Advertentie

Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Algemeen: De hoge luchtdruk domineert momenteel het weer in de Alpen. Vanaf zondag wodft het langzaam wisselvalliger. Het blijft voorlopig nog mild voor de tijd van het jaar.

Gisteren lag een groot deel van de Alpen in de zon. Met name in het westen was meer bewolking aanwezig zoals goed te zien is op onderstaande satelliet foto.

De besneeuwde bergen lagen gisteren grotendeels in de zon.
Vanochtend liggen de pistes klaar voor de skiers die nog even op zich laten wachten zoals hier bij Lienz in Oostenrijk.
Prachtig uitzicht deze morgen over de Pasterze Gletscher bij de Gross Glockner, de hoogste berg van Oostenrijk.
Prachtig hier het Defereggental in Osttirol in het zuiden van Oostenrijk.

Vandaag belooft een stralende dag te worden met veel zonneschijn. Met name in het zuiden kan er hochnebel voorkomen tot een hoogte van zo’n 1500 m. In het noorden kan deze ook in mindere mate aanwezig zijn tot zo’n 1000 m hoogte. Het is vrij zacht met een vorstgrens die tussen de 2000 en 2400 m ligt. Alleen in het westen kan wat meer bewolking voorkomen waar een enkele bui uit kan vallen.

Radarbeeld deze ochtend om half 9. Grotendeels zonnig met in het westen meer bewolking en een enkele bui.

Morgen belooft het op grote schaal ook weer prachtig weer te worden met veel zonneschijn. Alleen in het zuidwesten is er meer bewolking aanwezig en heeft de zon het moeilijker. In de namiddag kan aan de zuidwestkant van de Alpen een enkele bui voorkomen met sneeuw vanaf zo’n 1600 m. Elders zal het droog blijven.

Morgen met name in het westen kans op een bui.
Met een zuidwestelijke stroming is het vrij zacht in de Alpen. Dit is de temperatuur op ongeveer 1500 m hoogte.

In de nacht naar zondag komt er meer en meer bewolking vanuit het (zuid)westen opzetten en gaat het in het westen vanaf zo’n 1000 tot 1500 m sneeuwen. Deze zal zich in de loop van de dag iets naar het oosten uitbreiden tot halverwege Zwitserland. In de noordelijke Alpen in het föhnig en meest zonnig. In de avond komt er hier ook meer bewolking opzetten en kunnen er enkele sneeuwbuien vallen vanaf 1200-1500 m hoogte. Grote hoeveelheden worden niet verwacht.

In de loop van zondag trekt het neerslaggebied oostwaarts en tegen de avond ligt het dan rond deze plek.

Op maandag en dinsdag trekt de westelijke stroming dan aan en trekken er met name over de noordwestelijke staugebieden enkele sneeuwbuien heen. Veel sneeuw wordt er echter niet verwacht. In de zuidelijke Alpen blijft het droog en laat de zon zich zien.

Op maandag en dinsdag schampen vanuit het westen een aantal storingen de noord Alpen waarbij er hier wat neerslag kan gaan vallen.

Later in de week op donderdag lijkt er gevoelig koudere lucht binnen te gaan stromen met ook significante sneeuwval in de noordwestelijke Staugebieden. Door de koudere lucht kunnen we dan ook sneeuwval tot in de lagere delen en dalen verwachten. De winter lijkt dus rond kerst weer helemaal terug te keren in de Alpen.

Op kerstavond trekt er een koufront vanuit het noordwesten de Alpen binnen wat voor een flinke afkoeling gaat zorgen met sneeuw tot in de dalen!
De binnenstromende lucht is flink kouder waardoor het zal blijven vriezen tot onderin in de meeste dalen.

Kijken we naar het volgende weekend lijkt er een groot lage drukgebied het continent te gaan beïnvloeden waarbij en mogelijk in de zuidelijke Alpen weer veel sneeuw gaat vallen. Het is echter nog wat vroeg voor details, maar we gaan het de komende dagen zeker voor jullie vervolgen! Voor nu alvast een fijn weekend gewenst!

Met dank aan Protest, kledingsponsor Alpenweerman.

Innsbruck Tourismus – Partner Alpenweerman 2020-2021

(Visited 1.419 times, 1 visits today)
Advertentie

 

Advertentie

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Advertentie

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer

Advertentie

Wintersportboeken

Boeken over wintersport

Of je nu nog aan je eerste afdaling moet beginnen of al een doorgewinterde liefhebber van skiën bent? Ook jij vindt hier vast het juiste boek over wintersport. Zorg dus dat je tijdens een wintersport volop van de sneeuw geniet dankzij een goede voorbereiding en inspiratie. Zo zijn er boeken over de juiste technieken en trainingen en de beste je ski-uitrusting. Bestel hier