Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Algemeen: na zwakke tussenhoog invloed krijgen we in de loop van de donderdag te maken met een koufront welke samenhangt met een depressie boven Scandinavië. Daarbij stroomt vooral op vrijdag een portie nog koudere lucht over de Alpen uit met in de bergen een tijdelijke Wintereinbruch. In het weekend  weer toenemende hogedruk, geleidelijk weer oplopende temperaturen en in de loop van zondag weer toenemend föhnig.

De westelijke Alpen hadden gisteren te maken met een slepend koufront waarbij vooral naar het westen toe neerslag van betekenis is gevallen. In het westen van Zwitserland rondom het Lac Leman viel 20 tot 30mm en in de aangrenzende Franse Alpen lokaal 40mm. Verder overheerste de bewolking en het werd vooral aan de noordkant een stuk minder zacht dan de voorgaande dagen. Lokaal sneeuwde het in de ingestroomde kouder lucht tot 1500 a 1300, inner-alpin en aan de zuidkant 300 tot 500 meter hoger. In de middag en avond ontstonden in de oostelijke Alpen door toedoen van het koufront op diverse plaatsen regen en onweersbuien. De hoogste temperaturen werden langs de zuidkant gehaald met lokaal 21 tot 25 graden.

[/fusion_builder_container]

(Visited 25 times, 1 visits today)

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

 

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer

Innsbruck zomer

Beleef de variatie in Innsbruck

Pure levensvreugde voor een onvergetelijke vakantie: tussen cultuur en natuur, hoogtes en dieptes, tradities en trends – geen andere regio combineert extreme tegenstellingen op zo’n charmante wijze als Innsbruck. Hier kun je je vanuit het hart van de hoofdstad van Tirol binnen slechts 20 minuten in luchtige hoogtes op de Nordkette begeven. Lees meer

Isere

Eindeloos wandelen en fietsen in Isère

Isère ligt in het zuidelijke deel van de Franse Alpen en bestaat voor een groot deel uit hooggebergte. Kenmerkend zijn de indrukwekkende bergtoppen, ruige natuur, gletsjers, valleien en bossen. Je kunt er eindeloos wandelen, mountainbiken, klimmen en genieten van de rust.

In het departement liggen verschillende bergmassieven, waaronder de Écrins, de Belledonne, de Vercors en de Chartreuse, allemaal onderdeel uitmakend van de Alpen. De hoofdstad Grenoble is een bezoek ook zeker waard.

Lees meer