Klik hier om mee te doen met de win-actie


 

Lage Landen – Zonnig en fris

Vandaag belooft het weer een zonnige dag te worden, maar het blijft aan de frisse kant met een zwakke tot matige noordoostenwind. In de loop van de dag ontstaan meer stapelwolken die uit kunnen groeien tot een lokale bui. Ook morgen blijft het niet overal droog en kunnen lokaal enkele felle buien ontstaan. Ook op de lange termijn blijft het aan de koele kant voor de tijd van het jaar.

Vanochtend vroeg was het nog mistig in Huizen (Noord-Holland), maar inmiddels steeds meer opklaringen.

Vandaag komt er eerst nog hier en daar mist voor, maar in de loop van de ochtend breekt de zon steeds meer door. In de ochtend is het nog fris, maar er is minder wind in vergelijking met de afgelopen dagen. Verder naar het oosten is meer bewolking en breidt een wolkengebied vanuit Duitsland zich langzaam uit.

In de loop van de dag ontstaan meer stapelwolken, die heel lokaal kunnen uitgroeien tot een bui. Het wordt 10 a 12 graden in het westen en tot 15 graden in het midden en oosten van het land. Verder staat er een zwakke tot matige noordoostenwind.

Drukverdeling voor zondag 18 april. Een hogedrukgebied boven Scandinavie zorgt voor de aanvoer van koudere lucht richting Nederland. De wind neemt echter wel in kracht af in vergelijking met afgelopen dagen.

De komende dagen ook steeds meer pollen in de lucht (pollennieuws.nl via twitter)

Morgen is het opnieuw zonnig en blijft het op de meeste plaatsen droog. Richting het zuidoosten is er meer bewolking aanwezig en daar kan ’s middags ook een regenbui vallen. Dat hierbij ook een klap onweer kan voorkomen is niet uitgesloten. De wind blijft waaien vanuit het noordoosten en het voelt daarmee nog altijd fris aan.

In de loop van woensdag stroomt koudere bovenlucht vanuit het noorden over Nederland uit (850 hPa Temp. ECMWF, via WXcharts.com)
De pluim laat zien dat het vanaf woensdag weer kouder wordt, maar warmere oplossingen zijn niet uitgesloten (bron: KNMI/ECMWF)

De dagen erna is er geregeld zon en weinig neerslag. Maandag en dinsdag zijn de warmste dagen, maar kunnen er lokale buien voorkomen. Hoewel de natuur dit jaar wat achterloopt door de koude april maand, wordt het buiten langzaam ook steeds groener . De hoeveelheid pollen in de lucht neemt ook weer toe en het zijn vooral de berkenpollen die op dit moment soms voor hooikoortsklachten kunnen zorgen. Vanaf woensdag wordt het weer kouder en in de nachten kan het dan weer tot vorst aan de grond komen.

Alpen – Voorzichtig steeds meer lente

April doet wat hij wil en dat is dit jaar ook weer het geval. In vergelijking met de afgelopen jaren is deze aprilmaand een stuk kouder en zijn er relatief veel vorstdagen. Vrij laat deze winter valt er nog sneeuw, maar de komende dagen lijkt het geleidelijk aan steeds warmer te gaan worden in de Alpen. 

Uitzicht op Nebelhornbahn op 2200 vanochtend vroeg boven de wolken (foto-webcam.eu).

Vandaag is het overwegend bewolkt en ontstaan verspreid over de dag regen- en sneeuwbuien. Aanvankelijk licht de sneeuwvalgrens op 800 m, maar deze stijgt richting de 1200 a 1500m in in de loop van de dag. Er staat een stevige wind vanuit het noordwesten en het kan daarmee fris aanvoelen in de bergen.

Morgen blijft het fris en overwegend bewolkt. In de loop van de dagen ontstaan meer stapelwolken die kunnen uitgroeien tot soms stevige buien. Neerslag valt in de vorm van sneeuw boven de 1000 tot 1500 meter. Verder blijft het op de meeste plaatsen wel droog en is de aanvoer vanuit noordoostelijke richting (Bise).

De sneeuwvalgrens gaat de komende dagen verder omhoog (prikpunt Innsbruck, bron weerdata: ICON-EU via DWD)
Komende uren kunnen verspreid over de Alpen lokale buien ontstaan.

Overmorgen, dinsdag wordt het weer wat warmer. In de ochtend kan nog nevel en bewolking voorkomen. Verder richting het westen van de Alpen is meer zon, maar lokale buien kunnen blijven ontstaan. De wind blijft aanwezig vanuit een noordelijke richting.

De komende 48 uur kunnen verspreid over de Alpen sneeuwbuien ontstaan en voor enkele centimeters verse sneeuw gaan zorgen.
Op de lange-termijn is de trend omhoog en wordt het steeds warmer in de Alpen. Grote neerslag hoeveelheden worden niet verwacht, maar lokale buien kunnen de hele week voor blijven komen.

Vooruitzichten
Kenmerkende voor april is dat westcirculatie over het algemeen domineert. Dit jaar is het vaker een noordelijke en noordoostelijke aanvoer en daarmee is april kouder dan de afgelopen jaren. Door koude bovenlucht is de opbouw atmosfeer onstabiel en kunnen soms pittige lokale buien ontstaan. In de loop van de week zorgt de aanvoer van een nieuwe portie koude lucht mogelijk voor opnieuw afkoeling met name in de oostelijke Alpen en nemen de neerslag kansen verder toe. Op de lange-termijn is de trend wel omhoog en laat de lente zich voorzichtig steeds meer zien.

(Visited 28 times, 1 visits today)

 

SalzburgerLand

Win een skivakantie naar SalzburgerLand 

Je merkt het overal in SalzburgerLand: de locals en de wintersporter zijn simpelweg verliefd op de winter. Een skivakantie, daar houden we allemaal van toch? Maar het wordt natuurlijk nog veel leuker als die vakantie ook nog eens gratis is! Doe hier mee aan de prijsvraag en maak kans op een van de negen wintersportreizen. Elke reis is voor 2 personen. 7 nachten in een 2-persoonskamer in een hotel, inclusief halfpension. Plus twee skipassen voor 6 dagen. Doe mee!

Voigt Travel

Van de gebaande paden in IJsland

Ontdek het echte IJsland met Voigt Travel. Samen met lokale gidsen beleef je unieke excursies. Je slaapt in kleinschalige hotels en lodges. Zo ontdek je met alle aandacht de ongebaande paden van IJsland. Bekijk de reizen!

Lees meer

CP Helmen

CP Skihelmen met vizier 

Het Zwitserse topmerk CP focust zich als pionier van de Skihelm met Vizier al ruim tien jaar op de ontwikkeling hiervan en niet zonder succes! Inmiddels is CP marktleider in het hogere segment in de Alpenlanden en ook in Nederland groeit dit topmerk onstuimig. Het beste altijd nog beter maken: dat is de missie van CPLees meer