Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Algemeen: een (hoogte)laag trekt de komende 48 uur via de Noordzee naar noord Duitsland en zal in toenemende mate het weer in de Alpen gaan beïnvloeden. Daarbij wordt vanuit het noorden toenemend koudere en vochtige lucht aangevoerd. Lokaal gaat er neerslag van betekenis vallen waarbij de sneeuwvalgrens daalt tot 1000 meter, lokaal kan het bij intensieve neerslag tot in de dalen sneeuwen.

Verder dalende temperatuur en sneeuwvalgrens

Gisteren hadden vooral de westelijke Alpen al te maken met neerslag die in het hooggebergte als sneeuw viel. Geen grote hoeveelheden maar toch genoeg om in de hogere delen van Franse Alpen weer voor een winterse aanblik te zorgen. Overdag verplaatste de neerslag zich verder naar het oosten en in de middag viel ook wat neerslag in de westelijke delen van Oostenrijk. De bewolking was gisteren in het overgrote deel van de Alpen heer en meester en de zon kregen we niet tot nauwelijks te zien. Enkel de westelijke (Italiaanse) Alpen mochten zich in de loop van de dag nog verheugen op een aantal uren zon. Zowel in de westelijke als ook in de oostelijke Alpen werd het nergens warmer dan 18 graden met als toppers de  Alpenzuidkant.

[/fusion_builder_container]

(Visited 517 times, 1 visits today)

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

 

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer

Innsbruck zomer

Beleef de variatie in Innsbruck

Pure levensvreugde voor een onvergetelijke vakantie: tussen cultuur en natuur, hoogtes en dieptes, tradities en trends – geen andere regio combineert extreme tegenstellingen op zo’n charmante wijze als Innsbruck. Hier kun je je vanuit het hart van de hoofdstad van Tirol binnen slechts 20 minuten in luchtige hoogtes op de Nordkette begeven. Lees meer

Isere

Eindeloos wandelen en fietsen in Isère

Isère ligt in het zuidelijke deel van de Franse Alpen en bestaat voor een groot deel uit hooggebergte. Kenmerkend zijn de indrukwekkende bergtoppen, ruige natuur, gletsjers, valleien en bossen. Je kunt er eindeloos wandelen, mountainbiken, klimmen en genieten van de rust.

In het departement liggen verschillende bergmassieven, waaronder de Écrins, de Belledonne, de Vercors en de Chartreuse, allemaal onderdeel uitmakend van de Alpen. De hoofdstad Grenoble is een bezoek ook zeker waard.

Lees meer