Advertentie

Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Ik neem jullie vandaag even mee naar de andere kant van de grote plas, waar in de VS ook zo’n 470 skiresorts zijn. Deze skigebieden trekken jaarlijks meer dan 50 miljoen bezoekers en ondersteund zo’n half miljoen banen. En allemaal zijn deze skigebieden open voor toerisme.

De economische neergang die het gevolg is van de hele corona pandemie heeft gevolgen voor vrijwel alle bedrijfstakken. Zo is in het VK het Bruto Binnenlands Product met bijna 20% geslonken. In de VS verloren 14,6 miljoen mensen hun baan in het eerste half jaar van 2020. De publieke staatsschuld (<- klik op link voor live meter) is momenteel ongeveer 28 biljoen (1 biljoen is 1000 miljard). Wanneer je dat in briefjes van 100 dollar zou omzetten, zou het er ongeveer zo uitzien:

Bron: Kleptocracy

Toerisme is één van de grootste economische sectoren ter wereld. Na olie en chemicaliën is het de derde grootste in de exportcategorie. De meeste horeca diensten zoals restaurants, hotels en pubs boekten afgelopen jaar bijna geen winst. Samen kijken we even hoe deze hele pandemie de skisector beïnvloedt.

Je kunt misschien nu een beetje indenken hoe de wintersportwereld hieronder lijdt. Afgelopen jaar moest bijna 93% van de skigebieden eerder hun deuren sluiten. De wintersport branche in de VS verloor 2 miljard als gevolg van de pandemie en het aantal wintersporters daalde het seizoen 2019-2020 met 14%.

De situatie lijkt nu enigszins te gaan verbeteren, maar verbetert misschien wel ten goede? Het wordt in de VS langzaam weer ‘normaal’ in de skigebieden. Wanneer je je verantwoordelijkheid neemt en voorzichtig bent is de wintersport -in onze ogen- misschien wel het beste voor metalen en fysieke gezondheid.

De hoofden van de wintersport industrie hebben er alles aan gedaan om ervoor te zorgen dat de gebieden dit seizoen veilig konden openen. Alle maatregelen die ze in ‘onze’ Alpen hebben, hebben ze daar ook getroffen. Alles is op reservering, dag tickets en veel voor ‘vaste’ gasten om toch de loyaliteit te tonen. Ze hebben gekeken hoeveel tickets er verkocht konden worden zodat alles toch veilig bleef. De meeste skigebieden lenen zich perfect voor het houden van afstand. De skigebieden en après-ski zoals wij dat hier kennen is daar werkelijk anders. Je had er al geen wachttijden bij de liften en de volggepakte hotels zie je ook niet heel veel in de VS en Canada.

Dat deze skigebieden nog steeds open zijn ondanks de enorme aantallen corona cijfers, daaruit kun je alleen maar concluderen dat zowel de bezoekers als het personeel en de gebieden het einde van het seizoen willen halen. Als het ons iets leert, is het dat mensen graag buiten willen zijn, in de frisse lucht en dat het voor de meeste van ons erg stressvol is om thuis en geïsoleerd te zitten. De nadenkende wintersporters hebben respect voor de natuur en regels die gelden. In de Alpen is het momenteel even niet anders dan deze gifbeker helemaal leeg te drinken en hopen op betere tijden, en dat wij heel misschien ook nog op één of twee latten kunnen staan dit seizoen.

via sierrasun.com

Nu hoor ik je denken: “In de Alpenlanden doen ze toch hetzelfde”? Ja, dat klopt. Het enorme nadeel voor ons is dat wij 2 a 3 landen verder weg wonen van de Alpen. De VS heeft dit probleem niet. Het is namelijk gewoon één land (met deelstaten) waar de ‘locals’ (vrijwel iedereen dus) gewoon een dagje een skiresort kunnen boeken. Maar wellicht, wanneer we nu zien hoe het in de VS en Canada gaat en dat alle gebieden open zijn, kunnen we daar wat van leren. Mensen eten niet in de restaurants, maar genieten van hun lunch in hun gehuurde huisje of eten op de piste. Après-ski was er al nihil dus ze missen het ook niet (belangrijk). De meeste skigebieden in de Alpen zijn compleet op de grote massa gefocust de laatste decennia. Hoe meer hoe beter, hoe voller des te meer cash. Verwent zijn wij. Wat nou als we gewoon ook teruggaan naar de basis. In de frisse buitenlucht is de kans op infectie verwaarloosbaar. Een wintersporter heeft namelijk niet veel nodig.  Een bed, een snowboard of ski’s en een berg sneeuw. En dan kunnen we er weer een jaar tegenaan. Zullen we samen hopen op deze specifieke, op skitoerisme gerichte (zonder de politiek) Amerikaanse taferelen? Want nog een jaar zonder, ga ik persoonlijk niet trekken!

Ok medestrijders, hoe gaan we het aanpakken zodat we volgend seizoen weer in de sneeuw staan?

(Visited 5.946 times, 1 visits today)
Advertentie

5 Reactie op “Alle skigebieden VS open en wat leren wij hiervan?”

 • Paul
  24 januari 2021 at 10:23

  Geen apres ski in de VS en Canada ? Nooit geweest zeker ? Ik ben meerdere keren in Breckenridge, Vail, Whistler en Banff geweest en meer dan genoeg apres ski gezien en meegemaakt !

 • Jan
  24 januari 2021 at 15:17

  Je hoeft niet naar VS te kijken voor dit verhaal. In Scandinavië is ook alles open. Ook daar gaat het niet om debiele apres-ski gewoontes maar om het pure buiten leven. Nadeel is nu wel dat je eerst 12 d in Quarantaine moet (in ons geval in eigen huis) voordat je de latten onder kunt binden

 • Paul Siegert
  24 januari 2021 at 16:47

  Hi ,ik woon in Söll,werk bij Skischule Söll-Hochsöll / Embacher ,.Skiwelt draait alweer volop,niet alle liften draaien zeg 60/70% toch nog zo’n 140 km piste aanbod , vanaf 25 dec…gaat hartstikke goed iedereen houd zich goed aan de voorschriften..en ..de besmetting cijfertjes zijn in onze regio ook goed inmiddels..dus…lekker skiën en gedraag je ..komt alles goed😉

  • Marco
   25 januari 2021 at 10:11

   Goed om te horen Paul:-) Hopen dat wij ook nog even kunnen dit seizoen. Dank voor je update.

  • T. De jong
   25 januari 2021 at 14:43

   In Oostenrijk mogen toch geen toeristen komen tot eind februari?

Comments are closed.

 

Advertentie

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Advertentie

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer

Advertentie

Wintersportboeken

Boeken over wintersport

Of je nu nog aan je eerste afdaling moet beginnen of al een doorgewinterde liefhebber van skiën bent? Ook jij vindt hier vast het juiste boek over wintersport. Zorg dus dat je tijdens een wintersport volop van de sneeuw geniet dankzij een goede voorbereiding en inspiratie. Zo zijn er boeken over de juiste technieken en trainingen en de beste je ski-uitrusting. Bestel hier