Advertentie

Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Algemeen; grote delen van Europa gaan gebukt onder winterweer met sneeuw en vorst en ook op anders vrij milde plaatsen vriest het matig tot streng. Ook de Alpen hebben nog te maken met diepvries temperaturen en rustig droog winterweer. Vanuit het noorden krijgen we met de start van de nieuwe week een overgang naar onbestendiger winterweer waarbij vooral in de Alpen veel sneeuw gaat vallen. Ook elders nemen de sneeuwkansen toe en gaan de temperaturen geleidelijk verder omlaag. In de Alpen is het met de komst van de sneeuw voorlopig even gedaan met de zeer lage temperaturen. Na wat winterse schermutselingen volgt op de langere termijn dan mogelijk overgang naar veel kouder winterweer met zelfs kans op een heuse arctic outbreak (pssst)

Veel sneeuw Nordstau, Nederland verder duimen

WarmteKoufront

Het geduld van de winterliefhebbers in afwachting van de “beloofde” sneeuw en vorst wordt ook deze dagen weer behoorlijk op de proef gesteld. Daarbij is het elke dag weer afwachten wat de weermodellen voor hen in petto hebben. Ook gisteren weer de nodige onzekerheid en in de avond ook frustraties doordat er toch weer behoorlijk geknabbeld werd aan de koudere oplossingen.  Grote vraag is natuurlijk wat de weermodellen ons deze ochtend weer zullen gaan voorschotelen. Daarover zo dan meer.

Gisteren hadden we onder de vleugels van een uitloper van het Azorenhoog te maken met rustig en droog winterweer. Wat lichte tot matige vorst in de nacht en ochtend en weer die diepvries temperaturen in de Alpen. Overdag hadden de Alpen te maken met veel zon en in de inner Alpine regionen en zuidkant was het wolkeloos.

Met de stevige Bise en -11 graden was het snerpend koud gisteren in de Alpen en ook hier in Oberwallis. Opname gistermiddag vanaf de Eggishorn (2960m) Aletsch Arena

De noordkant had wat meer last van wolken(velden) en lokaal ook Hochnebel boven het Alpenvoorland en dalen. Het was mede door een krachtig doorstaande Bise (NO wind) koud met temperaturen die nauwelijks tot niet boven het vriespunt uitkwamen. In de hoger gelegen dalen vroor het ook overdag matig tot streng en in de avond vroor het alweer 20 tot 30 graden.

Vannacht om 00h00 al zeer koud, vanmorgen vroor het lokaal zelfs 25 tot 35 graden!

Nederland kreeg in de loop van de dag te maken met meer bewolking op nadering van een warmtefront en met de vochtigere lucht en de zachtere lucht ging ook het kwik omhoog. In de avond en nacht zorgde de bewolking ervoor dat het niet echt meer kon afkoelen en nachtvorst was dus ook geen thema meer. Enkel het zuidoosten alwaar zich in de onderste atmosfeer nog koudere lucht bevindt koelde nogmaals af tot rond het vriespunt.

De bewolking die gisteren al de Benelux binnentrok is een voorbode van een inzettende weersverslechtering die met de start van de nieuwe week van het noorden uit gaat inzetten. Het warmte front wordt vandaag gevolgd door een koufront en vooral op wat grotere hoogte gaan de temperaturen weer omlaag.Eventuele neerslag (buien) zouden dan gepaard kunnen gaan met natte sneeuw.

Radarbeel Europa 08h15. Via WetterOnline.de

Met het verder naar het zuiden afzakkende frontensysteem en in aanraking met de koudere luchtmassa’s boven het continent neerslag meer en meer een winters karakter hebben of krijgen, lokaal is er ook ijzel mogelijk

Alpen Inzettende Nordweststau 

In de loop van de  dinsdagochtend trekt het front met bewolking en neerslag de Alpen binnen er gaat het sneeuwen. In de Stau van de Alpennoordkant intensiveert de sneeuwval steeds verder en grijpt ook tot in de inner-alpine dalen over. Droog blijft het in de schaduwzijde van de zuidelijke Alpenhoofdkam alweer een opkomende Nordföhn de neerslag er verder uit zal halen.

