Algemeen:  Een hogedrukas strekt zich vandaag uit van de Azoren tot het noorden van de Balkan. Hierdoor wordt er nog steeds droge en continale lucht naar de Alpen gestuurd. Tijdens het weekend draait de wind meer naar het zuiden en bereikt Afrikaanse lucht de Alpen. Zaterdag en zondag beloven dan ronduit zomers te verlopen met hoge temperaturen voor de tijd van het jaar en veel zon.

Officieel is de herfst begonnen maar de depressies vragen nog even uitstel.

Nu de herfst officieel begonnen is zouden we allemaal regen en wind verwachten. Toch is het tegendeel waar. Volgende dagen krijgen we namelijk veelal aangenaam nazomerweer. Het hogedrukgebied boven centraal Europa houdt de depressies met bijhorende regenzones voorlopig ver buiten de Alpen. Tegelijk is het erg rustig en kan de zon de boel opwarmen tot temperaturen rond de gemiddelde waarden voor de tijd van het jaar. Morgen en overmorgen draait de wind meer naar het zuiden en zorgt de lucht van Afrikaanse origine voor een stijging van de temperaturen.

[/fusion_builder_container]

(Visited 172 times, 1 visits today)
Advertentie

 

Advertentie

Val Thorens

Beste skioord 2023: Val Thorens

Val Thorens is zojuist voor de 8e keer uitgeroepen tot beste skigebied ter wereld. Val Thorens ligt op een hoogte van 2.300 m en is daarmee het hoogst gelegen skioord van Europa. Als eerste geopend (in november) en als laatste gesloten (in mei), biedt het skiërs een enorm speelterrein voor een onvergetelijke vakantie. Lees meer

Advertentie

Andorra

Atypical Andorra

Als je wilt dat je winter anders is dan anders, kom dan ontdekken dat je in de sneeuw van Andorra niet alleen kunt skiën. Andorra heeft maar liefst 300km aan skipistes, verdeeld over skigebieden. Maar er is meer. Veel meer! Lees hier alles over wintersporten in Atypical Andorra. Lees meer

Advertentie

SalzburgerLand

Win een skivakantie naar SalzburgerLand 

Je merkt het overal in SalzburgerLand: de locals en de wintersporter zijn simpelweg verliefd op de winter. Een skivakantie, daar houden we allemaal van toch? Maar het wordt natuurlijk nog veel leuker als die vakantie ook nog eens gratis is! Doe hier mee aan de prijsvraag en maak kans op een van de 7 wintersportreizen. Elke reis is voor 2 personen. 7 nachten in een 2-persoonskamer in een hotel, inclusief halfpension. Plus twee skipassen voor 6 dagen. Doe mee!