Advertentie

Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Vandaag zorgt een trog voor afkoeling in de Alpen. Wanneer deze trog vanmiddag en vanavond over de Alpen trekt valt er neerslag ook in de vorm van sneeuw. Op zondag komt er een hoog uit het westen dat gaat zorgen voor een weersverbetering de komende dagen. Na het weekend lopen de temperaturen op en krijgen we een aantal mooie ‘laat-zomer’ dagen.

Sneeuw vanaf 1800 m, na het weekend oplopende temperaturen

Afgelopen donderdag vielen er een aantal stevige regen- en onweersbuien in de Alpen. Vooral in Oostenrijk was het plaatselijk veel overlast. Zie de video hieronder in Saalbach waar veel wateroverlast was. Gisteren trok een koufront al over de Alpen waardoor de temperaturen omlaag gingen en neerslag viel.

Beelden van de wateroverlast afgelopen donderdag uit Saalbach (via Aktuelle Wetterwarnungen fur Osterreich) 


Gisteren op de Hintertux gletsjer. Boven op de top 5 graden en de sneeuw is Slush, maar genieten er niet minder om. (foto: Marco Mienis)

Vandaag is een dag met veel bewolking. Op de meeste plaatsen begint de dag droog, maar al snel begint het te regen. In de zuidelijke Alpen gaan er een aantal hevige buien en onweersbuien plaatsvinden. Vooral in de middag begint het te regenen en ook te sneeuwen op de meeste plaatsen in de Alpen. Ook gaan de temperaturen verder omlaag. Deze weersverslechtering wordt veroorzaakt door een trog. Een trog ontstaat door convergentie van luchtmassa. Convergentie is het naar elkaar toestromen van lucht. Een teveel aan lucht onderin de atmosfeer veroorzaakt een optilling, gevolgd door afkoeling, condensatie en wolkenvorming. Na een koufront die gepaard gaat met slecht weer volgt vaak een trog als het een tijd lang mooi weer is geweest.

Door de sterke afkoeling zakt de sneeuwgrens in het noorden in loop van de avond naar 2000 m tot plaatselijk 1800 m. De meeste sneeuw wordt verwacht rond de Alpenhoofdkam en het westelijke deel van Oostenrijk. Sneeuwhoeveelheden van 10 tot 20 cm kunnen verwacht worden. Daarbij waait een stevige wind vanuit noordwestelijke richting.


Een trog trekt over de Alpen die zorgt voor afkoeling en sneeuw in de bergen later vandaag (weerkaart KNMI, HIRLAM)
Een sterke noordwestelijke hoogtestroming zorgt voor een Noordföhn dit weekend (Föhn diagram Zwitserland)

Morgen, de zondag begint overwegend bewolkt en vallen er in de ochtend nog aantal buien met sneeuw vanaf 2000 m. In de loop van de dag neemt de neerslag af en zijn er opklaringen. In het westelijke deel van de Alpen is het eerder droog en is de zon vaker te vinden. In de middag zijn er steeds meer droge perioden en is de zon ook vaker te vinden op de meeste plaatsen in de Alpen.


Neerslag verwachting voor de komende 2 dagen. In de nacht van zaterdag op zondag valt sneeuw rond de Alpen hoofdkam. De meeste neerslag wordt verwacht in het westen van Oostenrijk (ICON-EU, via WXCHARTS)

Maandag is het ‘herfstachtige weer’ weer voorbij. De temperaturen lopen op door het intreden van een hoog. Dit zorgt voor zeer drogere en stabielere lucht in de Alpen. De zon schijnt van ’s ochtends de hele dag. In de ochtend kan het nog wel fris zijn met enkele nevelvelden, maar later op de dag stijgen de temperaturen snel en deze liggen het hoogst in het westen.


Na het weekend lopen de temperaturen snel op. Met name de dinsdag en woensdag worden een aantal mooie ‘laat-zomerse’ dagen. Hier is te zien dat de temperatuur op woensdag duidelijk hoger is dan normaal (ECMWF 850 hPa temp. afwijking)


Dit weekend krijgen we te maken met sterke afkoeling in de Alpen. Vanaf maandag lopen de temperaturen snel op met nog een kleine dip op donderdag en vrijdag (ECMWF ensemble, via Meteoguru) 

Vooruitzichten

Dinsdag en woensdag worden een aantal zeer mooie en zonnige dagen in de Alpen. In de dalen stijgt de temperaturen tot zomerse waarden boven de 25 graden. Daarbij staat mogelijk een zwakke oostelijk stroming (Bise). Hierdoor kan in de ochtend nog wat nevel hangen in de dalen. Op donderdag en vrijdag neemt de onstabiliteit toe en zorgt een zwakke storing voor toenemende kans op neerslag. Daarbij gaat de temperatuur gaat tijdelijk iets omlaag, maar blijft deze nog altijd iets boven de normaal voor de tijd van het jaar.