Woensdag  en donderdag en deels ook  nog vrijdag blijft de polaire jet NW-ZO georienteerd op de Alpen gericht. De vochtige maritiem polaire luchtmassa’s sneeuwen tegen de Alpenhoofdkam uit en tot en met vrijdag sneeuwt het meest onafgebroken verder.

50 tot 150 cm Neuschnee

Tot en met vrijdag worden er neerslaghoeveelheden van 100 tot 200 mm berekend en lokaal ook nog meer. Het grootse deel van deze neerslag en mogelijk alles in de wat hogere delen vanaf 800 tot 1100 meter zal in vaste vorm gaan vallen. Uitgaande van 1 mm neerslag neerslag = 1 cm droge sneeuw (die deels ook zet door zijn eigen gewicht) worden Neuschneemengen van 50 tot 150 cm en lokaal ook nog meer verwacht.

Precies 3 jaar geleden was het ook raak met de sneeuw. Werk aan de winkel in AWM Chalet en Bergfriede op Rosswald, tot 2 meter lag de sneeuw hoog

Het is nog even afwachten in hoeverre het instromen van wat zachtere lucht op hoogte de sneeuwvalgrens zal doen stijgen. Tijdelijk zou  aan de westelijke Alpennoordkant met een harde tot stormachtige westelijke wind de sneeuwvalgrens tot 800 a 1300 meter kunnen stijgen.

Woensdag en donderdag stroomt er vooral op hoogte wat zachter lucht de W Alpen binnen en gaat de sneeuwvalgrens tijdelijk wat omhoog

In de meer beschutten delen en dalen en de inner-alpine gebieden zoals het Wallis zal het meest tot in het dal sneeuwen. De oostelijke Alpen verblijven meer aan de koude kant van de polaire jet, hier sneeuwt het doorgaans tot in de dalen en lagere delen. Hoe verder naar het oosten hoe minder intensief de sneeuwval zal zijn.

Arpege met de sneeuw cumulatie tot en met vrijdagochtend

Weer in de maritiem polaire lucht

Vrijdag verovert achter een volgend laagje dat via België (GFS) naar het zuiden koerst en opvult vanuit het noorden weer veel koudere lucht west Europa en de Alpen. Ook in de westelijke Alpen daalt de sneeuwvalgrens weer tot in de dalen. Tevens komt er dan een einde aan de Nordweststau sneeuwval. Ook vrijdag kan er echter nog sneeuw of sneeuwbuien vallen met voorkeur voor de Alpennoordkant.

GFS met het laagje vrijdag 00h00 boven Belgie binnenkomend, met deze koers kan het wat (natte) sneeuw gaan geven in het ZW en Z van het land

Zoals het er nu naar uitziet zal de met de zuidelijke koers van het laagje, ECMWF berekent het zelfs boven NW Frankrijk, Nederland de frontale neerslag en dus ook eventuele sneeuwval mislopen. Mogelijk dat door een ander laag boven N Duitsland  (ECMWF model) en -of de veel koudere lucht boven de Noordzee sneeuwbuien getriggerd worden die dan lokaal was sneeuw zouden kunnen gaan geven. De situatie voor donderdag blijft nog onzeker en zal de komende dagen vervolgd moeten worden.

Koud weekend

In het weekend volgt met luchtdrukstijging weer een rustigere en drogere weerfase. Met de hoogteas ten noorden van de Alpen en boven de Benelux wordt er koude continentale lucht aangevoerd. Overdag komt ook in de Benelux het kwik nog maar weinig boven het vriespunt uit en landinwaarts kan het tot een ijsdag komen.

De ECMWF ensembles voor de Bilt van gisteravond, de nieuwe volgen later vanmorgen

Ook in de Ardennen en hogere regionen vriest het overdag meest licht. Algemeen nog wat hogere positieve temperaturen zien we dan in de kustgebieden en in de buurt van grote wateroppervlaktes.

Het blijft na vrijdag koud tot zeer koud in de bergen. AWM Francien Bakker gisteren op de pistes van Aletsch Arena
Blik op de Aletsch Gletsjer. Overigens heeft de noordkant van het Rohnedal in Oberwallis duidelijk veel minder tot niet geprofiteerd van de recente Südstau en ligt er hier veel minder sneeuw dan aan de andere kant van het dal (Rosswald, Rothwald,, Simplon) Vanaf dinsdag dan ook hier meer dan 1 meter sneeuw

Koud is het in de Alpen met ook overdag meest licht tot matige vorst. In de bergen en hogere delen en dalen vriest het matig tot (zeer) streng. We hebben dan te maken met een mix van zon en wolken en lokaal kan er met voorkeur in de Stau van de  wat sneeuw of een sneeuwbui vallen.

