Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Avond update weermodellen

Tijdelijk iets zachter
Een warmtefrontje schampt vannacht en morgenochtend de noordelijke Alpen en gaat meer bewolking en wat lichte sneeuw geven. De sneeuwvalgrens stijgt door de instroom van wat zachtere lucht en met een zwakke föhn aan de noordkant tijdelijk tot 1000 a 800 meter.

Theta-Es voor dinsdag 06h00, mooi is de tong met wat minder koude en vochtigere lucht te zien die er even inkomt (ingetekend met de oranje stippellijn)

In het zuiden en inner-alpin sneeuw (tot zover van toepassing) tot 700 a 500 meter of gewoon tot in het dal. In de middag volgt het koufront en daalt de sneeuwwvalgrens weer tot in de dalen en lagere delen.

Sneeuwvalgrens dinsdag ochtend

Koufront /vorst verscherping
Vanaf woensdag volgt vanuit het noorden geleidelijk nog koudere polaire lucht. De lucht is vrij droog en dus zullen de neerslag hoeveelheden bescheiden uitpakken. Mogelijk dat het zuiden en met name zuidoosten donderdag nog wat meer sneeuw gaat meepakken op een laagje dat van west naar oost over noord Italië gaat trekken.

Temperatuur en neerslag mult-model en GFS ens, prikpunt Lech

Al geboekt??

Aanhoudend winters
Ook op de langere termijn gaat het winters verder, weliswaar gaan de scherpe kantjes er vanaf maandag wat af maar ook dan blijven de temperaturen duidelijk onder het langjarige klimatologische gemiddelde. In hoeverre storingen verse sneeuw zullen gaan brengen is nog niet geheel duidelijk op deze termijn. Woensdag – donderdag volgt er vanuit het noorden dan weer een volgende portie polaire lucht en sneeuw !

Aan het einde van de langere termijn, we zitten dan rond 10 december kiest de operationele uitdraai van het GFS voor een veel zachtere oplossing. Deze wordt echter door de andere ensemble leden niet of slecht gedeeltelijk ondersteund. Voorlopig deze “uitbijter” dus maar even vergeten!

GFS met aan het einde de afwijkende operationel run (dikke zwarte lijn)

ECMWF
Het Europese model ECMWF gaat in grote lijnen mee met het GFS model. In de loop van de volgende week ook hier een tijdelijke verzachting vanaf dinsdag – woensdag. De verzachting wordt vanavond wat prominenter berekend doordat het zwaarte punt van het “oude” blokkade hoog naar zuid Europa verplaatst.

Met de opbouw van een volgend Atlantisch blokkade gaat in het voorveld van een uitdiepende hoogtetrog en opkomend koufront tijdelijk markant zachtere lucht binnen stromen.

ECMWF met de pre-frontale verzachting medio volgende week

Voor woensdag en donderdag met een zuidwestelijke hoogtestroming dan zachter. Vrijdag volgt het koufront en gaat het opnieuw afkoelen resp. keer de winter terug!

Voor wat betreft de langere termijn, tweede helft van de volgende week,  lijken de modellen wat te worstelen met de sturende drukgebieden en het verloop van de polaire jet. De vraag is daarbij ook in hoeverre de ECMWF deze zachtere variant ondersteunen.

Morgen maar eens verder kijken, fijne avond nog en truste voor straks…. Ciao

Voor diegenen die het gemist hebben hieronder de Vlog vanmiddag gemaakt vanuit de sneeuw in de Oberwallis Alpen!

(Visited 982 times, 1 visits today)

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

 

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer

Innsbruck zomer

Beleef de variatie in Innsbruck

Pure levensvreugde voor een onvergetelijke vakantie: tussen cultuur en natuur, hoogtes en dieptes, tradities en trends – geen andere regio combineert extreme tegenstellingen op zo’n charmante wijze als Innsbruck. Hier kun je je vanuit het hart van de hoofdstad van Tirol binnen slechts 20 minuten in luchtige hoogtes op de Nordkette begeven. Lees meer

Isere

Eindeloos wandelen en fietsen in Isère

Isère ligt in het zuidelijke deel van de Franse Alpen en bestaat voor een groot deel uit hooggebergte. Kenmerkend zijn de indrukwekkende bergtoppen, ruige natuur, gletsjers, valleien en bossen. Je kunt er eindeloos wandelen, mountainbiken, klimmen en genieten van de rust.

In het departement liggen verschillende bergmassieven, waaronder de Écrins, de Belledonne, de Vercors en de Chartreuse, allemaal onderdeel uitmakend van de Alpen. De hoofdstad Grenoble is een bezoek ook zeker waard.

Lees meer