Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Warmtefront –  Oberwallis “ingesneeuwd”

Een warmtefront met zachtere lucht heeft de koude polaire lucht in de Alpen voor een groot deel al opgeruimd. In het Oberwallis ging dat gepaard met heel veel sneeuw waarbij het 26 uur lang tot in het dal sneeuwde. Elders in de lagere delen en Alpennoordkant ging de sneeuw meer en meer in regen over.

Foto’s tuin vanmorgen

Spannende (winterse) vooruitzichten Benelux

Het wordt nog zachter en de winter moet verder terrein terrein prijs geven en boven Nederland of net ten noorden daarvan wordt de opmars afgeblokt door steeds koudere lucht en geleidelijke opbouw van hogedruk. Het beloven spannende dagen te gaan worden met op de wat langere termijn goede kansen dat de winter met vrieskou vanuit het NO of O invalt. De onzekerheid is en blijft de komende dagen echter (heel) groot.

Video update Benelux – Alpen Johann

Vanuit de sneeuw in Termen Oberwallis meer daarover in een video update door Johann. Later vandaag (vanmiddag) volgt nog een extra update verzorgd door onze nieuwe weerman Sebastiaan Aarts. Stay Tuned……

Met dank aan Protest, kledingsponsor Alpenweerman.

Innsbruck Tourismus – Partner Alpenweerman 2020-202

(Visited 4.703 times, 1 visits today)

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

5 Reactie op “Alpen -Benelux | Een winters video weerbericht met spannende weerkaarten”

 • Marco
  28 januari 2021 at 11:25

  Wow zeg. even een halve meter gevallen. Schitterend landschap bij je Johann. Hier zal het er echt om spannen allemaal zeg. Met één vingerknip liggen de lijntjes iets anders en zitten we gewoon in de vrieskou en ijsdagen in NL. Ik blijf het volgen vanmiddag:-)

 • Tom
  28 januari 2021 at 11:45

  Toch weer interessante ontwikkelingen in “kaartenland” ! Laten we hopen dat deze poging toch nog een (beetje) winter 2020-2021 oplevert. Ik kijk uit naar de vlog van vanmiddag en een dikke pluim voor de mooie video.

 • Johann
  28 januari 2021 at 12:15

  “Winterstalling”

 • Wladimir Rouwenhorst
  28 januari 2021 at 13:15

  Ook in onze tuin in Lax veel sneeuw. En het sneeuwt nog steeds.

  • Johann
   28 januari 2021 at 20:29

   Mooi shot! Thx for sharing. Ik heb vanmiddag voor het werk ook hier nog even snel het dak van het Gartenhuis sneeuwvrij gemaakt. Was wrs niet goed gegaan met het inregenen.

Comments are closed.

 

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer

Innsbruck zomer

Beleef de variatie in Innsbruck

Pure levensvreugde voor een onvergetelijke vakantie: tussen cultuur en natuur, hoogtes en dieptes, tradities en trends – geen andere regio combineert extreme tegenstellingen op zo’n charmante wijze als Innsbruck. Hier kun je je vanuit het hart van de hoofdstad van Tirol binnen slechts 20 minuten in luchtige hoogtes op de Nordkette begeven. Lees meer

Isere

Eindeloos wandelen en fietsen in Isère

Isère ligt in het zuidelijke deel van de Franse Alpen en bestaat voor een groot deel uit hooggebergte. Kenmerkend zijn de indrukwekkende bergtoppen, ruige natuur, gletsjers, valleien en bossen. Je kunt er eindeloos wandelen, mountainbiken, klimmen en genieten van de rust.

In het departement liggen verschillende bergmassieven, waaronder de Écrins, de Belledonne, de Vercors en de Chartreuse, allemaal onderdeel uitmakend van de Alpen. De hoofdstad Grenoble is een bezoek ook zeker waard.

Lees meer