Advertentie

Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Het lage drukgebied op de Middellandse zee trekt langzaam richting het zuiden weg van de Alpen. Daardoor wordt het later stabieler en zonniger weer. Vandaag en komende dagen moeten de Alpen echter nog wel rekening houden met de ontwikkelingen van (onweers)buien in de middag.

Vandaag begint de dag grotendeels zonnig, maar goed te zien is dat er veel vocht in de lucht zit. Alleen in de Italiaanse Alpen begint de dag al overwegend bewolkt met buien en een enkele klap onweer.

Mooie start van de dag hier in het Zwitserse Pizol. Goed te zien is dat de lucht wel behoorlijk vochtig is.
Prima start van de dag in Vorarlberg.
Hier in het Tuxertal, een zijdal van het Zillertal is er deze ochtend veel hochnebel aanwezig. Deze zal snel oplossen.
Gisteren was het ook goed toeven hier in het Italiaanse Val Gardena, foto van Cescia van Hout.
Prima wandel weer was het in Val Gardena. Foto van Cescia van Hout.

Vandaag zijn de luchtmassa’s door de nabijheid van een lage drukgebied boven de Middellandse zee vrij instabiel en vochtig, waardoor er in de loop van de dag steeds meer stapelwolken zullen ontstaan die op veel plaatsen zullen uitgroeien tot (onweers)buien. Hoe noordoostelijker in de Alpen, hoe stabieler de luchtmassa’s. Het is daarbij zacht met een vorstgrens tussen de 3600 en 3900 m hoogte.

Radarbeeld van deze ochtend rond 9 uur. Bron: wetteronline.de
Vandaag ontstaan er verspreid over de Alpen verschillende (onweers)buien.

Morgen is vergelijkbaar met vandaag waarbij de dag op de meeste plaatsen erg zonnig begint met in de loop van de dag weer groeiende stapelwolken boven de bergen. In de middag kunnen deze weer uitgroeien tot buien waarbij de kans op onweer het grootst is in de Italiaanse Alpen. Gedurende de avond neemt de buienactiviteit weer af. In het uiterste oosten van de Alpen zal het meevallen met de buien en kan het zelfs helemaal droog blijven. De vorstgrens ligt wederom rond de 3800 m hoogte.

Zondag schuift er dan een hoge drukgebied boven de Alpen waardoor de zon het voor het zeggen krijgt en de buien even verleden tijd zijn.

Op zondag neemt de hoge druk invloed sterk toe waardoor het een stralende dag belooft te worden met een overwegend blauwe hemel. Alleen in de zuidelijke Alpen zullen er enkele stapelwolken ontstaan. Buien worden er echter niet verwacht. Met een zuidelijke stroming wordt ook weer iets warmere lucht aangevoerd, waardoor het op grote schaal weer zomers warm wordt met in veel dalen kans op 25 tot 30 graden.

Vanuit het zuiden wordt warme lucht aangevoerd waardoor de zomer echt even terug keert in de Alpen met veel zon en hoge temperaturen. Perfect weer om de bergen in te trekken dus!

Maandag en dinsdag verlopen ook zeer zonnig en zomers warm. Perfect weer om de bergen in te trekken. In het westen misschien enkele stapelwolken, maar veel zal dit niet voorstellen.

Op woensdag wordt het weer wat instabieler met wederom kans op (onweers)buien in de middag. De temperatuur blijft relatief hoog voor de tijd van het jaar.

Later in de week lijken er weer meer storingsinvloeden te komen vanaf de oceaan met mogelijk veel neerslag en koelere temperaturen. Voor details is het echter nog wat te vroeg. We gaan het de komende dagen vervolgen.

Meepraten, discussiëren of vragen!? Gaarne onder het bericht in de reacties!

Mooie foto’s? stuur ze gerust in en wij plaatsen ze bij de berichten. Let op: hoge resolutie en maak je foto’s landscape. Insturen kan via foto@alpenweerman.nl via Twitter @Alpenweerman of nu ook App ons jouw foto 0644978097

Meer weer en foto’s vind je opFacebook Instagram en/of Twitter. Ook zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS.

(Visited 360 times, 1 visits today)
Advertentie

 

Advertentie

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Advertentie

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer

Advertentie

Wintersportboeken

Boeken over wintersport

Of je nu nog aan je eerste afdaling moet beginnen of al een doorgewinterde liefhebber van skiën bent? Ook jij vindt hier vast het juiste boek over wintersport. Zorg dus dat je tijdens een wintersport volop van de sneeuw geniet dankzij een goede voorbereiding en inspiratie. Zo zijn er boeken over de juiste technieken en trainingen en de beste je ski-uitrusting. Bestel hier