Advertentie

Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Algemeen: Momenteel trekt er een koufrontje over de Alpen waarbij er in het noord wat sneeuw valt. Vanaf morgen wordt het droog en gaat de temperatuur weer in de lift. Dat blijft zo tot midden volgende week. Daarna lijken de neerslagkansen langzaam toe te nemen.

Vandaag

Vanuit de nacht komen met name in de noord(oost) Alpen sneeuwbuien voor die zorgen voor slecht zicht. De activiteit van de sneeuwbuien wordt gedurende de ochtend langzaam minder. Maar deze zal in de loop van de middag weer iets kunnen opleven. Dit geldt met name voor de noordelijke Oostenrijkse Alpen. Elders zal het meest droog blijven, maar met name in Zwitserland komt ook nog veel bewolking voor.

In het zuiden zal de zon vandaag de overhand hebben. Wel staat er vandaag een harde wind die de sneeuw deels zal doen verstuiven. Grote hoeveelheden verse sneeuw verwacht ik overigens niet. HEt zal meest bij 5 tot 15 cm blijven bij een sneeuwvalgrens zal tussen de 1000 en 1300m uitkomen.

Met name in de noordelijke Alpen kan vandaag nog wat sneeuw vallen vanaf zo’n 1000 tot 1300m hoogte.
Komend weekend en de dagen daarna liggen de Alpen in de nabijheid van een hoge drukgebied. Wel zie je dat in de noordoostelijke Alpen de lijnen van gelijke luchtdruk dicht bij elkaar liggen wat zorgt voor meer wind mogelijke aanvoer van wat dichtere sluierbewolking.

Weekend

Vanuit het westen neemt de hoge druk invloed weer toe en belooft het zaterdag een stralend zonnige dag te worden in het hele Alpengebied. Hier en daar kan wat sluierbewolking voorkomen. In de noordoostelijke Alpen kan er ook wat hochnebel binnen komen drijven, maar hogerop zal de zon zeker blijven domineren. Wel staat er met name verder naar het oosten toe een harde noordwestenwind die het voor het gevoel iets minder aangenaam kan maken. Het is extreem zacht met een vorstgrens van boven de 3000 m.

Op zondag verandert er weinig. Het blijft droog met veel zon in de hele Alpen. Wel kan er zo nu en dan sluierbewolking voorkomen die vooral in de noordoost Alpen wat dichter uit kan pakken en het licht wat diffuser kan maken. De wind blijft nog altijd flink doorwaaien bij temperaturen die nog altijd zeer zacht blijven.

Volgende week sneeuw?

De eerste helft van de nieuwe week lijkt er weinig te veranderen. De zon zal veel schijnen afwisselend met hogere bewolking die af en toe wat dichter kan uitpakken, maar droog blijft het wel. Het zicht zal goed blijven. De temperatuur blijft erg zacht met een vorstgrens van boven de 3000 m

Vanaf donderdag lijkt de hoge druk invloed langzaam af te nemen en naderen vanuit het westen storingen de Alpen. Deze zullen de Alpen gaan bereiken richting de vrijdag. Met name de Franse en Italiaanse Alpen lijken te kunnen gaan rekenen op grotere hoeveelheden neerslag, maar ook Oostenrijk en Zwitserland gaan het niet helemaal droog houden. De sneeuwvalgrens is wel iets om even in de gaten te houden. De Alpen bevinden zicht nog altijd in de zachte lucht waardoor het in de lagere delen helaas vooral als regen naar beneden zal gaan komen.

Uitgaande van de huidige kaarten zal de sneeuwvalgrens uitkomen tussen de 1500 en 2000 m hoogte waarbij deze in Italië deels ook nog wat lager kan uitkomen. De hoeveelheden die nu worden berekend zijn wel spectaculair te noemen. Op hoogte kan er met name in Frankrijk en Italië 40 tot 80 cm sneeuw gaan vallen. Echter is de termijn nog ver weg en erg onzeker. Maar interessant zijn de kaarten zeker!

Zie ook onderstaande video van Maarten en mijzelf die in Ischgl onderweg waren deze winter. Wil jij ook naar Ischgl dit seizoen? Bekijk hier dan hier de aanbiedingen voor maart en april.

Ga je binnenkort op wintersport? Bezoek dan ook eens Snowrepublic.nl, voor reisverhalen, tips en wintersportnieuws.


(Visited 5.636 times, 1 visits today)
Advertentie

 

Advertentie

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Advertentie

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer

Advertentie

Wintersportboeken

Boeken over wintersport

Of je nu nog aan je eerste afdaling moet beginnen of al een doorgewinterde liefhebber van skiën bent? Ook jij vindt hier vast het juiste boek over wintersport. Zorg dus dat je tijdens een wintersport volop van de sneeuw geniet dankzij een goede voorbereiding en inspiratie. Zo zijn er boeken over de juiste technieken en trainingen en de beste je ski-uitrusting. Bestel hier