Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Dit weekend zorgt een Tussenhoog voor een weersverbetering in de Alpen. In de ochtend kan Hochnebel verwacht worden in de dalen, maar in de bergen zon. Op zondag zwakt het Tussenhoog af en wordt het Föhniger. Maandag zorgt een koufront voor meer bewolking, regen en een daling van de temperatuur.

Herfstweer met regen, Hochnebel en ook zonnige perioden

Afgelopen dagen liepen de temperaturen flink op aan de noordkant van de Alpen door de Föhn. Afgelopen nacht trok een regengebied over en inmiddels klaart het steeds meer op en laat de zon zich vaker zien.

Mooie herfstkleuren circa 1000-1200 meter hoogte gisteren in Termen – Oberwallis

Vandaag begint de dag met veel bewolking. Het regengebied trekt langzaam weg richting het oosten en er komt meer ruimte voor de zon. De sneeuwvalgrens lag de afgelopen uren rond de 2000-2200m. Vanmiddag blijft het veelal droog en staat er een matige wind vanuit het westen.

Morgen, zondag een weersverbetering dankzij een Tussenhoog. In de ochtend kan het nog mistig zijn en veel Hochnebel, die in de loop van de ochtend zal verdwijnen. In sommige dalen kan de mist hardnekkiger zijn en langer blijven hangen, maar hogerop schijnt de zon. De wind draait richting zuid en is soms krachtig. Met de Föhn kunnen temperaturen weer oplopen naar 20 garden.

Maandag begint wederom met mist en Hochnebel. Het Tussenhoog neemt echter in kracht af en een koufront bereikt de Alpen. In het westen bereikt het koufront het eerste de Alpen. In het oosten van de Alpen zal dit pas later op dag zijn. De temperatuur doet een flinke stap terug en de sneeuwvalgrens komt op 1500-1000m te liggen. In de bergen kan het daarbij ook stormachtig zijn.

De tweede helft van de week komt een meer westelijke stroming op gang. Afhankelijk hoe ver deze naar het zuiden gaat afzakken kunnen de Alpen ook de maken krijgen met meer wisselvallig weer. (Wetterzentrale.de)
Spectaculair gezicht de satellietfoto van gisteren is goed te zien met de depressis boven de oceaan en daartussen ook een band met rook (bron: NASA Worldview).

Vooruitzicht

Dinsdag neemt de neerslag weer af en laat de zon zich vaker zien. De temperaturen liggen lager in vergelijking met het weekend. In de tweede helft van de week komt een meer westelijke stroming op gang. Afhankelijk hoe ver de straalstroom naar het zuiden gaat afzakken kunnen de Alpen tijdens deze westcirculatie ook de maken krijgen met meer wisselvallig weer. Interessant is daarbij ook in de gaten te houden een sterk lagedrukgebied op de oceaan – ex-orkaan Epsilon – die het weer volgende week in Europa kan gaan beïnvloeden. Daarover meer de komende dagen.

(Visited 221 times, 1 visits today)

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

 

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer

Innsbruck zomer

Beleef de variatie in Innsbruck

Pure levensvreugde voor een onvergetelijke vakantie: tussen cultuur en natuur, hoogtes en dieptes, tradities en trends – geen andere regio combineert extreme tegenstellingen op zo’n charmante wijze als Innsbruck. Hier kun je je vanuit het hart van de hoofdstad van Tirol binnen slechts 20 minuten in luchtige hoogtes op de Nordkette begeven. Lees meer

Isere

Eindeloos wandelen en fietsen in Isère

Isère ligt in het zuidelijke deel van de Franse Alpen en bestaat voor een groot deel uit hooggebergte. Kenmerkend zijn de indrukwekkende bergtoppen, ruige natuur, gletsjers, valleien en bossen. Je kunt er eindeloos wandelen, mountainbiken, klimmen en genieten van de rust.

In het departement liggen verschillende bergmassieven, waaronder de Écrins, de Belledonne, de Vercors en de Chartreuse, allemaal onderdeel uitmakend van de Alpen. De hoofdstad Grenoble is een bezoek ook zeker waard.

Lees meer