Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Algemeen: De hoge luchtdruk domineert momenteel het weer in de Alpen. Vanaf zondag wodft het langzaam wisselvalliger. Het blijft voorlopig nog mild voor de tijd van het jaar.

Gisteren lag een groot deel van de Alpen in de zon. Met name in het westen was meer bewolking aanwezig zoals goed te zien is op onderstaande satelliet foto.

De besneeuwde bergen lagen gisteren grotendeels in de zon.
Vanochtend liggen de pistes klaar voor de skiers die nog even op zich laten wachten zoals hier bij Lienz in Oostenrijk.
Prachtig uitzicht deze morgen over de Pasterze Gletscher bij de Gross Glockner, de hoogste berg van Oostenrijk.
Prachtig hier het Defereggental in Osttirol in het zuiden van Oostenrijk.

Vandaag belooft een stralende dag te worden met veel zonneschijn. Met name in het zuiden kan er hochnebel voorkomen tot een hoogte van zo’n 1500 m. In het noorden kan deze ook in mindere mate aanwezig zijn tot zo’n 1000 m hoogte. Het is vrij zacht met een vorstgrens die tussen de 2000 en 2400 m ligt. Alleen in het westen kan wat meer bewolking voorkomen waar een enkele bui uit kan vallen.

Radarbeeld deze ochtend om half 9. Grotendeels zonnig met in het westen meer bewolking en een enkele bui.

Morgen belooft het op grote schaal ook weer prachtig weer te worden met veel zonneschijn. Alleen in het zuidwesten is er meer bewolking aanwezig en heeft de zon het moeilijker. In de namiddag kan aan de zuidwestkant van de Alpen een enkele bui voorkomen met sneeuw vanaf zo’n 1600 m. Elders zal het droog blijven.

Morgen met name in het westen kans op een bui.
Met een zuidwestelijke stroming is het vrij zacht in de Alpen. Dit is de temperatuur op ongeveer 1500 m hoogte.

In de nacht naar zondag komt er meer en meer bewolking vanuit het (zuid)westen opzetten en gaat het in het westen vanaf zo’n 1000 tot 1500 m sneeuwen. Deze zal zich in de loop van de dag iets naar het oosten uitbreiden tot halverwege Zwitserland. In de noordelijke Alpen in het föhnig en meest zonnig. In de avond komt er hier ook meer bewolking opzetten en kunnen er enkele sneeuwbuien vallen vanaf 1200-1500 m hoogte. Grote hoeveelheden worden niet verwacht.

In de loop van zondag trekt het neerslaggebied oostwaarts en tegen de avond ligt het dan rond deze plek.

Op maandag en dinsdag trekt de westelijke stroming dan aan en trekken er met name over de noordwestelijke staugebieden enkele sneeuwbuien heen. Veel sneeuw wordt er echter niet verwacht. In de zuidelijke Alpen blijft het droog en laat de zon zich zien.

Op maandag en dinsdag schampen vanuit het westen een aantal storingen de noord Alpen waarbij er hier wat neerslag kan gaan vallen.

Later in de week op donderdag lijkt er gevoelig koudere lucht binnen te gaan stromen met ook significante sneeuwval in de noordwestelijke Staugebieden. Door de koudere lucht kunnen we dan ook sneeuwval tot in de lagere delen en dalen verwachten. De winter lijkt dus rond kerst weer helemaal terug te keren in de Alpen.

Op kerstavond trekt er een koufront vanuit het noordwesten de Alpen binnen wat voor een flinke afkoeling gaat zorgen met sneeuw tot in de dalen!
De binnenstromende lucht is flink kouder waardoor het zal blijven vriezen tot onderin in de meeste dalen.

Kijken we naar het volgende weekend lijkt er een groot lage drukgebied het continent te gaan beïnvloeden waarbij en mogelijk in de zuidelijke Alpen weer veel sneeuw gaat vallen. Het is echter nog wat vroeg voor details, maar we gaan het de komende dagen zeker voor jullie vervolgen! Voor nu alvast een fijn weekend gewenst!

Met dank aan Protest, kledingsponsor Alpenweerman.

Innsbruck Tourismus – Partner Alpenweerman 2020-2021

(Visited 1.388 times, 1 visits today)

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

 

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer

Innsbruck zomer

Beleef de variatie in Innsbruck

Pure levensvreugde voor een onvergetelijke vakantie: tussen cultuur en natuur, hoogtes en dieptes, tradities en trends – geen andere regio combineert extreme tegenstellingen op zo’n charmante wijze als Innsbruck. Hier kun je je vanuit het hart van de hoofdstad van Tirol binnen slechts 20 minuten in luchtige hoogtes op de Nordkette begeven. Lees meer

Isere

Eindeloos wandelen en fietsen in Isère

Isère ligt in het zuidelijke deel van de Franse Alpen en bestaat voor een groot deel uit hooggebergte. Kenmerkend zijn de indrukwekkende bergtoppen, ruige natuur, gletsjers, valleien en bossen. Je kunt er eindeloos wandelen, mountainbiken, klimmen en genieten van de rust.

In het departement liggen verschillende bergmassieven, waaronder de Écrins, de Belledonne, de Vercors en de Chartreuse, allemaal onderdeel uitmakend van de Alpen. De hoofdstad Grenoble is een bezoek ook zeker waard.

Lees meer