Aan het einde van de recordbrekende, meteorologische zomer 2018 wordt deze tot en met zondag (26 augustus) ten volle gevierd in de Kitzbüheler Alpen (Tirol / Oostenrijk).  (beeldenQYINT / Julius Steinbacher

Real Estate – Een eigen “stekkie” in Wallis – Zwitserland !?
Via Alpenweerman komt u bij de mooiste en exclusieve koop en huurwoningen in Zwitserland (Wallis) vlak bij o.a. de bekende skigebieden van Saas Fee, Zermatt, Aletsch Arena.

Checking out new property for the real estate marketing

Villars-sur-Ollon

Nieuw in onze portefueille – In het familie-resort Villars-sur-Ollon in het hart van de Alpes Vaudoises, een uniek gelegen zeer stijlvol en ruim luxe duplex appartement op 2 etages hoog boven het Rhonedal en met een fenomenaal uitzicht richting de Dents-du-Midi en Mont Blanc-massief)!

Meer informatie over dit unieke “stekje”?!  kijk dan eens op DEZE link

Zie ook Winter- en zomerkuuroord Villars-sur-Ollon in de Zwitserse gemeente Ollon!

Skolido.nl – Real Estate en vakantie woningen

Via de site van Skolido.nl bieden wij deze en doorlopende andere (nieuwe) objecten in Zwitserland en speciaal in Wallis aan en brengen u in contact met onze eigen “Alpenweerman makelaar” Daniel Ottersbach.

Daniel spreekt meerdere talen en zal u tijdens het gehele proces van dienst zal zijn. Of u nu informatie wilt over de omgeving, de Zwitserse wetgeving, klimaat, en onderkomen. Wij hebben diverse specialisten ter plaatse om u te ondersteunen in het kopen of huren van een woning in Wallis of Zwitserland.

Interesse? Kijk dan eens op Skolido of neem contact op met
Johann Geers: info@alpenweerman.nl

Join Alpenweerman community:
Alpenweerman.nl is volop groeiende en heeft steeds meer lezers voor de dagelijkse weerpraatjes voor zowel de Alpen als voor de Lage Landen. Verder verschijnen er met regelmaat ook andere zeer interessante artikelen. Bovendien zijn we eerder dit jaar uitgeroepen tot de snelste stijger en staan we op een hele mooie 6e plaats voor ‘meest effectieve en toonaangevende Nederlandse wintersportwebsite’s 2018′.

Mocht je interesse hebben om binnen het Alpenweerman platform te participeren of om ons team te komen versterken (Alpenweer, Benelux-weer, IT, marketing, bloggen, vloggen, sociale media) neem dan contact met ons op via info@alpenweerman.nl 

Wil je sponsor of partner worden van ‘The fastest rising star at the sky’, dan kan ook geheel vrijblijvend contact met ons worden opgenomen via het genoemde mailadres en vraag dan naar de mogelijkheden.

Wij kunnen de volgende diensten leveren:
Weerbericht op maat! Maak je niet druk om het weer, dat doen wij voor u!

  • Trainingen voor bedrijven, scholen, verenigingen, sponsoren etc..
  • Cursussen tbv weerkunde, meteo, weerstations etc..
  • Kennissessies op locatie (ook in het buitenland)
  • Seminars en Webinars
  • NIEUW Excl. compleet verzorgde “Ski Safari ‘s” Wallis (Aletsch / Zermatt – Cervinia)
  • Wereldwijde weathercard service
  • Ook in de Alpenlanden kan het op locatie geregeld worden.

Wilt u meer informatie of wilt u weten wat wij voor uw kunnen betekenen?
Neem dan contact op met: info@alpenweerman.nl / remco@alpenweerman.nl

Meer weer en foto’s vind je op Facebook  en/of TwitterOok zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS. Foto’s zien we graag tegemoet op foto@alpenweerman.nl.

(Visited 737 times, 1 visits today)
Advertentie

 

Advertentie

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Advertentie

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer

Advertentie

Wintersportboeken

Boeken over wintersport

Of je nu nog aan je eerste afdaling moet beginnen of al een doorgewinterde liefhebber van skiën bent? Ook jij vindt hier vast het juiste boek over wintersport. Zorg dus dat je tijdens een wintersport volop van de sneeuw geniet dankzij een goede voorbereiding en inspiratie. Zo zijn er boeken over de juiste technieken en trainingen en de beste je ski-uitrusting. Bestel hier