Lagedruk – koude anomalie

Met de start van de nieuwe week krijgen we weer te maken met lagedruk die zich uitstrekt vanaf Scandinavie tot aan de Middellandse Zee. Binnen deze lagedruk met verschillende kernen en geflankeerd door een opbouwend Atlantische hoog (rug) en een Russisch hoog zit de koude polaire lucht dan opnieuw gevangen.

GFS 850 hPa voor maandag 18 januari

Een herhaling dus wat vanaf de kerstdagen gebeurde met de koude anomalie boven grote delen van West Europa. Het gaat dus “onderkoeld” verder waarbij kleinere verstoringen periodiek wat neerslag (sneeuw) gaan brengen. Het ECMWF is met meer zuidelijke hogedruk overigens een stuk zachter en komt ook op de wat langere termijn met eerst nog zachtere kaarten

Koud kwakkelen op herhaling of toch de vrieskou?

De Benelux gaat met deze constellatie de vrieskou vanuit het noordoosten of oosten weer niet krijgen. Met de “foute” ligging van de sturende druksystemen en een meest aanlandige wind wordt niet zo koude en ook vrij vochtige lucht aangevoerd. De temperaturen gaan weer wat omhoog en zullen algemeen weer boven het vriespunt gaan uitkomen.

Arctic Outbreak GFS

Interessant wordt het dan weer vanaf woensdag. Opnieuw zien we bij het Amerikaanse model GFS een laagje ten zuiden van Groenland ontwikkelen. Dit laag trekt tot het weekend uitdiepend naar zuid Scandinavie, krijgt versterking en buigt naar het noordoostenaf. Groenlandse hogedruk gaat zicht dan richting de het zuiden uitbreiden.

GFS 500 hPa voor woensdag 20 januari, het ijskanon wordt in stelling gebracht

Dit zijn de ontwikkelingen die al al eerder in het verleden zeer koud winterweer (koudegolf)  in West Europa hebben gegeven. Mocht dit gaan lukken dan kunnen we ons gaan opmaken voor zeer koude winterweer met lucht op vrij directe weg vanaf de pool. Een heuse Arctic Outbreak.

Winterkaarten om bij te zwijmelen op de LT!!

Interessant is dan natuurlijk ook hetgeen het ECMWF gaat doen! Ook hier de periode van wat koud kwakkelen en winterse schermutselingen vanaf vrijdag. Ook dan in het verder verloop de zelfde ontwikkelingen maar wel wat andere uitvoering. Mede door de zuidelijke hogedruk ook een stuk zachter

Volgens de operationele run breidt de Groenlandse hogedruk zich wat westelijker op de Atlantische Oceaan naar het zuiden uit. Beter gezegd, er ontwikkelt zich in het polaire front een aparte hoogterug. Ook het laag volgt een wat westelijker koers. Daardoor krijgen we eerst een zachtere aanvoer vanaf de Oceaan. In het verdere vervolg zou dan ook hier een arctic outbreak niets meer in de weg staan!

ECMWF 21 januari met alles wat westelijker en daardoor langer in zachtere lucht

Kortom op de wat langere termijn toch heel mooie hoopvolle ontwikkelingen. We moeten echter wel weer een flinke slag om de arm houden. De modellen en met name het GFS komen dagelijks met andere oplossingen en zelfs de korte en middellange termijn is nog lang niet in kannen en kruiken. Daarnaast hebben we ook nog te maken met de opgewarmde stratosfeer die voor nog meer onzekerheid maar misschien ook winterse ruggensteun kan gaat zorgen. Laten we dus nog terughoudend zijn met de mooie virtuele winterse kaarten en niet te ver naar voren kijken. Speculeren mag vertelde mij pas nog weerman Gerrit Hiemstra en dat gaan we de komende dagen dan ook lekker doen inclusief een hoog duim-gehalte.

Tot zover, kom er maar in zou ik zeggen me de pluimen en ensembles binnen de reacties en later vandaag en vanavond zeker nog meer en hopelijk winterse updates! Ciao vanuit de weerkamer in Termen, buiten vriest het 10 graden en is het onbewolkt.

