Klik hier om mee te doen met de win-actie


 

Dit weekend zorgt een Tussenhoog voor een weersverbetering in de Alpen. In de ochtend kan Hochnebel verwacht worden in de dalen, maar in de bergen zon. Op zondag zwakt het Tussenhoog af en wordt het Föhniger. Maandag zorgt een koufront voor meer bewolking, regen en een daling van de temperatuur.

Herfstweer met regen, Hochnebel en ook zonnige perioden

Afgelopen dagen liepen de temperaturen flink op aan de noordkant van de Alpen door de Föhn. Afgelopen nacht trok een regengebied over en inmiddels klaart het steeds meer op en laat de zon zich vaker zien.

Mooie herfstkleuren circa 1000-1200 meter hoogte gisteren in Termen – Oberwallis

Vandaag begint de dag met veel bewolking. Het regengebied trekt langzaam weg richting het oosten en er komt meer ruimte voor de zon. De sneeuwvalgrens lag de afgelopen uren rond de 2000-2200m. Vanmiddag blijft het veelal droog en staat er een matige wind vanuit het westen.

Morgen, zondag een weersverbetering dankzij een Tussenhoog. In de ochtend kan het nog mistig zijn en veel Hochnebel, die in de loop van de ochtend zal verdwijnen. In sommige dalen kan de mist hardnekkiger zijn en langer blijven hangen, maar hogerop schijnt de zon. De wind draait richting zuid en is soms krachtig. Met de Föhn kunnen temperaturen weer oplopen naar 20 garden.

Maandag begint wederom met mist en Hochnebel. Het Tussenhoog neemt echter in kracht af en een koufront bereikt de Alpen. In het westen bereikt het koufront het eerste de Alpen. In het oosten van de Alpen zal dit pas later op dag zijn. De temperatuur doet een flinke stap terug en de sneeuwvalgrens komt op 1500-1000m te liggen. In de bergen kan het daarbij ook stormachtig zijn.

De tweede helft van de week komt een meer westelijke stroming op gang. Afhankelijk hoe ver deze naar het zuiden gaat afzakken kunnen de Alpen ook de maken krijgen met meer wisselvallig weer. (Wetterzentrale.de)
Spectaculair gezicht de satellietfoto van gisteren is goed te zien met de depressis boven de oceaan en daartussen ook een band met rook (bron: NASA Worldview).

Vooruitzicht

Dinsdag neemt de neerslag weer af en laat de zon zich vaker zien. De temperaturen liggen lager in vergelijking met het weekend. In de tweede helft van de week komt een meer westelijke stroming op gang. Afhankelijk hoe ver de straalstroom naar het zuiden gaat afzakken kunnen de Alpen tijdens deze westcirculatie ook de maken krijgen met meer wisselvallig weer. Interessant is daarbij ook in de gaten te houden een sterk lagedrukgebied op de oceaan – ex-orkaan Epsilon – die het weer volgende week in Europa kan gaan beïnvloeden. Daarover meer de komende dagen.

(Visited 223 times, 1 visits today)

 

SalzburgerLand

Win een skivakantie naar SalzburgerLand 

Je merkt het overal in SalzburgerLand: de locals en de wintersporter zijn simpelweg verliefd op de winter. Een skivakantie, daar houden we allemaal van toch? Maar het wordt natuurlijk nog veel leuker als die vakantie ook nog eens gratis is! Doe hier mee aan de prijsvraag en maak kans op een van de negen wintersportreizen. Elke reis is voor 2 personen. 7 nachten in een 2-persoonskamer in een hotel, inclusief halfpension. Plus twee skipassen voor 6 dagen. Doe mee!

Voigt Travel

Wintersporten in Zweden en Noorwegen 

Kleinschalige pistes, Zweedse koffiepauzes en uitzicht op beboste heuvels: ga wintersporten op z’n Scandinavisch’. Weg van de massa skiën en snowboarden tussen de Zweden en Noren. Bekijk hier de bijzondere winterse reizen van Voigt Travel. Lees meer

Wintersportboeken

Boeken over wintersport

Of je nu nog aan je eerste afdaling moet beginnen of al een doorgewinterde liefhebber van skiën bent? Ook jij vindt hier vast het juiste boek over wintersport. Zorg dus dat je tijdens een wintersport volop van de sneeuw geniet dankzij een goede voorbereiding en inspiratie. Zo zijn er boeken over de juiste technieken en trainingen en de beste je ski-uitrusting. Bestel hier