Advertentie

Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Algemeen: Na een warme donderdag nadert een koufront de westelijke Alpen. In het voorveld van dit koufront is het föhnig, zacht en droog weer. Ten zuiden van de Alpenhoofdkam ontwikkelt zich een Genualaag wat met name in de zuidwestelijke Alpen voor aardig wat neerslag gaat zorgen.

Gisteren was een het op de meeste plekken in de Alpen nog prima wintersportweer. De zon liet zich op veel plekken zien. Al was er ook wel bewolking en hochnebel aanwezig. Er stond een krachtige südföhn waardoor het met name in de noord Alpen zeer zacht was voor de tijd van het jaar.

Hochnebel gisteren in Zell am See. Hogerop is ook goed de sluierbewolking te zien behorend bij de föhn

Vandaag hebben met name de noord Alpen nog te maken met föhnige condities. In de westelijke Alpen is naast de zon ook wat bewolking aanwezig. In de Franse Alpen kan er zelfs een buitje uitvallen. Verder naar het noordoosten in Oostenrijk is het zeer zonnig en kan men  genieten van prachtige vergezichten.  In de zuidwestelijk Alpen is het bewolkt en gaat het sneeuwen zo vanaf 1000-1200m.

Alpenweerman TIP
Altijd juist geïnformeerd zijn over het weer bij ski safari, survival, outdoor, vakantie?
Alpenweerman levert  – Wereldwijde Weathercard Service – 

De meeste sneeuw zal vallen tussen de Franse middellandse zee Alpen en het Zwitserse Tessin gebergte. Er kan hier zo’n 5 tot 20 cm sneeuw vallen. Hogerop kan dit wat meer zijn tot maximaal 30-40 cm. Verder naar het oosten toe in de Dolomieten valt nagenoeg niks en laat de zon zich misschien zelfs wel wat zien. Dit is toch beduidend minder neerslag dan de modellen ons gisteren nog voorschotelde. De nulgradengrens varieert van 1200-1600 m in het zuidwesten tot 2300 m in de noordoostelijke Alpen. Op de hogere Alpiene gedeelten moet men rekening houden met een sterke wind.

Vanuit het noordwesten nadert er een koufront de Alpen
De totale hoeveelheid sneeuw t/m zaterdagavond

Op zaterdag komt er dan langzaam een einde aan de südföhn fase en neemt de neerslag(hogerop sneeuwval) langzaam af. De meeste bewolking lost in de loop van de dag op. Alleen in de zuidoostelijke Alpen kan deze nog wat langer blijven hangen.

Zondag belooft het een prachtige dag te worden met veel zonneschijn. Alleen in de noordelijke Alpen komt er in de loop van de dag meer bewolking opzetten en neemt de wind weer wat toe. Neerslag van betekenis wordt er echter niet echt verwacht.

Na het weekend hebben de Alpen te maken met een aanvoer van zachte lucht uit het zuidwesten. Het goede nieuws is dat de zon zich regelmatig zal laten zien

De dagen daarna blijven de Alpen ten zuiden van de straalstroom liggen met relatief rustig en zacht weer waarbij de zon een belangrijke rol zal spelen. Het belooft een aantal dagen echt kaiserwetter te worden waarbij we op en top kunnen gaan genieten. Alleen in de noordoostelijke Alpen kan nog wat meer bewolking aanwezig zijn, maar over het algemeen is het vooral zonnig. Met de verse sneeuw van de afgelopen tijd, zijn de wintersport condities dan ook zeer goed te noemen. Wel moeten we rekening blijven houden met een verhoogd lawine gevaar. Houdt daarom de lokale berichtgeving goed in de gaten!

Richting donderdag en vrijdag komt de kou er van het noordwesten uit weer in en gaat het met name in de noordwest stau gebieden van de Alpen weer sneeuwen

Richting donderdag en vrijdag lijkt er dan vanuit het noordwesten een koufront richting de Alpen te komen waarbij de temperaturen dan weer naar beneden gaan en er weer sneeuw kan gaan vallen in de noordwestelijke staugebieden. Hoeveel neerslag en waar deze precies gaat vallen is nog onzeker en gaan we de komende dagen zeker voor jullie vervolgen. Morgen meldt Johann zich weer met een nieuw Alpenweerbericht.

Voor nu een fijn weekend alvast!

Alpenweerman; wij leveren de volgende diensten:

  • Weerbericht op maat
  • Trainingen voor bedrijven, scholen, verenigingen, sponsoren etc..
  • Cursussen tbv weerkunde, meteo, weerstations etc..
  • Kennissessies op locatie (ook in het buitenland)
  • Seminars en Webinars
  • NIEUW Excl. compleet verzorgde “Ski Safari ‘s” Wallis (Aletsch / Zermatt – Cervinia)
  • Wereldwijde weathercard service
  • Ook in de Alpenlanden op locatie kan geregeld worden.

Wilt u meer informatie of wilt u weten wat wij voor uw kunnen betekenen?
Neem dan contact op met
info@alpenweerman.nl / info remco@alpenweerman.nl

Lawinegevaar

Lawine gevaar is weliswaar afgenomen maar ook met code ORANJE blijft het zaak om op de gemarkeerde pistes te blijven!

Blijf wanneer je niet bekend bent met de plaatselijke omstandigheden en terrein dus op de gemarkeerde pistes en volg de (lokale) aanwijzingen.

Lawine informatie Europa / Land. Klik kaart voor gewenste bestemming

Voor reis -verkeer- informatie van en naar de Alpen zie onze pagina op de site – HIER –

 Join Alpenweerman community:

JOIN US, wordt sponsor of partner van Alpenweerman.nl.  Neem geheel vrijblijvend contact met ons op via info@alpenweerman.nl.

(Visited 1.036 times, 1 visits today)
Advertentie

 

Advertentie

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Advertentie

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer

Advertentie

Wintersportboeken

Boeken over wintersport

Of je nu nog aan je eerste afdaling moet beginnen of al een doorgewinterde liefhebber van skiën bent? Ook jij vindt hier vast het juiste boek over wintersport. Zorg dus dat je tijdens een wintersport volop van de sneeuw geniet dankzij een goede voorbereiding en inspiratie. Zo zijn er boeken over de juiste technieken en trainingen en de beste je ski-uitrusting. Bestel hier