Aletsch Arena met blik op de gletsjer gistermiddag

Met dank aan Protest, kledingsponsor Alpenweerman.

Innsbruck Tourismus – Partner Alpenweerman 2020-202

(Visited 13.867 times, 1 visits today)
Advertentie

37 Reactie op “Alpen – Benelux | Winterse ontwikkelingen, nog in dubio precieze koers!”

 • Erwin
  11 januari 2021 at 11:10

  GFS 06 komt met droge sneeuwval voor Noord-Brabant en Limburg komende donderdag op vrijdagnacht al.
  Enorm pak is mogelijk volgens de oper!

 • Ronald van der Lee
  11 januari 2021 at 11:20

  Mooie analyse Johann! We wachten ’t maar weer af maar houden de kaarten goed in de gaten. Meer als vijf dagen vooruit blijft lastig maar is in dit geval wel (voor de winterliefhebbers in ieder geval) hoopgevend.

 • Johann
  11 januari 2021 at 11:21

  Interessante pluim op de LT. Leuk ook die toevoeging bij “mouse over” mbt extreem / uitzonderlijk weer en verwachtingen nieuwe klimaat #KNMI

 • Ingamar Lambregts
  11 januari 2021 at 11:22

  Ha Johann en team. Speculeren of niet, het is elke dag weer ‘spannend’ om de laatste updates te bekijken. Part of the fun is the pre-fun zullen we maar zeggen :-).
  Ik blijf het volgen en vooral duimen voor die DIKKE artic outbreak :-D.

 • Bertil Blaas
  11 januari 2021 at 11:55

  Goede morgen Johann en Allen.

  Wat een top weerbericht. En enorm uitgebreid.
  Wat betreft speculeren ? Het is toch zalig om wat verder te kijken als neus lang is.
  Slag om de arm, maar ook lange termijn bezien is in huidige situatie fantastisch 👍👍
  Veel succes en leesplezier 👍❄️👍

 • Harold Gossen
  11 januari 2021 at 12:11

  Altijd boeiend om jouw goed onderbouwde en uitgebreide weerbericht te lezen. Hopelijk krijgen we in de lage landen ook nog serieus winterweer. Helemaal nu we deze winter niet naar Zwitserland (BeO) kunnen afreizen.

 • Martin
  11 januari 2021 at 16:58

  Zomaar een gedachte van mij: kwakkelen en nog meer kwakkelen! De oostelijke windrichting ontbreekt steeds in Nederland en zie deze ook niet terug in het verhaal, dag na dag! Heel Europa in de Winter behalve Nederland.
  Toch vind ik het fijn om de vooruitzichten te lezen. Johann, dank daarvoor.
  Maar dit is nu al een maand aan de gang, dus de grote lijn is volgens mij een kwakkelwinter…

  • Jishua
   11 januari 2021 at 18:15

   Is er al weer een update ?

   • Johann
    11 januari 2021 at 18:29

    Nog niet, evt straks adhv de nieuwe modeluitdraai met ook weer de nieuwe ECMWF en meso modellen!

 • Bernie
  11 januari 2021 at 17:27

  We gaan voor het project pool winter! Lekker koud veel sneeuw en ijs. Ik ben er klaar voor. Extra hout gehaald, voorraadkast aangevuld en nu hopen dat het nodig is😎

 • Erwin
  11 januari 2021 at 17:39

  GFS maakt het wel heel spannend. Kaarten niet benaderbaar….

  • Johann
   11 januari 2021 at 18:56

   GFS12 idd “lam” ? Moeten wel heel spannende kaarten zijn dan (of horror??) GFS06 mocht er overigens ook wezen en doet nog steeds hopen mbt de winter en vrieskou. Beetje als de GFS00 maar dan ook ietwat westelijker allemaal zonder meteen al te grote gevolgen…..

 • Karin Singeling
  11 januari 2021 at 19:01

  Net bij NOS journaal, winter zet hier niet door.

