Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Algemeen: tussen lagedruk met kern boven boven de Britse eilanden en hogedruk boven oost Europa de Alpen liggen in een krachtige zuidwestelijke hoogtestroming waarmee van origine subtropische lucht wordt aangevoerd. Terwijl aan de Alpennoordkant de föhn aanhoudt hebben de westelijke en zuidelijke Alpen te maken met vochtigere en lucht. In de loop van woensdag föhneinde op naderend koufront en geleidelijk kouder.

Feldkirch in de Oostenrijkse Vorarlberg voerde gisteren de “hitlijst” aan voor wat betreft de maximum tempeatuur. Met ondersteuning van de föhn steeg het kwik er tot maar liefst 26 graden. Salzburg-city volgde met 25.8 graden en in Zwitserland Flums in het noorden van Zwitserland met 24.6 graden. Ook in de bergen was het opnieuw zeer zacht met op 2000 temperaturen die ergens tussen de 5 en 10 graden lagen en een vorstgrens tussen de de 2800 en 3100 meter, Nou niet bepaald temperaturen die je voor begin april zou verwachten.

[/fusion_builder_container]

(Visited 23 times, 1 visits today)

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

 

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer

Innsbruck zomer

Beleef de variatie in Innsbruck

Pure levensvreugde voor een onvergetelijke vakantie: tussen cultuur en natuur, hoogtes en dieptes, tradities en trends – geen andere regio combineert extreme tegenstellingen op zo’n charmante wijze als Innsbruck. Hier kun je je vanuit het hart van de hoofdstad van Tirol binnen slechts 20 minuten in luchtige hoogtes op de Nordkette begeven. Lees meer

Isere

Eindeloos wandelen en fietsen in Isère

Isère ligt in het zuidelijke deel van de Franse Alpen en bestaat voor een groot deel uit hooggebergte. Kenmerkend zijn de indrukwekkende bergtoppen, ruige natuur, gletsjers, valleien en bossen. Je kunt er eindeloos wandelen, mountainbiken, klimmen en genieten van de rust.

In het departement liggen verschillende bergmassieven, waaronder de Écrins, de Belledonne, de Vercors en de Chartreuse, allemaal onderdeel uitmakend van de Alpen. De hoofdstad Grenoble is een bezoek ook zeker waard.

Lees meer