Algemeen: aan de voorzijde van een depressie met centrum boven de Biskaje wordt met een zuidwestelijke hoogtestroming zeer zachte lucht aangevoerd. Tevens heeft zich door toenemende drukverschillen tussen noord en zuid een Südföhn situatie en Südstau ontwikkelt welke zich nog iets versterkt. Vrijdag passage koufront en vooral in westen tijdelijk wat minder zacht.

Een aantal dagen geleden meldde ik al dat we vandaag mogelijk de eerste zomerse dag zullen gaan pakken. Nog even ter herinnering, dat is een dag waarbij de temperatuur in de weerhut tot 25 graden of meer stijgt. Dat zeer zachte lucht over de Alpen aan het uitstromen is en de föhn de temperaturen nog wat verder in de hoogte drijft konden we ook gisteren al heel goed merken. Zo steeg hier het kwik hier in Oberwallis in het dal al tot 22.4 graden en ook in Tirol in Oostenrijk werd de 21 graden al gepasseerd. Daarbij klaarde het van het zuiden uit ook nog eens steeds meer op. In de nacht koelde het weer wat af en ontstond er lokaal wat mist of Hochnebel die vandaag snel zal oplossen en dan wordt het met de zon en Föhn opnieuw zeer zacht of beter gezegd, gewoon warm.

[/fusion_builder_container]

(Visited 44 times, 1 visits today)
Advertentie

 

Advertentie

Val Thorens

Beste skioord 2023: Val Thorens

Val Thorens is zojuist voor de 8e keer uitgeroepen tot beste skigebied ter wereld. Val Thorens ligt op een hoogte van 2.300 m en is daarmee het hoogst gelegen skioord van Europa. Als eerste geopend (in november) en als laatste gesloten (in mei), biedt het skiërs een enorm speelterrein voor een onvergetelijke vakantie. Lees meer

Advertentie

Andorra

Atypical Andorra

Als je wilt dat je winter anders is dan anders, kom dan ontdekken dat je in de sneeuw van Andorra niet alleen kunt skiën. Andorra heeft maar liefst 300km aan skipistes, verdeeld over skigebieden. Maar er is meer. Veel meer! Lees hier alles over wintersporten in Atypical Andorra. Lees meer

Advertentie

SalzburgerLand

Win een skivakantie naar SalzburgerLand 

Je merkt het overal in SalzburgerLand: de locals en de wintersporter zijn simpelweg verliefd op de winter. Een skivakantie, daar houden we allemaal van toch? Maar het wordt natuurlijk nog veel leuker als die vakantie ook nog eens gratis is! Doe hier mee aan de prijsvraag en maak kans op een van de 7 wintersportreizen. Elke reis is voor 2 personen. 7 nachten in een 2-persoonskamer in een hotel, inclusief halfpension. Plus twee skipassen voor 6 dagen. Doe mee!