  • Johann
   11 januari 2021 at 19:14

   NOS totaal onbetrouwbaar mbt de prognoses. KNMI in hun reguliere weerberichten meest zeer behoudend en ook niet geschikt voor die LT. Overigens “koken ook zij met water” resp gebruiken ze dezelfde modellen(en mn EC)) als wij ook. Groot verschil is dat we bij AWM alle modellen erbij pakken en ook nog eens onze eigen ervaringen etc erop loslaten.

 • Jishua
  11 januari 2021 at 19:06

  Karin Singeling
  Dat zijn topberichten, dan verwacht ik dat het flink koud gaat worden! #NOSFAKENEWS

 • Johann
  11 januari 2021 at 19:21

  EC12 druppelt binnen. Woensdag ziet het er dan zo uit met het laagje boven Dld dat naar het Z trekt en een ander laag dat op het polaire front ontstaat (NW Schotland) en WRS ten zuiden van of over Z België naar het ZO trekt. Nederland er dan net tussenin

 • Johann
  11 januari 2021 at 19:31

  EC12 Koufront (katafront, occlussie) zaterdag met mogelijk langere tijd sneeuwval!!

 • Johann
  11 januari 2021 at 19:50

  ECMWF loopt binnen en ziet er een stuk beter uit mbt de langere termijn en ivgl met vanmorgen. Sturende druksystemen weer oostelijker berekend, meer dus wat GFS vanmorgen liet zien.

 • Johann
  11 januari 2021 at 19:58

  EC LT mooie blokkade, poolhoog en zuidelijke jet boven onze contreien. Moet nog wat aan gesleuteld worden voor de echte vrieskou maar dit zijn zeker gunstige ontwikkelingen mbt tot winterweer.

 • Johann
  11 januari 2021 at 20:20

  GFS modelserver(s) nog steeds “lam” . Wat ik zo snel zie tussen de bedrijven door zou de OPER weer een (zeer) koude run vertegenwoordigen. Hou me echter nog even ten goede……

  • Erwin
   11 januari 2021 at 22:01

   Vooral de PARA was heel koud Johann. Kijk eens hoe dicht de diepvriestemperaturen dichtbij zijn (veroorzaakt door de uitstraling boven de sneeuw)
   De GFS OPER op Wetterzentrale was vandaag fors vertraagd maar werkt nu wel weer. Oper was ook behoorlijk fris maar niet zo goed als PARA.

 • Karin Singeling
  11 januari 2021 at 20:24

  Kijk hier word ik tenminste blij!

 • bas
  11 januari 2021 at 20:36

  Koude OPER gfs?? Oppassen voor niet te euforische berichten! Het moet wel realistisch blijven, dat mis ik soms een beetje hier.

  • Johann
   11 januari 2021 at 20:43

   We doen niet anders, gewoon wat de modellen / runs ons laten zien! Lees de weerberichten in zijn geheel en niet de Einzelheiten. Als ik overigens een koude operationele run zie dan benoem ik die net zo goed als een warme. Straks hopelijk dan meer daarover en de LT wanneer de servers weer draaien en de ensembles beschikbaar komen.

  • Roel
   12 januari 2021 at 13:18

   Al weken gespeculeer over de vorst en sneeuw maar hier in Echt op wat natte sneeuw nog weinig echte winter gezien.
   Ben maar eens onze heuvels in gereden waar een paar centimeter lag..

   Voor ons klimaat en het ongedierte hoop ik dat de voorspellingen eens gaan uitkomen…

 • Johann
  11 januari 2021 at 21:13

  Alpen – Langzaam maar zeker druppelen nu ook de eerste off. weeralarmen binnen ivm zware sneeuwval. Voor hier #Termen (1020m) #Oberwallis Vanaf dinsdag tot vrijdag steeds weer (sterke) sneeuwval waarbij 30 tot 60 cm sneeuw in 24 uur of zelfs nog meer tot stand kan komen.

 • Johann
  11 januari 2021 at 21:17

  ECMWF ensembles T850 hPa over de gehele linie weer een stuk beter (kouder) dan vanmorgen. Prikpunt Apeldoorn

 • Aldo
  11 januari 2021 at 21:29

  Fantastisch dit… ik heb morgen tijd om de schaatsen weer eens op te poetsen… zin zin zin.. 😉

 • Erwin
  11 januari 2021 at 21:54

  Hoewel Ec gisterenochtend en eergisteren avond ons een betere pluim voorspiegelde, zie ik het persoonlijk niet somber in. Sterker nog: ik verwacht komende dagen weer een verbetering van de EC pluim. De GFS Para was vanavond ook ronduit winters op lange termijn.
  Ik zie op diverse sites al weer verschillende mensen de knuppel in het hoenderhok gooien maar naar mijn mening is dat zeer voorbarig.

