Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Algemeen: aan de voorzijde van een depressie met centrum boven de Biskaje wordt met een zuidwestelijke hoogtestroming zeer zachte lucht aangevoerd. Tevens heeft zich door toenemende drukverschillen tussen noord en zuid een Südföhn situatie en Südstau ontwikkelt welke zich nog iets versterkt. Vrijdag passage koufront en vooral in westen tijdelijk wat minder zacht.

Een aantal dagen geleden meldde ik al dat we vandaag mogelijk de eerste zomerse dag zullen gaan pakken. Nog even ter herinnering, dat is een dag waarbij de temperatuur in de weerhut tot 25 graden of meer stijgt. Dat zeer zachte lucht over de Alpen aan het uitstromen is en de föhn de temperaturen nog wat verder in de hoogte drijft konden we ook gisteren al heel goed merken. Zo steeg hier het kwik hier in Oberwallis in het dal al tot 22.4 graden en ook in Tirol in Oostenrijk werd de 21 graden al gepasseerd. Daarbij klaarde het van het zuiden uit ook nog eens steeds meer op. In de nacht koelde het weer wat af en ontstond er lokaal wat mist of Hochnebel die vandaag snel zal oplossen en dan wordt het met de zon en Föhn opnieuw zeer zacht of beter gezegd, gewoon warm.

[/fusion_builder_container]

(Visited 33 times, 1 visits today)

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

 

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer

Innsbruck zomer

Beleef de variatie in Innsbruck

Pure levensvreugde voor een onvergetelijke vakantie: tussen cultuur en natuur, hoogtes en dieptes, tradities en trends – geen andere regio combineert extreme tegenstellingen op zo’n charmante wijze als Innsbruck. Hier kun je je vanuit het hart van de hoofdstad van Tirol binnen slechts 20 minuten in luchtige hoogtes op de Nordkette begeven. Lees meer

Isere

Eindeloos wandelen en fietsen in Isère

Isère ligt in het zuidelijke deel van de Franse Alpen en bestaat voor een groot deel uit hooggebergte. Kenmerkend zijn de indrukwekkende bergtoppen, ruige natuur, gletsjers, valleien en bossen. Je kunt er eindeloos wandelen, mountainbiken, klimmen en genieten van de rust.

In het departement liggen verschillende bergmassieven, waaronder de Écrins, de Belledonne, de Vercors en de Chartreuse, allemaal onderdeel uitmakend van de Alpen. De hoofdstad Grenoble is een bezoek ook zeker waard.

Lees meer