Alpen -Benelux | Een winters video weerbericht met spannende weerkaarten

Warmtefront –  Oberwallis “ingesneeuwd”

Een warmtefront met zachtere lucht heeft de koude polaire lucht in de Alpen voor een groot deel al opgeruimd. In het Oberwallis ging dat gepaard met heel veel sneeuw waarbij het 26 uur lang tot in het dal sneeuwde. Elders in de lagere delen en Alpennoordkant ging de sneeuw meer en meer in regen over.

Foto’s tuin vanmorgen

Spannende (winterse) vooruitzichten Benelux

Het wordt nog zachter en de winter moet verder terrein terrein prijs geven en boven Nederland of net ten noorden daarvan wordt de opmars afgeblokt door steeds koudere lucht en geleidelijke opbouw van hogedruk. Het beloven spannende dagen te gaan worden met op de wat langere termijn goede kansen dat de winter met vrieskou vanuit het NO of O invalt. De onzekerheid is en blijft de komende dagen echter (heel) groot.

Video update Benelux – Alpen Johann

Vanuit de sneeuw in Termen Oberwallis meer daarover in een video update door Johann. Later vandaag (vanmiddag) volgt nog een extra update verzorgd door onze nieuwe weerman Sebastiaan Aarts. Stay Tuned……

 

Met dank aan Protest, kledingsponsor Alpenweerman.

Innsbruck Tourismus – Partner Alpenweerman 2020-202

 

5 REACTIES

  1. Wow zeg. even een halve meter gevallen. Schitterend landschap bij je Johann. Hier zal het er echt om spannen allemaal zeg. Met één vingerknip liggen de lijntjes iets anders en zitten we gewoon in de vrieskou en ijsdagen in NL. Ik blijf het volgen vanmiddag:-)

  2. Toch weer interessante ontwikkelingen in “kaartenland” ! Laten we hopen dat deze poging toch nog een (beetje) winter 2020-2021 oplevert. Ik kijk uit naar de vlog van vanmiddag en een dikke pluim voor de mooie video.

    • Mooi shot! Thx for sharing. Ik heb vanmiddag voor het werk ook hier nog even snel het dak van het Gartenhuis sneeuwvrij gemaakt. Was wrs niet goed gegaan met het inregenen.

Comments are closed.