  Kijk bijvoorbeeld eens naar de sneeuwkansen voor Twente waar EC vanavond mee komt. Zeer behoorlijke kansen hoor en daar zouden we afgelopen winters jaloers op zij geweest!

  Wel is het zo dat het virtueel genot een keer verzilverd moet gaan worden want happen naar de peperkoek die telkens een dagje of weekje opschuift wordt op een bepaald moment wel vervelend… We blijven duimen! Vanavond zal ik op deze mooie site nog kort een update geven van de gfs 18uur. De beruchte PUBRUN.

  • Martin
   11 januari 2021 at 22:20

   Ik wacht in spanning af…⛄️❄️❄️❄️

 • Annemarie Peters
  11 januari 2021 at 22:33

  Net De hel van ‘63 gekeken, de kinderen proberen uit te leggen wat een Elfstedentocht betekent. Dus ik ben er helemaal klaar voor! Kom maar op met die hel van ‘21! 😀
  En nou morgenochtend nou niet met de kaarten komen waarop het weer helemaal anders wordt hoor!! Ik kan nu in ieder geval lekker slapen en dromen over besneeuwde weilanden, bevroren sloten en eindelijk mijn schaatsen weer eens opzoeken!!

  • Remco Mienis
   12 januari 2021 at 17:58

   Hey wat leuk zeg.
   Ja als de kinderen van nu dat toch nog eens zouden meemaken zeg.
   Zou toch fantastisch wezen!

 • Johann
  12 januari 2021 at 01:54

  Ter afsluiting nog de GFS18 ensembles voor O-Ned. Ooordeel zelf…………
  Morgen maar weer eens verder kijken…

 • Johann
  12 januari 2021 at 09:26

  De nieuwe modeluitdraai laat vanaf het weekend de onzekerheid sterk toenemen. Dit geldt zowel binnen de bandbreedte van de ensemble aflossingen van elk model als apart als ook in vergelijk met de modellen onderling. Meest wrs scenario is vanaf het weekend na passage frontensysteem overgang naar een westelijk stromingspatroon (zonaal) met verzachting. In het verdere verloop overgang naar veel kouder weer vanuit het noorden (meridionaal) met net als gisteren die evt. arctic outbreak. Een uitgebreide bespreking heeft op dit moment dan ook weinig zin, evt later op de dag wanneer alles binnen is of evt pas vanavond de boel in een nieuw weerbericht nog eens uit de doeken doen. Later meer….

  • Erwin
   12 januari 2021 at 10:08

   Inderdaad Johann. Tijdelijke verzachting waarschijnlijk. Inde laatste EC ensembles zie je het op termijn weer kouder worden. Ensemble wat mij betreft sterk verbeterd op termijn. Verwacht ook dat die koudere pluim op termijn gaat doorzetten zoals ik gisteren ook aangaf.

 • Johann
  12 januari 2021 at 10:10

  @Erwin Idd mooie trend. Volgende net op Twitter geplaatst ook

  //Bakken met sneeuw in de Alpen, geleidelijk ook kouder in de Benelux met stijgende sneeuwkansen. Na weekend veel onzekerheid door o.a. uitwerkingen #SSW. Wrs tijdelijke verzachting #zonaal gevolgd door veel kouder winterweer #meridionaal #GFS #ECMWF (pluim) – Later meer//

 • Johann
  12 januari 2021 at 11:22

Comments are closed.

 

Advertentie

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Advertentie

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer

Advertentie

Sony camera's

Leg elk moment vast

Of je nu op wintersport gaat, door de bergen gaat wandelen of gaat genieten van een luxe vakantie aan zee, Sony biedt voor elke reis foto- en videografie producten om jouw unieke ervaringen vast te leggen en de content naar een hoger niveau te tillen. Zo is de nieuwe Sony A7C II samen met de FE 16-25mm F2.8 G en FE 24-50mm F2.8 G lens bijvoorbeeld een perfecte lichte en compacte kit als je maar weinig bagage mee kan nemen. Ontdek meer