Gaat de winter nog een vuist maken?

Tot dusver moesten we het in Nederland vooral doen met “virtuele winter worsten” die de weermodellen ons steeds weer voorhielden. Ook vandaag (vanmorgen) leek daaraan nog geen einde te zijn gekomen. Nu was het weer het ECMEF dat voor het weekend met een heuse arctische kou uitval op de proppen kwam. Het GFS is terughoudender en ook vanavond komt de operationele run weer met een anti winterse setting.

Als het aan het ECMWF ligt dan wordt de opmars van de zachtere lucht op vrijdag boven Nederland een halt toegeroepen en kan de arctische lucht van het N naar het Z gaan uitbreiden. Animatie EC00 T850 hPa

Één ding is zeker en dat is dat de onzekerheid vanaf het weekend groot is. Zowel koude als ook zachte oplossingen zitten in de verwachtingen (modellen) waarbij de zachte oplossingen na het volgende weekend toch wel de voorkeur lijken hebben. Vanuit de sneeuw in de Walliser Alpen een video update door Johann (excuses voor het wat slechte geluid veroorzaakt door de harde wind)

Met dank aan Protest, kledingsponsor Alpenweerman.

Innsbruck Tourismus – Partner Alpenweerman 2020-202

 


Innsbruck en NKBV zijn partners van Alpenweerman.

Vorig artikelGenoeg van die doorsnee weerberichten? Kies voor kwaliteit, steun ons!
Volgend artikelSamenleven met een wintersporter
Woont in het Duits-talige Oberwallis in Zwitserland. Gefascineerd door het weer en met name het winterweer.

8 REACTIES

  1. Wellicht beter om voorlopig maar even niet verder te kijken dat het weekend #onzekerheid. Hier alvast de nieuwe ICON, straks dan het ECMWF

  2. Heerlijke die vette worsten! Ik wacht nu maar gewoon elke dag maar af. En blijf dikke duimen draaien voor een langere periode van echte kou en een wit landschap!

  3. Oh maar dat is ook zuur! Heerlijk om even een wandeling door de sneeuw te maken, mag je de deur niet meer uit!! 🙈🙈

Comments are closed.