Korte update avond modellen

Vergeleken met de ochtend uitdraai volgen het GFS en het ECMWF vanavond de ingezette winterse koers met ingang van het komende weekend.

Na een markante verzachting (Südföhn) die vooral aan de noordkant gaat intreden gaat zaterdag / zondag een koufront van het noordwesten uit een volgende winterse episode inleiden. Het wordt niet alleen kouder ook gaat er weer sneeuw tot in de lagere delen en dalen vallen. Zaterdag zondag daalt de sneeuwval van 1800 naar circa 500 meter.

ECMWF voor zaterdag 12h00

Spannend gaat nog worden in hoeverre in het verdere verloop de Alpen in het overgangsgebied van zachtere lucht vanuit het zuidoosten en koudere lucht vanuit het noorden komen te liggen. Vooral de oostelijke Alpen maken dan (tijdelijk) ook kans op de instroom van zachtere en ook vochtigere lucht. (laag zuidwest Europa)

ECMWF donderdag 30 november

De exacte positie van de druksystemen en met name de lagedruk boven west Europa zal tevens ook belangrijk gaan worden voor de neerslag en sneeuw prognoses. Uitgaande van de huidige constellatie zijn grotere neerslag (sneeuw) hoeveelheden zeer goed mogelijk. Voor details is het echter nog te vroeg, daarover de komende dagen meer.

Johanns vlog van vanmiddag op Facebook gemist?

Hieronder nog een impressie vanuit een winters Termen in Oberwallis 20 -11. Fijne avond nog en Grüsse in die Nacht. Ciao

Webcams- meer beelden uit

de Alpen en Oberwallis zie – Meteo-Oberwallis – en onze link – Alpenwebcams

Voor reis -verkeer- informatie van en naar de Alpen zie onze pagina op de site – HIER –

Join Alpenweerman community:

JOIN US, wordt sponsor of partner van Alpenweerman.nl.  Neem geheel vrijblijvend contact met ons op via info@alpenweerman.nl.

(Visited 594 times, 1 visits today)

één reactie op “Alpen – Avond update / Vlog Johann”

  • Remco Mienis
    20 november 2017 at 21:00

    Heerlijke vlog en beelden. en laat de 4e op rij maar komen!!

Comments are closed.

 

Val d'Aosta

Wintersport in Valle d’Aosta

Het bergdecor van Valle d’Aosta in Noord-Italië is adembenemend. Het dal wordt omringd door de hoogste toppen, door de Mont Blanc, de Monte Cervino, de Monte Rosa. Skiën tot 3000 meter en zelfs hoger betekent sneeuwzekerheid tot eind april. Lees hier de reistips en reisverhalen. Lees meer

Ortovox

Ortovox: duurzame veiligheid in de bergen

Ortovox produceert volledig klimaatneutraal de allerbeste buitensportkleding en bijbehorende accessoires, ook voor wintersport. Wat in 1980 begon met een revolutionaire lawinepieper heeft dit jaar geleid tot ontwikkeling van een hightech airbagsysteem. Dat natuurlijk naast de kleding en gear die comfortabel, stijlvol zijn en altijd gericht op veiligheid.


Wil je meer weten over Ortovox, bijvoorbeeld over de klimaatneutrale collectie, de Safety Academy met lawinetrainingen of natuurlijk de kleding, klik dan hieronder. In Nederland koop je Ortovox bij TwinSeasons. Lees meer

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer