Lees hier alles over wintersport in Innsbruck en omgeving


 

Korte update avond modellen

Vergeleken met de ochtend uitdraai volgen het GFS en het ECMWF vanavond de ingezette winterse koers met ingang van het komende weekend.

Na een markante verzachting (Südföhn) die vooral aan de noordkant gaat intreden gaat zaterdag / zondag een koufront van het noordwesten uit een volgende winterse episode inleiden. Het wordt niet alleen kouder ook gaat er weer sneeuw tot in de lagere delen en dalen vallen. Zaterdag zondag daalt de sneeuwval van 1800 naar circa 500 meter.

ECMWF voor zaterdag 12h00

Spannend gaat nog worden in hoeverre in het verdere verloop de Alpen in het overgangsgebied van zachtere lucht vanuit het zuidoosten en koudere lucht vanuit het noorden komen te liggen. Vooral de oostelijke Alpen maken dan (tijdelijk) ook kans op de instroom van zachtere en ook vochtigere lucht. (laag zuidwest Europa)

ECMWF donderdag 30 november

De exacte positie van de druksystemen en met name de lagedruk boven west Europa zal tevens ook belangrijk gaan worden voor de neerslag en sneeuw prognoses. Uitgaande van de huidige constellatie zijn grotere neerslag (sneeuw) hoeveelheden zeer goed mogelijk. Voor details is het echter nog te vroeg, daarover de komende dagen meer.

Johanns vlog van vanmiddag op Facebook gemist?

Hieronder nog een impressie vanuit een winters Termen in Oberwallis 20 -11. Fijne avond nog en Grüsse in die Nacht. Ciao

Webcams- meer beelden uit

de Alpen en Oberwallis zie – Meteo-Oberwallis – en onze link – Alpenwebcams

Voor reis -verkeer- informatie van en naar de Alpen zie onze pagina op de site – HIER –

Join Alpenweerman community:

JOIN US, wordt sponsor of partner van Alpenweerman.nl.  Neem geheel vrijblijvend contact met ons op via info@alpenweerman.nl.

één reactie op “Alpen – Avond update / Vlog Johann”

  • Remco Mienis
    20 november 2017 at 21:00

    Heerlijke vlog en beelden. en laat de 4e op rij maar komen!!

Comments are closed.