer fijne dag!
  Hans

Comments are closed.

 

SalzburgerLand

Win een skivakantie naar SalzburgerLand 

Je merkt het overal in SalzburgerLand: de locals en de wintersporter zijn simpelweg verliefd op de winter. Een skivakantie, daar houden we allemaal van toch? Maar het wordt natuurlijk nog veel leuker als die vakantie ook nog eens gratis is! Doe hier mee aan de prijsvraag en maak kans op een van de negen wintersportreizen. Elke reis is voor 2 personen. 7 nachten in een 2-persoonskamer in een hotel, inclusief halfpension. Plus twee skipassen voor 6 dagen. Doe mee!

Voigt Travel

Van de gebaande paden in IJsland

Ontdek het echte IJsland met Voigt Travel. Samen met lokale gidsen beleef je unieke excursies. Je slaapt in kleinschalige hotels en lodges. Zo ontdek je met alle aandacht de ongebaande paden van IJsland. Bekijk de reizen!

Lees meer

CP Helmen

CP Skihelmen met vizier 

Het Zwitserse topmerk CP focust zich als pionier van de Skihelm met Vizier al ruim tien jaar op de ontwikkeling hiervan en niet zonder succes! Inmiddels is CP marktleider in het hogere segment in de Alpenlanden en ook in Nederland groeit dit topmerk onstuimig. Het beste altijd nog beter maken: dat is de missie van CPLees meer