Advertentie

Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Hoog -Yona- zorgt voor een warme en stabiele weersituatie met veel zon in de Alpen. De komende dagen lopen de temperaturen verder op tot boven de 30 graden. In de westelijke en zuidelijke Alpen blijft de kans aanwezig op buien en lokale onweersbuien. Met een aantal dagen op rij van +30 graden lijkt de eerst hittegolf van deze zomer aanstaande.

Afgelopen nacht was op een aantal plekken in de Alpen het Herz-Jesu-Feuer te zien op de bergtoppen. Dit vindt vaak plaats de 3e zaterdag naar Pinksteren. Ook volgend weekend zijn er nog bergvuren te bewonderen. Dan is het tijd voor het zonnewendevuur:
https://www.tirol.at/reisefuehrer/kultur-leben/brauchtum/sonnwend-herz-jesu-feuer

Hardlooprondje vannochtend in de ochtendkoelte omgeving van Ried-Brig

Vandaag neemt de invloed van hoge druk toe en is het zonnig. Afgelopen nacht was er nog een enkele bui, maar de bewolking in de vroege ochtend maakt snel plaatst voor de zon. De wind komt uit noord tot noordwestelijke richting waardoor het nog relatief koel blijft vandaag. De temperatuur loopt op naar 20 tot 25 graden. In de middag neemt de wind toe en kan het in de bergen stevig waaien met een wind die latermeer richting het oosten draait.

Een hogedrukgebied Centraal-Europa zorgt voor stabiel zomerweer in de Alpen.

Morgen, maandag is het hogedrukweer met veel zon. In de ochtend kan er nog wat nevel en mist voorkomen, maar als snel neemt de zon in kracht toe. De temperatuur loopt verder op en kan lokaal al richting de 30 graden gaan. In de bergen is het wat koeler met een wind die waait uit het noordoosten.

Dinsdag en woensdag blijft het ook volop zomers. Er is weinig wind en de temperatuur komt overal uit op zomerse tot soms tropische waarden van 25 tot +30 graden. In de zuidwestelijke Alpen en Zuid-Alpen blijft de kans op een lokale bui met daarbij ook onweer aanwezig.

De komende dagen lopen de temperaturen verder op naar tropische waarden. Halverwege de week op woensdag en donderdag wordt de grens van 30 graden op veel plekken waarschijnlijk overschreden. Links het ECMWF en rechts het GFS zijn hierover behoorlijk eensgezind.
De komende 5 dagen wordt weinig neerslag verwacht. Uitzonder is het westen het zuidelijke deel van de Alpen waar lokale regen en onweersbuien halverwege de week verwacht kunnen worden.

Vooruitzichten
Vanaf woensdag blijft het warm en zonnig. In de middag neemt de kans op regen- en onweersbuien toe in de tweede helft van de week. Het onweerspotentiaal is echt kleiner dan dat we afgelopen dagen hebben gezien in de Alpen. Met een aantal dagen op rij (meer dan 3 dagen +30 graden) kunnen we in de Alpen spreken van mogelijk de eerste hittegolf van deze zomer. Op dit moment is het de operationele hoge resolutie berekening die meerdere tropische dagen laat zien. In de pluim zijn echter ook nog een aantal koelere mogelijke oplossingen te zien. Wat er na volgend week gaat gebeuren staat daarom nog niet vast.

Geniet van de mooie zomerse dagen die eraan komen!

Temperatuurtrend voor Zürich, Zwitserland. Komende dagen temperaturen van 30 graden. De pluim laat echter ook een aantal koelere oplossingen zien (bron: Kachelmann.com)
Temperatuurtrend voor Innsbruck, Oostenrijk. Komende dagen temperaturen van 30 graden. De pluim laat echter ook een aantal koelere oplossingen zien (bron: Kachelmann.com)

Advies wat te doen bij hitte
Aangezien het de komende dagen weer heel warm lijkt te gaan worden, hierbij nog een advies. Belangrijk is tijdens de hitte ook goed te blijven ventileren. Vaak is een hoge luchtvochtigheid problematischer dan de temperatuur alleen. Alle ramen gesloten houden op het heetst van de dag kan voor gevaarlijke situaties zorgen. Verstandig is het om een ventilator te gebruiken. Een zeer informatief artikel hierover (in het Duits) is hier te lezen:
https://www.tagesanzeiger.ch/blogs/warum-sie-trotz-hitze-lueften-sollten/story/28707411

(Visited 28 times, 1 visits today)
Advertentie

 

Advertentie

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Advertentie

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer

Advertentie

Wintersportboeken

Boeken over wintersport

Of je nu nog aan je eerste afdaling moet beginnen of al een doorgewinterde liefhebber van skiën bent? Ook jij vindt hier vast het juiste boek over wintersport. Zorg dus dat je tijdens een wintersport volop van de sneeuw geniet dankzij een goede voorbereiding en inspiratie. Zo zijn er boeken over de juiste technieken en trainingen en de beste je ski-uitrusting. Bestel hier