Klik hier om mee te doen met de win-actie


 

Warmtefront –  Oberwallis “ingesneeuwd”

Een warmtefront met zachtere lucht heeft de koude polaire lucht in de Alpen voor een groot deel al opgeruimd. In het Oberwallis ging dat gepaard met heel veel sneeuw waarbij het 26 uur lang tot in het dal sneeuwde. Elders in de lagere delen en Alpennoordkant ging de sneeuw meer en meer in regen over.

Foto’s tuin vanmorgen

Spannende (winterse) vooruitzichten Benelux

Het wordt nog zachter en de winter moet verder terrein terrein prijs geven en boven Nederland of net ten noorden daarvan wordt de opmars afgeblokt door steeds koudere lucht en geleidelijke opbouw van hogedruk. Het beloven spannende dagen te gaan worden met op de wat langere termijn goede kansen dat de winter met vrieskou vanuit het NO of O invalt. De onzekerheid is en blijft de komende dagen echter (heel) groot.

Video update Benelux – Alpen Johann

Vanuit de sneeuw in Termen Oberwallis meer daarover in een video update door Johann. Later vandaag (vanmiddag) volgt nog een extra update verzorgd door onze nieuwe weerman Sebastiaan Aarts. Stay Tuned……

Met dank aan Protest, kledingsponsor Alpenweerman.

Innsbruck Tourismus – Partner Alpenweerman 2020-202

(Visited 4.710 times, 1 visits today)

5 Reactie op “Alpen -Benelux | Een winters video weerbericht met spannende weerkaarten”

 • Marco
  28 januari 2021 at 11:25

  Wow zeg. even een halve meter gevallen. Schitterend landschap bij je Johann. Hier zal het er echt om spannen allemaal zeg. Met één vingerknip liggen de lijntjes iets anders en zitten we gewoon in de vrieskou en ijsdagen in NL. Ik blijf het volgen vanmiddag:-)

 • Tom
  28 januari 2021 at 11:45

  Toch weer interessante ontwikkelingen in “kaartenland” ! Laten we hopen dat deze poging toch nog een (beetje) winter 2020-2021 oplevert. Ik kijk uit naar de vlog van vanmiddag en een dikke pluim voor de mooie video.

 • Johann
  28 januari 2021 at 12:15

  “Winterstalling”

 • Wladimir Rouwenhorst
  28 januari 2021 at 13:15

  Ook in onze tuin in Lax veel sneeuw. En het sneeuwt nog steeds.

  • Johann
   28 januari 2021 at 20:29

   Mooi shot! Thx for sharing. Ik heb vanmiddag voor het werk ook hier nog even snel het dak van het Gartenhuis sneeuwvrij gemaakt. Was wrs niet goed gegaan met het inregenen.

Comments are closed.

 

SalzburgerLand

Win een skivakantie naar SalzburgerLand 

Je merkt het overal in SalzburgerLand: de locals en de wintersporter zijn simpelweg verliefd op de winter. Een skivakantie, daar houden we allemaal van toch? Maar het wordt natuurlijk nog veel leuker als die vakantie ook nog eens gratis is! Doe hier mee aan de prijsvraag en maak kans op een van de negen wintersportreizen. Elke reis is voor 2 personen. 7 nachten in een 2-persoonskamer in een hotel, inclusief halfpension. Plus twee skipassen voor 6 dagen. Doe mee!

Voigt Travel

Wintersporten in Zweden en Noorwegen 

Kleinschalige pistes, Zweedse koffiepauzes en uitzicht op beboste heuvels: ga wintersporten op z’n Scandinavisch’. Weg van de massa skiën en snowboarden tussen de Zweden en Noren. Bekijk hier de bijzondere winterse reizen van Voigt Travel. Lees meer

Wintersportboeken

Boeken over wintersport

Of je nu nog aan je eerste afdaling moet beginnen of al een doorgewinterde liefhebber van skiën bent? Ook jij vindt hier vast het juiste boek over wintersport. Zorg dus dat je tijdens een wintersport volop van de sneeuw geniet dankzij een goede voorbereiding en inspiratie. Zo zijn er boeken over de juiste technieken en trainingen en de beste je ski-uitrusting. Bestel hier