Tijdens een persconferentie in IJsland van het directoraat van gezondheid werd zojuist aangekondigd, dat alle skigebieden in de Alpen nu als hoog risico factor gelden met betrekking tot het Corona virus. Bron.

De reden is dat een substantieel deel van de nieuwe gevallen in de Scandinavische landen tot dergelijke gebieden is herleid.

Iedereen die uit een Alpenland komt moet voor 14 dagen in thuisisolatie verblijven. Ook wanneer er een persoon uit China, Iran, Zuid Korea en andere landen komt, waar het virus vele mensen ziek maakt moet deze persoon in thuis isolatie.

De skigebieden die gedefinieerd zijn met een hoog risico omvat alle skigebieden in Oostenrijk, Zwitserland, en Slovenië. Voor wat betreft de skigebieden in Duitsland gaat het om de resorts in het zuiden van Beieren. We weten inmiddels dat Italië alles per direct heeft gesloten.

Zie hier de lijst welke gebieden nog meer afgeraden wordt om heen te reizen.

Ondertussen sluit Oostenrijk de grenzen met Italië.  Italianen die Oostenrijk willen bezoeken mogen er alleen in wanneer zij een doktersverklaring bij zich hebben dat ze het virus niet bij zich dragen. Bron. De pistes zien er verlaten uit. Wat een horror scenario voor alle getroffen gebieden zeg.

(Visited 14.275 times, 1 visits today)
Advertentie

17 Reactie op “Volgens IJslanders gelden alle skigebieden in Alpen gelden als High Risk voor COVID-19”

 • Jeroen
  10 maart 2020 at 14:00

  Dit geldt neem ik aan voor Ijslanders die in de Alpen zitten en niet voor iedereen?

  • Sandra
   10 maart 2020 at 14:10

   Zo lees ik de berichtgeving ook, deze maatregel wordt door de IJslandse gezondheidszorg genomen en is geen advies voor alle Europees landen en inwoners.

 • Bianca Stroeve
  10 maart 2020 at 14:10

  Vraag ik en mijn dochter gaan maandag naar Ellmau geldt het voor heel Oostenrijk zo lastig de één zegt dit en de ander weer wat anders wat is nu het echte advies niet heen gaan? Of is het geen probleem. Hopelijk wordt mijn vraag beantwoord

  • Marco
   10 maart 2020 at 14:15

   Dit is een statement wat is afgekondigd vanuit IJsland. Er zijn nog geen extra persberichten vanuit NL. Ik zou persoonlijk wel gaan. Maar ieder zijn/haar keuze.

  • Jeroen
   10 maart 2020 at 14:16

   Ik zit nu in Fiss. Je merkt er hier heel weinig van. Alleen even hoesten voordat je in de lift stapt en onbekende wachten op de volgende lift 😂. Kan natuurlijk dat het volgende week anders is, maar op dit moment zou ik zeggen gewoon gaan.

  • Tom
   10 maart 2020 at 16:25

   Even op rivm.nl checken hè dan weet je gelijk of T goed zit

  • Nicole
   10 maart 2020 at 17:40

   Ik woon in Oostenrijk, voralberg regio klein Walsertal, hier is iig niets aan de hand.

 • Dennis
  10 maart 2020 at 14:20

  Heel goed dat Alpenweerman zo de informatiestroom goed in de gaten houdt. Dit speelt er dus in Scandinavie waar er enkele gevallen zijn. Zou Nederland niet hetzelfde moeten doen. Aan de andere kant, de gebieden die nu al dicht zijn doen het wat mij betreft super goed.
  De gebieden die nog open zijn zullen hun keuzes goed afwegen. Dus ga lekker op wintersport zou ik zeggen.
  Dank Alpenweerman

 • Bastiaan
  10 maart 2020 at 14:21

  Beetje voorzichtig zijn Marco!

  Dit is een advies van Ijsland, en geldt zeker niet voor andere landen. De aanname ‘een substantieel deel van de zieke personen herleidt kunnen worden naar een gebied in de Alpen’ is niet wat in de ons omringende landen wordt waargenomen, daar is nog altijd alleen maar een link naar Italiaanse skigebieden.

  Zou het bijna nepnieuws noemen.

  • Dennis
   10 maart 2020 at 14:40

   Dit is niet helemaal waar Bastiaan. Alle info en bronvermelding staat erin. Hoe dan nepnieuws? Dit is een stuk informatie voorziening wat juist niet uit de duim wordt gezogen en maar klakkeloos gepubliceerd wordt. Het gaat ook niet om de door ons omringende landen? Alle feiten staan hier. Buiten dat. Een ieder moet doen wat hij wilt. Er is al zoveel hysterie over dit virus. Dit is gewoon goede en duidelijke berichtgeveing van Awman. niets meer dan dat.

   • Bastiaan
    10 maart 2020 at 19:48

    Hij heeft inmiddels het bericht aangepast, en in de titel genoemd dat het een IJslands bericht is. In de eerdere versie werd in het begin van het artikel gesuggereerd dat dit een ‘algemeen’ advies was.

    Wat meer nuance en minder sensatie zou nog wel kunnen. Het ‘Directoraat van gezondheid’ klinkt als iets Europees, maar is een Ijslandse instantie wiens advies niet in lijn is met de west-europese gezondheidsinstanties.

 • Leen
  10 maart 2020 at 15:25

  Ik schrok me kapot. Zaterdag vertrekken we naar vooralberg Oostenrijk. Dacht even dat we het wel konden vergeten.

  • Arjan
   10 maart 2020 at 15:57

   Er is geen verbod van de Nederlandse overheid, gewoon bedachtzaam zijn. Dat is ook de attentie van dit artikel. Wij verbieden niets, maar geven informatie door 🙂

 • Sylvia
  10 maart 2020 at 17:50

  Ik zit op dit moment in Krimml.in het zillertal arena en er is hier niets aan de hand hoor

 • Karin
  10 maart 2020 at 19:01

  Als je IJslander bent dat is het virus natuurlijk besmettelijker… 😂

 • Odette
  10 maart 2020 at 19:58

  Gelukkig staat Frankrijk er niet bij!

 • C.B
  11 maart 2020 at 09:32

  Ontzettend overtrokken en niet waar dat Oostenrijkse sligebieden dicht zouden zijn. Dit is echt sensatonele onruststokerij

Comments are closed.

 

Advertentie

Val Thorens

Beste skioord 2023: Val Thorens

Val Thorens is zojuist voor de 8e keer uitgeroepen tot beste skigebied ter wereld. Val Thorens ligt op een hoogte van 2.300 m en is daarmee het hoogst gelegen skioord van Europa. Als eerste geopend (in november) en als laatste gesloten (in mei), biedt het skiërs een enorm speelterrein voor een onvergetelijke vakantie. Lees meer

Advertentie

Andorra

Atypical Andorra

Als je wilt dat je winter anders is dan anders, kom dan ontdekken dat je in de sneeuw van Andorra niet alleen kunt skiën. Andorra heeft maar liefst 300km aan skipistes, verdeeld over skigebieden. Maar er is meer. Veel meer! Lees hier alles over wintersporten in Atypical Andorra. Lees meer

Advertentie

SalzburgerLand

Win een skivakantie naar SalzburgerLand 

Je merkt het overal in SalzburgerLand: de locals en de wintersporter zijn simpelweg verliefd op de winter. Een skivakantie, daar houden we allemaal van toch? Maar het wordt natuurlijk nog veel leuker als die vakantie ook nog eens gratis is! Doe hier mee aan de prijsvraag en maak kans op een van de 7 wintersportreizen. Elke reis is voor 2 personen. 7 nachten in een 2-persoonskamer in een hotel, inclusief halfpension. Plus twee skipassen voor 6 dagen. Doe mee!