Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Het lage drukgebied op de Middellandse zee trekt langzaam richting het zuiden weg van de Alpen. Daardoor wordt het later stabieler en zonniger weer. Vandaag en komende dagen moeten de Alpen echter nog wel rekening houden met de ontwikkelingen van (onweers)buien in de middag.

Vandaag begint de dag grotendeels zonnig, maar goed te zien is dat er veel vocht in de lucht zit. Alleen in de Italiaanse Alpen begint de dag al overwegend bewolkt met buien en een enkele klap onweer.

Mooie start van de dag hier in het Zwitserse Pizol. Goed te zien is dat de lucht wel behoorlijk vochtig is.
Prima start van de dag in Vorarlberg.
Hier in het Tuxertal, een zijdal van het Zillertal is er deze ochtend veel hochnebel aanwezig. Deze zal snel oplossen.
Gisteren was het ook goed toeven hier in het Italiaanse Val Gardena, foto van Cescia van Hout.
Prima wandel weer was het in Val Gardena. Foto van Cescia van Hout.

Vandaag zijn de luchtmassa’s door de nabijheid van een lage drukgebied boven de Middellandse zee vrij instabiel en vochtig, waardoor er in de loop van de dag steeds meer stapelwolken zullen ontstaan die op veel plaatsen zullen uitgroeien tot (onweers)buien. Hoe noordoostelijker in de Alpen, hoe stabieler de luchtmassa’s. Het is daarbij zacht met een vorstgrens tussen de 3600 en 3900 m hoogte.

Radarbeeld van deze ochtend rond 9 uur. Bron: wetteronline.de
Vandaag ontstaan er verspreid over de Alpen verschillende (onweers)buien.

Morgen is vergelijkbaar met vandaag waarbij de dag op de meeste plaatsen erg zonnig begint met in de loop van de dag weer groeiende stapelwolken boven de bergen. In de middag kunnen deze weer uitgroeien tot buien waarbij de kans op onweer het grootst is in de Italiaanse Alpen. Gedurende de avond neemt de buienactiviteit weer af. In het uiterste oosten van de Alpen zal het meevallen met de buien en kan het zelfs helemaal droog blijven. De vorstgrens ligt wederom rond de 3800 m hoogte.

Zondag schuift er dan een hoge drukgebied boven de Alpen waardoor de zon het voor het zeggen krijgt en de buien even verleden tijd zijn.

Op zondag neemt de hoge druk invloed sterk toe waardoor het een stralende dag belooft te worden met een overwegend blauwe hemel. Alleen in de zuidelijke Alpen zullen er enkele stapelwolken ontstaan. Buien worden er echter niet verwacht. Met een zuidelijke stroming wordt ook weer iets warmere lucht aangevoerd, waardoor het op grote schaal weer zomers warm wordt met in veel dalen kans op 25 tot 30 graden.

Vanuit het zuiden wordt warme lucht aangevoerd waardoor de zomer echt even terug keert in de Alpen met veel zon en hoge temperaturen. Perfect weer om de bergen in te trekken dus!

Maandag en dinsdag verlopen ook zeer zonnig en zomers warm. Perfect weer om de bergen in te trekken. In het westen misschien enkele stapelwolken, maar veel zal dit niet voorstellen.

Op woensdag wordt het weer wat instabieler met wederom kans op (onweers)buien in de middag. De temperatuur blijft relatief hoog voor de tijd van het jaar.

Later in de week lijken er weer meer storingsinvloeden te komen vanaf de oceaan met mogelijk veel neerslag en koelere temperaturen. Voor details is het echter nog wat te vroeg. We gaan het de komende dagen vervolgen.

Meepraten, discussiëren of vragen!? Gaarne onder het bericht in de reacties!

Mooie foto’s? stuur ze gerust in en wij plaatsen ze bij de berichten. Let op: hoge resolutie en maak je foto’s landscape. Insturen kan via foto@alpenweerman.nl via Twitter @Alpenweerman of nu ook App ons jouw foto 0644978097

Meer weer en foto’s vind je opFacebook Instagram en/of Twitter. Ook zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS.

(Visited 292 times, 1 visits today)

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

 

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer

Innsbruck zomer

Beleef de variatie in Innsbruck

Pure levensvreugde voor een onvergetelijke vakantie: tussen cultuur en natuur, hoogtes en dieptes, tradities en trends – geen andere regio combineert extreme tegenstellingen op zo’n charmante wijze als Innsbruck. Hier kun je je vanuit het hart van de hoofdstad van Tirol binnen slechts 20 minuten in luchtige hoogtes op de Nordkette begeven. Lees meer

Isere

Eindeloos wandelen en fietsen in Isère

Isère ligt in het zuidelijke deel van de Franse Alpen en bestaat voor een groot deel uit hooggebergte. Kenmerkend zijn de indrukwekkende bergtoppen, ruige natuur, gletsjers, valleien en bossen. Je kunt er eindeloos wandelen, mountainbiken, klimmen en genieten van de rust.

In het departement liggen verschillende bergmassieven, waaronder de Écrins, de Belledonne, de Vercors en de Chartreuse, allemaal onderdeel uitmakend van de Alpen. De hoofdstad Grenoble is een bezoek ook zeker waard.

Lees meer