Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Mensen die weleens naar Bottrop geweest zijn hier? Wacht even, ik weet wat je wilt gaan zeggen namelijk. Afgelopen weekend waren we met Alpenweerman bij de skihal in Bottrop (Duitsland). Met een pistelengte van 640 meter dragen zij het predicaat ‘langste skihal ter wereld’. Vanwege de Corona maatregelen in het land was afgelopen week de skihal na een lange ‘vakantie’ weer open.


Ik moet eerlijk zijn dat de piste er perfect bij lag. De noodgedwongen ‘vakantie’ heeft de baan goed gedaan. Er is zoals ik zag veel oude sneeuw verwijderd en er ligt weer een prachtige piste. Bovenop lag de beginners-piste er ook keurig bij. De maatregelen die er gelden zijn dat wanneer je het horeca gedeelte betreedt een mondkapje op moet. In de skihal zelf is het mondkapje niet verplicht en ook niet wanneer je onderaan de piste staat te wachten voor de loopband die je weer naar het hoogste punt brengt.

Wanneer je bij jouw zitgelegenheid bent kun je je mondkapje weer af doen en op deze manier is alles zeer goed te doen. Ook de hoeveelheid mensen valt enorm mee door deze maatregelen. Boeken doe je online en er mogen maar een bepaald aantal mensen naar binnen.

Het was schitterend weer zodat we lekker buiten op het terras echt het Alpengevoel hadden. Al is het uitzicht maar erg somber met de schoorstenen en industrie van het Ruhrgebied om je heen. Maar wanneer je niet zo ver kijkt is het een erg aangenaam plekje. De keuken was ook voldoende en de tickets, wat de complete dag inclusief eten en drinken is, maken het een heerlijk dagje uit wat zeer goed betaalbaar is. Wat dat betreft is het allemaal dik in orde.

Wat ook een erg leuke bijkomstigheid is, is dat je voor maar EUR 3.50 gebruik kunt maken van de rodelbaan. Erg leuk om één of twee keer te doen als afsluiter van een mooie dag. Vooral de kinderen zullen dit geweldig vinden.

Irritatie factortje
Maar het is niet allemaal Hosanna. Ten eerste komen we bij het grote irritatie punt van vele mensen. Dat is met ruime voorsprong toch wel die lange lopende band waarmee je naar boven wordt getransporteerd. Het duurt zo’n 8 minuten voordat je weer op het hoogste punt bent. Op zich is dat geen probleem. De ellende is dat wanneer je ook maar een beetje sneeuw onder je ski of snowboard hebt je al heel gauw achteruit glijdt. Het wordt zelfs omgeroepen dat een ieder zijn ski’s goed schoon dient te maken voordat ze op de band stappen. Natuurlijk heb je er een hoop beginners die nog niet heel stabiel op de planken staan, wat het gevolg heeft dat wanneer je omhoog gaat soms wel 5x stil staat omdat er iemand achteruit is gegleden en gevallen is. Wanneer je dit 3x meemaakt ben je er al gauw klaar mee.

Wanneer ze nou investeren in een simpele stoeltjeslift die ze ergens opkopen, zou de kwaliteit van de dag 40% omhoog gaan. Ik weet zeker dat vele mensen dit met mij eens zijn.

Het gebouw aan de buitenkant is ook al jaren aan een flinke opknapbeurt toe al heeft dit weinig te maken met het skiën zelf, maar het oog wil ook wat. En dan nog een kleine tip wat zeer gemakkelijk uitvoerbaar is. De handgrepen aan de touwlift boven aan bij de beginners-piste. Zet hier wat grotere, dikkere grepen op zodat mensen niet al hun spierkracht moeten gebruiken om dat touw vast te kunnen blijven houden.

Over het algemeen krijgt Bottrop voor prijs kwaliteit verhouding toch wel een dikke voldoende. Het personeel is vriendelijk. Vele kluisjes voor de spullen. Veel materiaal wat je kunt huren en de gehele entourage is ok te noemen.

Hebben jullie ervaring met Bottrop? Laat dit weten in de reacties.

(Visited 1.468 times, 1 visits today)

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

2 Reactie op “Alle eerlijkheid over Alpinecenter Bottrop”

 • Gijs
  9 september 2020 at 17:57

  De lopende band was toen ik er was (alweer wat jaren geleden) een ergernis, maar ook de tegenhelling aan het eind. Dat betekende vaak ófwel klunen, ófwel zo veel vaart moeten houden dat het maken van bochten de tweede helft van de afdaling er wel een beetje bij in schiet.
  De prijs voor een dagticket inclusief eten is op zich prima, zeker vergeleken met andere hallen in Nederland en Duitsland. Maar dan moet je die grote ergernissen wel kunnen bolwerken. In mijn geval ga ik dan liever naar Neuss: van mijn huis even ver. Die baan is weliswaar een stuk korter dan Bottrop, maar omdat je vrij snel en comfortabel weer boven komt met de stoeltjeslift, heb je toch echt het gevoel lekker veel afdalinkjes te kunnen maken, bochten carvend zowat tot aan de lift.

 • Remco Mienis
  9 september 2020 at 19:39

  Ik ben er zelf nooit geweest maar hoor vele verhalen. Dat de afdaling prima te doen is maar in dezelfde adem wordt altijd de zeer trage lieft benoemd.
  Als ze dat zullen aanpakken dan zal ik er wel een keertje heen gaan maar voor nu vind ik het zonde om er drie uur voor in de auto te gaan zitten.
  We hebben hier 40 km verderop Snowworld in Spaarnewoude waar ze twee snelle liften hebben en maar de piste is een stuk korter.

Comments are closed.

 

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer

Innsbruck zomer

Beleef de variatie in Innsbruck

Pure levensvreugde voor een onvergetelijke vakantie: tussen cultuur en natuur, hoogtes en dieptes, tradities en trends – geen andere regio combineert extreme tegenstellingen op zo’n charmante wijze als Innsbruck. Hier kun je je vanuit het hart van de hoofdstad van Tirol binnen slechts 20 minuten in luchtige hoogtes op de Nordkette begeven. Lees meer

Isere

Eindeloos wandelen en fietsen in Isère

Isère ligt in het zuidelijke deel van de Franse Alpen en bestaat voor een groot deel uit hooggebergte. Kenmerkend zijn de indrukwekkende bergtoppen, ruige natuur, gletsjers, valleien en bossen. Je kunt er eindeloos wandelen, mountainbiken, klimmen en genieten van de rust.

In het departement liggen verschillende bergmassieven, waaronder de Écrins, de Belledonne, de Vercors en de Chartreuse, allemaal onderdeel uitmakend van de Alpen. De hoofdstad Grenoble is een bezoek ook zeker waard.

Lees meer