klik hier voor de voordeelaanbiedingen


 

Dit weekend zorgt een Tussenhoog voor een weersverbetering in de Alpen. In de ochtend kan Hochnebel verwacht worden in de dalen, maar in de bergen zon. Op zondag zwakt het Tussenhoog af en wordt het Föhniger. Maandag zorgt een koufront voor meer bewolking, regen en een daling van de temperatuur.

Herfstweer met regen, Hochnebel en ook zonnige perioden

Afgelopen dagen liepen de temperaturen flink op aan de noordkant van de Alpen door de Föhn. Afgelopen nacht trok een regengebied over en inmiddels klaart het steeds meer op en laat de zon zich vaker zien.

Mooie herfstkleuren circa 1000-1200 meter hoogte gisteren in Termen – Oberwallis

Vandaag begint de dag met veel bewolking. Het regengebied trekt langzaam weg richting het oosten en er komt meer ruimte voor de zon. De sneeuwvalgrens lag de afgelopen uren rond de 2000-2200m. Vanmiddag blijft het veelal droog en staat er een matige wind vanuit het westen.

Morgen, zondag een weersverbetering dankzij een Tussenhoog. In de ochtend kan het nog mistig zijn en veel Hochnebel, die in de loop van de ochtend zal verdwijnen. In sommige dalen kan de mist hardnekkiger zijn en langer blijven hangen, maar hogerop schijnt de zon. De wind draait richting zuid en is soms krachtig. Met de Föhn kunnen temperaturen weer oplopen naar 20 garden.

Maandag begint wederom met mist en Hochnebel. Het Tussenhoog neemt echter in kracht af en een koufront bereikt de Alpen. In het westen bereikt het koufront het eerste de Alpen. In het oosten van de Alpen zal dit pas later op dag zijn. De temperatuur doet een flinke stap terug en de sneeuwvalgrens komt op 1500-1000m te liggen. In de bergen kan het daarbij ook stormachtig zijn.

De tweede helft van de week komt een meer westelijke stroming op gang. Afhankelijk hoe ver deze naar het zuiden gaat afzakken kunnen de Alpen ook de maken krijgen met meer wisselvallig weer. (Wetterzentrale.de)
Spectaculair gezicht de satellietfoto van gisteren is goed te zien met de depressis boven de oceaan en daartussen ook een band met rook (bron: NASA Worldview).

Vooruitzicht

Dinsdag neemt de neerslag weer af en laat de zon zich vaker zien. De temperaturen liggen lager in vergelijking met het weekend. In de tweede helft van de week komt een meer westelijke stroming op gang. Afhankelijk hoe ver de straalstroom naar het zuiden gaat afzakken kunnen de Alpen tijdens deze westcirculatie ook de maken krijgen met meer wisselvallig weer. Interessant is daarbij ook in de gaten te houden een sterk lagedrukgebied op de oceaan – ex-orkaan Epsilon – die het weer volgende week in Europa kan gaan beïnvloeden. Daarover meer de komende dagen.

(Visited 223 times, 1 visits today)

 

Val d'Aosta

Wintersport in Valle d’Aosta

Het bergdecor van Valle d’Aosta in Noord-Italië is adembenemend. Het dal wordt omringd door de hoogste toppen, door de Mont Blanc, de Monte Cervino, de Monte Rosa. Skiën tot 3000 meter en zelfs hoger betekent sneeuwzekerheid tot eind april. Lees hier de reistips en reisverhalen. Lees meer

Ortovox

Ortovox: duurzame veiligheid in de bergen

Ortovox produceert volledig klimaatneutraal de allerbeste buitensportkleding en bijbehorende accessoires, ook voor wintersport. Wat in 1980 begon met een revolutionaire lawinepieper heeft dit jaar geleid tot ontwikkeling van een hightech airbagsysteem. Dat natuurlijk naast de kleding en gear die comfortabel, stijlvol zijn en altijd gericht op veiligheid.


Wil je meer weten over Ortovox, bijvoorbeeld over de klimaatneutrale collectie, de Safety Academy met lawinetrainingen of natuurlijk de kleding, klik dan hieronder. In Nederland koop je Ortovox bij TwinSeasons. Lees meer

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer