Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Algemeen: Een koufront nadert de Alpen en brengt koelere en vochtige lucht met zich mee vanuit het noordwesten. Van tijd tot tijd vallen er porties sneeuw waardoor de sneeuwcondities weer gaan verbeteren. De Zuid-Alpen krijgen te maken met een Genua laag die vochtige en zachte lucht met zich meebrengt. Richting komend weekend kan een südfohn gaan zorgen voor een flink pak sneeuw in de Zuid-Alpen.

Kou wint terrein terug 
De afgelopen dagen waren de sneeuwcondities erg wisselend in de Alpen, vooral door de sterke temperatuur stijging van de afgelopen paar dagen. Dit heeft geleid tot wat sneeuwverliezen in de lagere delen, vooral aan de noordkant van de Alpen viel er op zaterdagnacht en zondagochtend wat regen. Daarna maakte de regen plaats voor zonneschijn en gingen de temperaturen nog iets verder omhoog. Het voelde hierdoor eerder aan als lente dan als de winter.

Cb4KMUHW4AATQxB

 Mooie föhn wolken, zoals deze in de vorm van een sneeuwhaas. via Twitter SRF

obs_2016_02_22_18_00_3_2
obs_2016_02_22_18_00_462_2

Uitzonderlijke hoge temperaturen gisteren vooral aan de Alpennoordkant. Zowel Zwitserland als Oostenrijk kwam temperaturen lokaal boven de 15 graden uit. (Kachelmannwetter.de)

Gelukkig heeft deze kortstondige warme periode inmiddels zijn piek gehad en gaat de rest van de week weer een stuk koeler verlopen met van tijd tot tijd wat sneeuw. Vooral aan de noordkant van de Alpen gaat er vandaag en morgen weer wat sneeuw bijvallen. Hierdoor kunnen de sneeuwcondities weer wat gaan verbeteren na deze korte lenteachtige opleving. Op dit moment trekt een koufront al zuidwaarts over de Alpen die vandaag en morgen voor wat sneeuw gaat zorgen. De sneeuwgrens daalt hierbij van 2000m naar 1300m aan de noordkant van de Alpen later vandaag. De meeste sneeuw valt aan de Alpen noordkant variërend tussen de 10 a 20cm. Daarbij kan het af en toe ook stevig waaien.

Schermafbeelding 2016-02-23 om 08.29.28

Actueel radar beeld (9:30). Het koufront beweegt zich langzaam richting het zuiden. In onder andere winterberg heeft het alweer wat gesneeuwd.

Cb4ia6VUAAAw_vn.jpg-large-2

Het viel goed op zijn plaats vannacht: in Winterberg is weer wit met 5-10 centimeter verse sneeuw. Via Maarten Minkman

Sneeuwdump Zuid-Alpen?
Na wat verse sneeuwval vandaag en morgen lijkt donderdag redelijk droog te verlopen. Op vrijdag wordt het weer wat wisselvalliger en zorgt een sterk lage luchtdrukgebied boven Spanje voor een sterke zuidelijke stroming. Hierdoor kan het in de Zuid-Alpen flink los gaan komend weekend. Dit is ook goed terug te zien op de sneeuwverwachtingskaart met sneeuwhoeveelheden die ver boven een meter uitkomen voor sommige gebieden in de Zuid-Alpen.

111a69a06540b911_1ac21e84e88a175e@2x-2

Kaart met de sneeuwverwachting t/m zondag. Vooral vanaf vrijdag, op zaterdag en zondag gaat er veel sneeuw vallen in de Zuid-Alpen (bergfex.nl)

Rtavn1201

Een sterke zuidelijke storing (sudstau) brengt vochtige lucht vanaf de middellandse zee met zich mee een zorgt voor flinke sneeuwval in de Zuid Alpen komende weekend.

Kijken we nog wat verder vooruit dan lijkt de kou steeds meer terrein te gaan winnen.Vooral het weekend spreidt de kou zich over een groot deel uit van Europa. Hoe dit zich verder zal ontwikkelen gaan de we komende dagen goed in de gaten houden. Voorlopig lijkt het dus nog niet gedaan met de winter en komen er nog paar mooi sneeuwdagen aan. Nog een hele fijne dag gewenst!

Recm1682

Na het weekend breidt de kou zich verder uit over een groot deel van Europa. Voorlopig lijkt het nog niet gedaan met de winter!  

Alpenweerman is powered by Kachelmann Wetter en Meteo-Oberwallis

Meer (Alpen)weer en updates ook via Alpenweerman Facebook of Twitter

(Visited 705 times, 1 visits today)

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

 

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer

Innsbruck zomer

Beleef de variatie in Innsbruck

Pure levensvreugde voor een onvergetelijke vakantie: tussen cultuur en natuur, hoogtes en dieptes, tradities en trends – geen andere regio combineert extreme tegenstellingen op zo’n charmante wijze als Innsbruck. Hier kun je je vanuit het hart van de hoofdstad van Tirol binnen slechts 20 minuten in luchtige hoogtes op de Nordkette begeven. Lees meer

Isere

Eindeloos wandelen en fietsen in Isère

Isère ligt in het zuidelijke deel van de Franse Alpen en bestaat voor een groot deel uit hooggebergte. Kenmerkend zijn de indrukwekkende bergtoppen, ruige natuur, gletsjers, valleien en bossen. Je kunt er eindeloos wandelen, mountainbiken, klimmen en genieten van de rust.

In het departement liggen verschillende bergmassieven, waaronder de Écrins, de Belledonne, de Vercors en de Chartreuse, allemaal onderdeel uitmakend van de Alpen. De hoofdstad Grenoble is een bezoek ook zeker waard.

Lees meer