Advertentie

Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Tijdens een persconferentie in IJsland van het directoraat van gezondheid werd zojuist aangekondigd, dat alle skigebieden in de Alpen nu als hoog risico factor gelden met betrekking tot het Corona virus. Bron.

De reden is dat een substantieel deel van de nieuwe gevallen in de Scandinavische landen tot dergelijke gebieden is herleid.

Iedereen die uit een Alpenland komt moet voor 14 dagen in thuisisolatie verblijven. Ook wanneer er een persoon uit China, Iran, Zuid Korea en andere landen komt, waar het virus vele mensen ziek maakt moet deze persoon in thuis isolatie.

De skigebieden die gedefinieerd zijn met een hoog risico omvat alle skigebieden in Oostenrijk, Zwitserland, en Slovenië. Voor wat betreft de skigebieden in Duitsland gaat het om de resorts in het zuiden van Beieren. We weten inmiddels dat Italië alles per direct heeft gesloten.

Zie hier de lijst welke gebieden nog meer afgeraden wordt om heen te reizen.

Ondertussen sluit Oostenrijk de grenzen met Italië.  Italianen die Oostenrijk willen bezoeken mogen er alleen in wanneer zij een doktersverklaring bij zich hebben dat ze het virus niet bij zich dragen. Bron. De pistes zien er verlaten uit. Wat een horror scenario voor alle getroffen gebieden zeg.

(Visited 14.287 times, 1 visits today)
Advertentie

17 Reactie op “Volgens IJslanders gelden alle skigebieden in Alpen gelden als High Risk voor COVID-19”

 • Jeroen
  10 maart 2020 at 14:00

  Dit geldt neem ik aan voor Ijslanders die in de Alpen zitten en niet voor iedereen?

  • Sandra
   10 maart 2020 at 14:10

   Zo lees ik de berichtgeving ook, deze maatregel wordt door de IJslandse gezondheidszorg genomen en is geen advies voor alle Europees landen en inwoners.

 • Bianca Stroeve
  10 maart 2020 at 14:10

  Vraag ik en mijn dochter gaan maandag naar Ellmau geldt het voor heel Oostenrijk zo lastig de één zegt dit en de ander weer wat anders wat is nu het echte advies niet heen gaan? Of is het geen probleem. Hopelijk wordt mijn vraag beantwoord

  • Marco
   10 maart 2020 at 14:15

   Dit is een statement wat is afgekondigd vanuit IJsland. Er zijn nog geen extra persberichten vanuit NL. Ik zou persoonlijk wel gaan. Maar ieder zijn/haar keuze.

  • Jeroen
   10 maart 2020 at 14:16

   Ik zit nu in Fiss. Je merkt er hier heel weinig van. Alleen even hoesten voordat je in de lift stapt en onbekende wachten op de volgende lift 😂. Kan natuurlijk dat het volgende week anders is, maar op dit moment zou ik zeggen gewoon gaan.

  • Tom
   10 maart 2020 at 16:25

   Even op rivm.nl checken hè dan weet je gelijk of T goed zit

  • Nicole
   10 maart 2020 at 17:40

   Ik woon in Oostenrijk, voralberg regio klein Walsertal, hier is iig niets aan de hand.

 • Dennis
  10 maart 2020 at 14:20

  Heel goed dat Alpenweerman zo de informatiestroom goed in de gaten houdt. Dit speelt er dus in Scandinavie waar er enkele gevallen zijn. Zou Nederland niet hetzelfde moeten doen. Aan de andere kant, de gebieden die nu al dicht zijn doen het wat mij betreft super goed.
  De gebieden die nog open zijn zullen hun keuzes goed afwegen. Dus ga lekker op wintersport zou ik zeggen.
  Dank Alpenweerman

 • Bastiaan
  10 maart 2020 at 14:21

  Beetje voorzichtig zijn Marco!

  Dit is een advies van Ijsland, en geldt zeker niet voor andere landen. De aanname ‘een substantieel deel van de zieke personen herleidt kunnen worden naar een gebied in de Alpen’ is niet wat in de ons omringende landen wordt waargenomen, daar is nog altijd alleen maar een link naar Italiaanse skigebieden.

  Zou het bijna nepnieuws noemen.

  • Dennis
   10 maart 2020 at 14:40

   Dit is niet helemaal waar Bastiaan. Alle info en bronvermelding staat erin. Hoe dan nepnieuws? Dit is een stuk informatie voorziening wat juist niet uit de duim wordt gezogen en maar klakkeloos gepubliceerd wordt. Het gaat ook niet om de door ons omringende landen? Alle feiten staan hier. Buiten dat. Een ieder moet doen wat hij wilt. Er is al zoveel hysterie over dit virus. Dit is gewoon goede en duidelijke berichtgeveing van Awman. niets meer dan dat.

   • Bastiaan
    10 maart 2020 at 19:48

    Hij heeft inmiddels het bericht aangepast, en in de titel genoemd dat het een IJslands bericht is. In de eerdere versie werd in het begin van het artikel gesuggereerd dat dit een ‘algemeen’ advies was.

    Wat meer nuance en minder sensatie zou nog wel kunnen. Het ‘Directoraat van gezondheid’ klinkt als iets Europees, maar is een Ijslandse instantie wiens advies niet in lijn is met de west-europese gezondheidsinstanties.

 • Leen
  10 maart 2020 at 15:25

  Ik schrok me kapot. Zaterdag vertrekken we naar vooralberg Oostenrijk. Dacht even dat we het wel konden vergeten.

  • Arjan
   10 maart 2020 at 15:57

   Er is geen verbod van de Nederlandse overheid, gewoon bedachtzaam zijn. Dat is ook de attentie van dit artikel. Wij verbieden niets, maar geven informatie door 🙂

 • Sylvia
  10 maart 2020 at 17:50

  Ik zit op dit moment in Krimml.in het zillertal arena en er is hier niets aan de hand hoor

 • Karin
  10 maart 2020 at 19:01

  Als je IJslander bent dat is het virus natuurlijk besmettelijker… 😂

 • Odette
  10 maart 2020 at 19:58

  Gelukkig staat Frankrijk er niet bij!

 • C.B
  11 maart 2020 at 09:32

  Ontzettend overtrokken en niet waar dat Oostenrijkse sligebieden dicht zouden zijn. Dit is echt sensatonele onruststokerij

Comments are closed.

 

Advertentie

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Advertentie

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer

Advertentie

Wintersportboeken

Boeken over wintersport

Of je nu nog aan je eerste afdaling moet beginnen of al een doorgewinterde liefhebber van skiën bent? Ook jij vindt hier vast het juiste boek over wintersport. Zorg dus dat je tijdens een wintersport volop van de sneeuw geniet dankzij een goede voorbereiding en inspiratie. Zo zijn er boeken over de juiste technieken en trainingen en de beste je ski-uitrusting. Bestel hier